TEKNOFEST 2021’de Denizli Rüzgarı Esiyor

TEKNOLOJİ (D20HA) - DENİZLİ20HABER.COM | 23.09.2021 - 11:59, Güncelleme: 23.09.2021 - 11:59
 

TEKNOFEST 2021’de Denizli Rüzgarı Esiyor

İstanbul Atatürk Havalimanı'nda bu yıl dördüncüsü düzenlenen Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST 2021 açılış etkinlikleri ile dolu dolu başladı.

TEKNOFEST 2021 İstanbul Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivalinde ilimizden 9 okulumuz projeleriyle yerini aldı. TEKNOFEST 2021 katılan okullarımız öğrencileri projelerini Türkiye’nin dört bir yanından gelen milyonlarca katılımcıya tanıtacaklar. Çeşitli yarışmaların, gösterilerin, konserlerin ve etkinliklerin gerçekleşeceği TEKNOFEST2021, 7’den 70’e her yaştan ziyaretçilere, unutulmaz anlar yaşayacakları imkanlar sunuyor. Başta savunma sanayii, teknoloji ve havacılık firmaları olmak üzere çok sayıda üniversite ve devlet kurumu da, açtıkları stantlarda ürün, kabiliyet ve hizmetlerini sergiliyor. Festival alanında, askeri ve sivil uçaklar, savunma sanayi ürünleri ve teknolojik araçlar ziyaretçilere kapılarını açtı. İlk yapıldığı günden itibaren dünyanın en büyük festivallerini arasında yerini alan TEKNOFEST’te Denizli İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak yer almanın gurunu yaşadıklarını belirten İl Milli Eğitim Müdürü Süleyman Ekici “İlimiz okulları ve bilim sanat merkezlerimizle TEKNOFEST2021 de yerimizi aldık. Bizlerde proje ekiplerimize destek olmak ve onların heyecanlarını paylaşmak adına buradayız. Festivalin büyüleyici havasının içerisinde zaman su gibi akıyor. Öğrencilerimiz önemli projelere imza attı ve yapılan elemeler sonucu TEKNOFEST2021 finallerine katılmaya hak kazandı. Öğrencilerimizi ve Danışman öğretmenlerimizi tebrik ediyorum. Denizli olarak ülkemizin milli teknoloji hamlesinin içinde yer almaktan mutluluk duyuyoruz. dedi. Denizli İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı okullardan Teknofeste katılan projeler;   Okulu PROJE KATEGORİSİ PROJE ADI Denizli Nezihe Derya Baltalı Bilim Sanat Merkezi Liseler Arasi IHA Liseler Arasi IHA Denizli Nezihe Derya Baltalı Bilim Sanat Merkezi İnsanlık Yararına Sosyal İnovasyon GRG (Güvenli Ray Geçiş) Sistemi Denizli Nezihe Derya Baltalı Bilim Sanat Merkezi Turizm Teknolojileri Lise Kategorisi Oyna, Öğren, Kültürlen! Ülker Yörükoğlu Bilim Sanat Merkezi Eğitim Teknolojileri Haksayar Esentepe Ortaokulu Akıllı Ulaşım Sağlıklı trafik güvenli hayat Çameli MTAL Liseler Arası Efficiency Challenge Elektrikli Araç Çameli Elektromobil Servergazi İmam Hatip Ortaokulu İnsanlık Yararına Teknoloji/Engelli Dostu NP-21 İncilipınar Şehit Burhan Acar İmam Hatip Ortaokulu Insanlık Yararına Teknoloji/Afet Yönetimi Kara Mamba Necla Ergun Abalıoğlu MTAL Eğitim Teknolojileri Renk Bulut Tavas Gazi İlkokulu İnsanlık Yararına Teknoloji/Afet Yönetimi Mavi Suların Gırgırı Denizli Organize Sanayi Bölgesi Teknik Koleji Turizm Teknolojileri Lise Kategorisi 7 BÖLGE 1 ÜLKE DİJİTAL KÜLTÜR OYUNU  
İstanbul Atatürk Havalimanı'nda bu yıl dördüncüsü düzenlenen Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST 2021 açılış etkinlikleri ile dolu dolu başladı.

TEKNOFEST 2021 İstanbul Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivalinde ilimizden 9 okulumuz projeleriyle yerini aldı.

TEKNOFEST 2021 katılan okullarımız öğrencileri projelerini Türkiye’nin dört bir yanından gelen milyonlarca katılımcıya tanıtacaklar.

Çeşitli yarışmaların, gösterilerin, konserlerin ve etkinliklerin gerçekleşeceği TEKNOFEST2021, 7’den 70’e her yaştan ziyaretçilere, unutulmaz anlar yaşayacakları imkanlar sunuyor. Başta savunma sanayii, teknoloji ve havacılık firmaları olmak üzere çok sayıda üniversite ve devlet kurumu da, açtıkları stantlarda ürün, kabiliyet ve hizmetlerini sergiliyor. Festival alanında, askeri ve sivil uçaklar, savunma sanayi ürünleri ve teknolojik araçlar ziyaretçilere kapılarını açtı.

İlk yapıldığı günden itibaren dünyanın en büyük festivallerini arasında yerini alan TEKNOFEST’te Denizli İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak yer almanın gurunu yaşadıklarını belirten İl Milli Eğitim Müdürü Süleyman Ekici “İlimiz okulları ve bilim sanat merkezlerimizle TEKNOFEST2021 de yerimizi aldık. Bizlerde proje ekiplerimize destek olmak ve onların heyecanlarını paylaşmak adına buradayız. Festivalin büyüleyici havasının içerisinde zaman su gibi akıyor. Öğrencilerimiz önemli projelere imza attı ve yapılan elemeler sonucu TEKNOFEST2021 finallerine katılmaya hak kazandı. Öğrencilerimizi ve Danışman öğretmenlerimizi tebrik ediyorum. Denizli olarak ülkemizin milli teknoloji hamlesinin içinde yer almaktan mutluluk duyuyoruz. dedi.

Denizli İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı okullardan Teknofeste katılan projeler;

 

Okulu

PROJE KATEGORİSİ

PROJE ADI

Denizli Nezihe Derya Baltalı

Bilim Sanat Merkezi

Liseler Arasi IHA

Liseler Arasi IHA

Denizli Nezihe Derya Baltalı

Bilim Sanat Merkezi

İnsanlık Yararına Sosyal İnovasyon

GRG (Güvenli Ray Geçiş) Sistemi

Denizli Nezihe Derya Baltalı

Bilim Sanat Merkezi

Turizm Teknolojileri Lise Kategorisi

Oyna, Öğren, Kültürlen!

Ülker Yörükoğlu

Bilim Sanat Merkezi

Eğitim Teknolojileri

Haksayar

Esentepe Ortaokulu

Akıllı Ulaşım

Sağlıklı trafik güvenli hayat

Çameli MTAL

Liseler Arası Efficiency Challenge Elektrikli Araç

Çameli Elektromobil

Servergazi İmam Hatip Ortaokulu

İnsanlık Yararına Teknoloji/Engelli Dostu

NP-21

İncilipınar Şehit Burhan Acar İmam Hatip Ortaokulu

Insanlık Yararına Teknoloji/Afet Yönetimi

Kara Mamba

Necla Ergun Abalıoğlu MTAL

Eğitim Teknolojileri

Renk Bulut

Tavas Gazi İlkokulu

İnsanlık Yararına Teknoloji/Afet Yönetimi

Mavi Suların Gırgırı

Denizli Organize Sanayi Bölgesi Teknik Koleji

Turizm Teknolojileri Lise Kategorisi

7 BÖLGE 1 ÜLKE DİJİTAL KÜLTÜR OYUNU

 

Denizli HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.