Sarıkamış Destanını Nesilden Nesile Aktarmak Bizim Vazifemizdir

KÜLTÜR 22.12.2019 - 15:45, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:52
 

Sarıkamış Destanını Nesilden Nesile Aktarmak Bizim Vazifemizdir

 Sarıkamış Harekâtı’nın Yıldönümü dolayısıyla Anadolu Gençlik Derneği Denizli Şubesi Sarıkamış Şehitlerini unutmadı. Sarıkamış Harekâtı’nın yıldönümü dolayısıyla AGD Denizli Şubesi tarafından yayınlanan mesajda şu ifadelere yer verildi;  "Şehitlerimizi Hakk’a yürüyüşlerinin 105’inci yılında rahmet, minnet ve şükranla anıyoruz."   BU MİLLETİN DEĞERLERİYLE, BU MİLLETİN EVLATLARINI BULUŞTURMAK EN TEMEL VAZİFEMİZDİR   Anadolu Gençlik Derneği Denizli Şubesi olarak, Şehitlerimizin bize miras bırakmış oldukları; cesaret, fedakârlık, azim ve kararlılıklarla ilgili inançları gelecek nesillere aktarmanın mücadelesini vermekteyiz. “Biz bu milletin aslıyız. Bu milletin özüyüz, kendisiyiz, kimliğiyiz. Bu milletin değerleriyle, bu milletin evlatlarını buluşturmak en temel vazifemizdir. Sarıkamış harekâtı, 1. dünya savaşı içinde yaşanmış dramlardan birisidir. Yöneticilerin isabetsiz görüşlerinin netice olarak bu facia yaşanmıştır. Ancak Sarıkamış’ta 90 Bin Şehidimizin var olması ve yapılan yanlış yönlendirmelerin böyle bir hadiseyi doğurması elbette ki Mehmetçiğin kahramanlığını ve Sarıkamış’ın bir desten olmasını gölgeleyemez. Sarıkamış bir destandır. Mehmetçik, milletimiz adına bu destanı yaşamış ve yazmıştır”       Sarıkamış Harekâtı İlay-ı Kelimetullah’a inanmış erlerin itaat destanıdır. Sarıkamış Harekâtı Müslümanların yurdunu küfrün işgalinden kurtarmak için ölüme doğru atılan adımların destanıdır. Sarıkamış Harekâtı eksi 45 derecede yazlık giysilerle ve patlamış çarıklarla Allah’a ve Elçisine doğru yürüyen erlerin hikâyesidir. Civanmert yiğitlerin inandıkları değerler uğruna anadan, yardan ve serden geçişlerinin hikâyesidir. Düşmana arkasını dönmeyen, cihattan kaçmayan, komutanlarına itaatten ayrılmayan serdengeçtilerin hikâyesidir.     AGD ŞEHİTLERİMİZİN VARİSİDİR   Yaptığımız tüm çalışmalarda Önce Ahlak Ve Maneviyat prensibini esas alan, her zaman ve her şart altında hakkı üstün tutan, nefis terbiyesinin bir gereği olarak kardeşleri için yaşamayı ilke edine Anadolu Gençlik Derneği erleri Allah yolunda canlarını feda eden tüm şehitlerimizin varisleridir. Kendini feda etmenin en etkileyici örneği olan Sarıkamış Destanını nesilden nesile aktarmak bizim vazifemizdir. Bu coğrafyanın çocukları, bu tarihin evlatları elbette Allah için, İslam için, Kur’an için, namus için seve seve canlarından geçeceklerdir.  

 Sarıkamış Harekâtı’nın Yıldönümü dolayısıyla Anadolu Gençlik Derneği Denizli Şubesi Sarıkamış Şehitlerini unutmadı. Sarıkamış Harekâtı’nın yıldönümü dolayısıyla AGD Denizli Şubesi tarafından yayınlanan mesajda şu ifadelere yer verildi;  "Şehitlerimizi Hakk’a yürüyüşlerinin 105’inci yılında rahmet, minnet ve şükranla anıyoruz."

 

BU MİLLETİN DEĞERLERİYLE, BU MİLLETİN EVLATLARINI BULUŞTURMAK EN TEMEL VAZİFEMİZDİR

 

Anadolu Gençlik Derneği Denizli Şubesi olarak, Şehitlerimizin bize miras bırakmış oldukları; cesaret, fedakârlık, azim ve kararlılıklarla ilgili inançları gelecek nesillere aktarmanın mücadelesini vermekteyiz. “Biz bu milletin aslıyız. Bu milletin özüyüz, kendisiyiz, kimliğiyiz. Bu milletin değerleriyle, bu milletin evlatlarını buluşturmak en temel vazifemizdir. Sarıkamış harekâtı, 1. dünya savaşı içinde yaşanmış dramlardan birisidir. Yöneticilerin isabetsiz görüşlerinin netice olarak bu facia yaşanmıştır. Ancak Sarıkamış’ta 90 Bin Şehidimizin var olması ve yapılan yanlış yönlendirmelerin böyle bir hadiseyi doğurması elbette ki Mehmetçiğin kahramanlığını ve Sarıkamış’ın bir desten olmasını gölgeleyemez. Sarıkamış bir destandır. Mehmetçik, milletimiz adına bu destanı yaşamış ve yazmıştır”  

 

 

Sarıkamış Harekâtı İlay-ı Kelimetullah’a inanmış erlerin itaat destanıdır. Sarıkamış Harekâtı Müslümanların yurdunu küfrün işgalinden kurtarmak için ölüme doğru atılan adımların destanıdır. Sarıkamış Harekâtı eksi 45 derecede yazlık giysilerle ve patlamış çarıklarla Allah’a ve Elçisine doğru yürüyen erlerin hikâyesidir. Civanmert yiğitlerin inandıkları değerler uğruna anadan, yardan ve serden geçişlerinin hikâyesidir. Düşmana arkasını dönmeyen, cihattan kaçmayan, komutanlarına itaatten ayrılmayan serdengeçtilerin hikâyesidir.

 

 

AGD ŞEHİTLERİMİZİN VARİSİDİR

 

Yaptığımız tüm çalışmalarda Önce Ahlak Ve Maneviyat prensibini esas alan, her zaman ve her şart altında hakkı üstün tutan, nefis terbiyesinin bir gereği olarak kardeşleri için yaşamayı ilke edine Anadolu Gençlik Derneği erleri Allah yolunda canlarını feda eden tüm şehitlerimizin varisleridir. Kendini feda etmenin en etkileyici örneği olan Sarıkamış Destanını nesilden nesile aktarmak bizim vazifemizdir. Bu coğrafyanın çocukları, bu tarihin evlatları elbette Allah için, İslam için, Kur’an için, namus için seve seve canlarından geçeceklerdir.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.