SGK'lıya sıfır faizli konut kredisi müjdesi!

EKONOMİ (D20HA) - DENİZLİ20HABER.COM | 05.05.2022 - 11:44, Güncelleme: 05.05.2022 - 11:44
 

SGK'lıya sıfır faizli konut kredisi müjdesi!

SGK'lıya sıfır faizli konut kredisi veriliyor. 240 bin liranın üzerinde sıfır faizli kredi desteği sağlanacak. Faizsiz konut kredisinden kimlerin yararlanma hakkı bulunuyor? İşte cevabı...

Konut fiyatlarındaki artış, el yakan kiralar derken dar gelirli vatandaş için ev alma fikri uzak görünüyordu. Hükümet konuyla ilgili düğmeye bastı. SGK, faizsiz konut kredisi müjdesini verdi. Peki sıfır faizli konut kredisinden kimler faydalanabiliyor? Öncelikle SGK'lı olan hak sahipleri. Öncelikle malulün kendisine kullandırılıyor. Faizsiz kredi hakkından yararlanmaksızın ölümü halinde dul eşine, eşi hayatta değilse ya da evlendiyse çocuklardan birisine kullandırılıyor. Yetim aylığı almakta olması kaydıyla talepte bulunan çocuklarına müştereken, bunlar olmadığında öncelikle anaya veya babaya bir konut ile sınırlı olmak üzere veriliyor. Emekli Sandığı kapsamında harp veya vazife malulü olmaları sebebiyle aylık bağlananlar, 15 Temmuz gazileri, dul ve yetimleri faizsiz konut kredisinden yararlanma hakkı bulunuyor. PEKİ FAYDALANABİLMEK İÇİN NE YAPMAK GEREKİYOR? SGK'lı çalıştığını aylığıyla birlikte direkt olarak ilgili birime giderek ya dilekçeyle başvurarak buna hak sahibi olmak isteyecek. Veya e-Devlet üzerinden başvurusunu yapacak. 240 BİN LİRA SINIRI! Diğer taraftan bu uygulama 240 bin liranın üzerindeki alımlar için geçerli olacak.
SGK'lıya sıfır faizli konut kredisi veriliyor. 240 bin liranın üzerinde sıfır faizli kredi desteği sağlanacak. Faizsiz konut kredisinden kimlerin yararlanma hakkı bulunuyor? İşte cevabı...

Konut fiyatlarındaki artış, el yakan kiralar derken dar gelirli vatandaş için ev alma fikri uzak görünüyordu. Hükümet konuyla ilgili düğmeye bastı. SGK, faizsiz konut kredisi müjdesini verdi. Peki sıfır faizli konut kredisinden kimler faydalanabiliyor?

Öncelikle SGK'lı olan hak sahipleri. Öncelikle malulün kendisine kullandırılıyor. Faizsiz kredi hakkından yararlanmaksızın ölümü halinde dul eşine, eşi hayatta değilse ya da evlendiyse çocuklardan birisine kullandırılıyor.

Yetim aylığı almakta olması kaydıyla talepte bulunan çocuklarına müştereken, bunlar olmadığında öncelikle anaya veya babaya bir konut ile sınırlı olmak üzere veriliyor.

Emekli Sandığı kapsamında harp veya vazife malulü olmaları sebebiyle aylık bağlananlar, 15 Temmuz gazileri, dul ve yetimleri faizsiz konut kredisinden yararlanma hakkı bulunuyor.

PEKİ FAYDALANABİLMEK İÇİN NE YAPMAK GEREKİYOR?

SGK'lı çalıştığını aylığıyla birlikte direkt olarak ilgili birime giderek ya dilekçeyle başvurarak buna hak sahibi olmak isteyecek. Veya e-Devlet üzerinden başvurusunu yapacak.

240 BİN LİRA SINIRI!

Diğer taraftan bu uygulama 240 bin liranın üzerindeki alımlar için geçerli olacak.

Denizli HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.