Tavas'a İçişleri Bakanlığı'ndan "Zeybek" Hibesi

DENİZLİ 27.12.2017 - 10:00, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:50
 

Tavas'a İçişleri Bakanlığı'ndan "Zeybek" Hibesi

Tavas Belediye Gençlik Spor Kulübü Derneği kısa zaman içerisinde adından söz ettirmeyi başardı. Yeni kurulan dernek, yaptığı "Tavas Zeybeği Gelecek Nesillere Aktarılıyor" projesiyle yediden yetmişe herkesin gönlüne girmeyi başardı.   Tavas Belediyesi bünyesinde kurulan dernek kısa zaman zarfı içinde gerek yaz okullarıyla gerekse kış spor okullarıyla birçok faaliyete imza attı.Tavas Zeybeğinin her kesimden ve her yaş grubundan kişilere öğretilerek bu kültürün unutulmamasını amaçladıklarını ifade eden Belediye Başkanı Turhan Veli Akyol, "Bölgemiz ile özdeşleşen asaleti, cengaverliği, güçsüzleri koruyup kollamayı, affetmeyi, mertliği, kutsal değerleri koruyup kollamayı, yiğitliğin sembolünü temsil eden Tavas Zeybeğini gelecek aktarılması anlamında yediden yetmişe her yaştan vatandaşımızın öğrenmesi için Derneğimiz güzel bir projeye imza attı. Tebrik ediyorum. Zeybek kültürünü yeni yetişen neslimize aşılayarak bu kültürün unutulmamasını sağlayacağız. İç İşleri Bakanlığımız bu amaçla derneğimize hibe desteği sağlayarak bu kültürün yaşatılmasının önemini de teyit etmişlerdir. Bakanlığımıza ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.   Tavas Belediye Gençlik Spor Kulübü Derneği Başkanı Murat Çetintaş, "Derneğimiz kapsamında güzel projeler üretmeye devam edeceğiz. Sporu ve kültürü birleştirerek faydalı ve yararlı olmayı sürdüreceğiz. Projemizin onaylanması bizi çok mutlu etti. İlk projemiz olması bizi daha da heyecanlandırdı. Tavas Zeybeği Gelecek Nesillere Aktarılıyor temalı projemiz İçişleri Bakanlığı tarafından kabul edildi. 2018 yılı içerisinde başlayacak olan projeyle Tavas ve mahallelerinde zeybek bilmeyen kimse kalmayacak. Hayırlı uğurlu olsun" ifadelerini kullandı.    

Tavas Belediye Gençlik Spor Kulübü Derneği kısa zaman içerisinde adından söz ettirmeyi başardı. Yeni kurulan dernek, yaptığı "Tavas Zeybeği Gelecek Nesillere Aktarılıyor" projesiyle yediden yetmişe herkesin gönlüne girmeyi başardı.

 

Tavas Belediyesi bünyesinde kurulan dernek kısa zaman zarfı içinde gerek yaz okullarıyla gerekse kış spor okullarıyla birçok faaliyete imza attı.Tavas Zeybeğinin her kesimden ve her yaş grubundan kişilere öğretilerek bu kültürün unutulmamasını amaçladıklarını ifade eden Belediye Başkanı Turhan Veli Akyol, "Bölgemiz ile özdeşleşen asaleti, cengaverliği, güçsüzleri koruyup kollamayı, affetmeyi, mertliği, kutsal değerleri koruyup kollamayı, yiğitliğin sembolünü temsil eden Tavas Zeybeğini gelecek aktarılması anlamında yediden yetmişe her yaştan vatandaşımızın öğrenmesi için Derneğimiz güzel bir projeye imza attı. Tebrik ediyorum. Zeybek kültürünü yeni yetişen neslimize aşılayarak bu kültürün unutulmamasını sağlayacağız. İç İşleri Bakanlığımız bu amaçla derneğimize hibe desteği sağlayarak bu kültürün yaşatılmasının önemini de teyit etmişlerdir. Bakanlığımıza ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

 

Tavas Belediye Gençlik Spor Kulübü Derneği Başkanı Murat Çetintaş, "Derneğimiz kapsamında güzel projeler üretmeye devam edeceğiz. Sporu ve kültürü birleştirerek faydalı ve yararlı olmayı sürdüreceğiz. Projemizin onaylanması bizi çok mutlu etti. İlk projemiz olması bizi daha da heyecanlandırdı. Tavas Zeybeği Gelecek Nesillere Aktarılıyor temalı projemiz İçişleri Bakanlığı tarafından kabul edildi. 2018 yılı içerisinde başlayacak olan projeyle Tavas ve mahallelerinde zeybek bilmeyen kimse kalmayacak. Hayırlı uğurlu olsun" ifadelerini kullandı.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.