Şehrimi Mobil Uygulamayla Keşfediyorum Projesi Başladı

EĞİTİM (D20HA) - DENİZLİ20HABER.COM | 13.06.2022 - 17:44, Güncelleme: 13.06.2022 - 17:44
 

Şehrimi Mobil Uygulamayla Keşfediyorum Projesi Başladı

Denizli İl Milli Eğitim Müdürlüğünün Şehrimi Mobil Uygulamayla Keşfediyorum Projesi başladı.

Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde yapılan açılış programı ile başlayan projede ilimizin tarihi ve turistik yerlerinin tanıtım bilgileri Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü ile birlikte yürütülecek. Proje açılışına İl Milli Eğitim Müdürü Süleyman Ekici, Kültür Turizm İl Müdürü Turhan Veli Akyol, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Yasin Temel, proje eğitmenleri ile öğretmenler katıldı. Dijital dönüşüm süreçlerinde turizm alanın da iyi uygulamaların geliştirilmesine katkı sunmak amacıyla başlatılan proje Güney Ege Kalkınma Ajansı tarafından başarılı bulunarak hibe aldı. İl Milli Eğitim Müdürü Süleyman Ekici proje hakkında yaptığı konuşmasında “Ülkemizde turizm; ekonomiye katkı sağlayan en büyük sektörlerden biridir. Denizli ili iç ve dış turizmin odak bölgelerinden birisidir. Denizli; bünyesinde yer alan doğal güzellikler, kültürel ve tarihi zenginlikleri açısından bölge/ülke ekonomisine daha çok katkı sağlayabilecek bir yapıya sahiptir. Müdürlüğümüz ve Denizli İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ortaklığı ile geliştirilen teknik destek kapsamındaki projemizle ilimizin bölge ve ülke ekonomisine katkısının artırılmasını hedeflemekteyiz.  “Şehrimi Mobil Uygulamayla Keşfediyorum Projesi” kapsamında, mobil cihaz uygulaması geliştirme eğitimi verilmesi sağlanacaktır. Bu kapsamda projeye başvuru yaparak programlama bilgisine göre seçilen 23 öğretmenimize verilecek olan Flutter Programlama Dili eğitimi ile Android cihazlardan ücretsiz olarak indirilip kullanılabilecek bir uygulama geliştirilecektir. Geliştirilen mobil cihaz uygulamasına Denizli İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından hazırlanan; ilimizin tarihi, coğrafi ve kültürel ögelerini barındıran, turizm destinasyonlarının metin ve görselleri eklenecektir. Ayrıca Sema - Abdurrahman Karamanlıoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisemiz bünyesindeki yiyecek içecek hizmetleri alanı mobil cihaz uygulamasına eklenecek olan yöresel yemeklerin tariflerini ve görsellerini hazırlayacaktır. Projede emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi.
Denizli İl Milli Eğitim Müdürlüğünün Şehrimi Mobil Uygulamayla Keşfediyorum Projesi başladı.

Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde yapılan açılış programı ile başlayan projede ilimizin tarihi ve turistik yerlerinin tanıtım bilgileri Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü ile birlikte yürütülecek. Proje açılışına İl Milli Eğitim Müdürü Süleyman Ekici, Kültür Turizm İl Müdürü Turhan Veli Akyol, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Yasin Temel, proje eğitmenleri ile öğretmenler katıldı.

Dijital dönüşüm süreçlerinde turizm alanın da iyi uygulamaların geliştirilmesine katkı sunmak amacıyla başlatılan proje Güney Ege Kalkınma Ajansı tarafından başarılı bulunarak hibe aldı.

İl Milli Eğitim Müdürü Süleyman Ekici proje hakkında yaptığı konuşmasında “Ülkemizde turizm; ekonomiye katkı sağlayan en büyük sektörlerden biridir. Denizli ili iç ve dış turizmin odak bölgelerinden birisidir. Denizli; bünyesinde yer alan doğal güzellikler, kültürel ve tarihi zenginlikleri açısından bölge/ülke ekonomisine daha çok katkı sağlayabilecek bir yapıya sahiptir. Müdürlüğümüz ve Denizli İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ortaklığı ile geliştirilen teknik destek kapsamındaki projemizle ilimizin bölge ve ülke ekonomisine katkısının artırılmasını hedeflemekteyiz.

 “Şehrimi Mobil Uygulamayla Keşfediyorum Projesi” kapsamında, mobil cihaz uygulaması geliştirme eğitimi verilmesi sağlanacaktır. Bu kapsamda projeye başvuru yaparak programlama bilgisine göre seçilen 23 öğretmenimize verilecek olan Flutter Programlama Dili eğitimi ile Android cihazlardan ücretsiz olarak indirilip kullanılabilecek bir uygulama geliştirilecektir.

Geliştirilen mobil cihaz uygulamasına Denizli İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından hazırlanan; ilimizin tarihi, coğrafi ve kültürel ögelerini barındıran, turizm destinasyonlarının metin ve görselleri eklenecektir. Ayrıca Sema - Abdurrahman Karamanlıoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisemiz bünyesindeki yiyecek içecek hizmetleri alanı mobil cihaz uygulamasına eklenecek olan yöresel yemeklerin tariflerini ve görsellerini hazırlayacaktır. Projede emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi.

Denizli HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.