Tarım İl Müdürlüğü Personeline Bitki Koruma Ürünleri Kontrol Görevlileri Eğitimi

BİLİM 08.11.2019 - 17:48, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:52
 

Tarım İl Müdürlüğü Personeline Bitki Koruma Ürünleri Kontrol Görevlileri Eğitimi

13 Şubat 2019 tarihinde Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren “Bitki Koruma Ürünlerinin Toptan ve Perakende Satılması İle Depolanması Hakkında Yönetmelik”  ile ilgili İlçe Müdürlüklerimizde görevli teknik personele eğitim toplantısı düzenlendi.     İl Müdürlüğümüz toplantı salonunda yapılan eğitim toplantısınınaçılış konuşmasını yapan İl Müdürü Vekili Yılmaz Erkaya, “Bitki Koruma Ürünlerinin kullanımının izlenmesinin ve kontrolünün önemi gün geçtikçe artmaktadır. Tarımsal ürünlerde pestisit kalıntısı miktarlarının azaltılması, kalıntı miktarlarının yasal sınırlar içerisinde tutulmasının tüketicilerimizin sağlıklı gıdalara ulaşmasıyla İnsan sağlığının korunması ve sağlıklı nesillerin yetişmesi açısından büyük önem arz etmektedir. Burada eğitime katılan tüm personelin eğitim sonucunda görev yerlerinde BKU Bayi kontrol hizmetlerini yürütürken ne kadar önemli bir çalışma yaptıklarının farkında olarak kontrolleri yapmalarını bekliyoruz. Eğitimin başarılı geçeceğini inanıyorum.” dedi     Eğitimde,yeni yürürlüğe Bitki Koruma Ürünlerinin Toptan ve Perakende Satılması İle Depolanması Hakkında yönetmelik, Bitki Koruma Ürünleri numune alımı, Bitki Koruma Ürünleri Takip Sistemi ve İlimizdeki uygulamaları konusunda bilgilendirmeler yapıldı.  

13 Şubat 2019 tarihinde Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren “Bitki Koruma Ürünlerinin Toptan ve Perakende Satılması İle Depolanması Hakkında Yönetmelik”  ile ilgili İlçe Müdürlüklerimizde görevli teknik personele eğitim toplantısı düzenlendi.

 

 

İl Müdürlüğümüz toplantı salonunda yapılan eğitim toplantısınınaçılış konuşmasını yapan İl Müdürü Vekili Yılmaz Erkaya, “Bitki Koruma Ürünlerinin kullanımının izlenmesinin ve kontrolünün önemi gün geçtikçe artmaktadır. Tarımsal ürünlerde pestisit kalıntısı miktarlarının azaltılması, kalıntı miktarlarının yasal sınırlar içerisinde tutulmasının tüketicilerimizin sağlıklı gıdalara ulaşmasıyla İnsan sağlığının korunması ve sağlıklı nesillerin yetişmesi açısından büyük önem arz etmektedir. Burada eğitime katılan tüm personelin eğitim sonucunda görev yerlerinde BKU Bayi kontrol hizmetlerini yürütürken ne kadar önemli bir çalışma yaptıklarının farkında olarak kontrolleri yapmalarını bekliyoruz. Eğitimin başarılı geçeceğini inanıyorum.” dedi

 

 

Eğitimde,yeni yürürlüğe Bitki Koruma Ürünlerinin Toptan ve Perakende Satılması İle Depolanması Hakkında yönetmelik, Bitki Koruma Ürünleri numune alımı, Bitki Koruma Ürünleri Takip Sistemi ve İlimizdeki uygulamaları konusunda bilgilendirmeler yapıldı.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.