Tarihi Çarşı Caminin Etrafındaki Görsel Kirlilik Temizleniyor

DENİZLİ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 12.08.2022 - 14:20, Güncelleme: 12.08.2022 - 14:20
 

Tarihi Çarşı Caminin Etrafındaki Görsel Kirlilik Temizleniyor

Denizli’nin Buldan ilçesindeki tarihi Çarşı Cami etrafında oluşan görüntü kirliliği, istimlak edilen dükkanların yıkılmasıyla birlikte gideriliyor.

Bundan ilçede tarihi 17. yüzyıla kadar dayanan Çarşı Camisinin etrafında görüntü kirliliğine neden olan dükkanlar için başlatılan mücadele mutlu sonla noktalandı. Görüntü kirliliği oluşturan ve uzun süredir kentte çözüm üretilmeyen eski ve kötü görünüm oluşturan işyerleri için istimlak kararı alındı. Bedellerinin hak sahiplerine ödenmesinin ardından dükkanlar bir bir yıkılmaya başlandı. Kötü görünüm oluşturan iş yerlerin yıkılmasının ardından tarihi caminin muhteşem taş işçiliği ise yıllar sonra ortaya çıktı. Buldanlı vatandaşlar ise uzun süredir çözüm bulunamayan işyerlerine el atılmasından dolayı çok mutlu olduklarını söyleyerek, karara katkı sunan yetkililere teşekkür etti.
Denizli’nin Buldan ilçesindeki tarihi Çarşı Cami etrafında oluşan görüntü kirliliği, istimlak edilen dükkanların yıkılmasıyla birlikte gideriliyor.

Bundan ilçede tarihi 17. yüzyıla kadar dayanan Çarşı Camisinin etrafında görüntü kirliliğine neden olan dükkanlar için başlatılan mücadele mutlu sonla noktalandı. Görüntü kirliliği oluşturan ve uzun süredir kentte çözüm üretilmeyen eski ve kötü görünüm oluşturan işyerleri için istimlak kararı alındı. Bedellerinin hak sahiplerine ödenmesinin ardından dükkanlar bir bir yıkılmaya başlandı.

Kötü görünüm oluşturan iş yerlerin yıkılmasının ardından tarihi caminin muhteşem taş işçiliği ise yıllar sonra ortaya çıktı. Buldanlı vatandaşlar ise uzun süredir çözüm bulunamayan işyerlerine el atılmasından dolayı çok mutlu olduklarını söyleyerek, karara katkı sunan yetkililere teşekkür etti.

Denizli HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.