Ünlü halk ozanı Aşık Veysel PAÜ’de anıldı

SANAT 28.03.2019 - 13:20, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:51
 

Ünlü halk ozanı Aşık Veysel PAÜ’de anıldı

Ünlü halk ozanı Aşık Veysel Şatıroğlu, ölümünün 46. yılında şiirleri, türküleri ve yaşam öyküsü ile Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Engelsiz Yarınlar Topluluğu ve Altı Nokta Körler Derneği Denizli Şubesi tarafından anıldı.  Âşık Veysel’e ait şiir ve türkülerin seslendirildiği anma etkinliğine Pamukkale Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Osman Çiftçi, PAÜ Diş Hekimliği Dekanı Prof. Dr. Hayati Murat Akgül, Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Aydın, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yahya Tülek, Altı Nokta Körler Derneği Denizli Şubesi Başkanı Av. Reşat Göcen, PAÜ Engelsiz Yarınlar Topluluğu Danışmanı ve Teknoloji Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Arzum Işıtan, PAÜ Engelsiz Yarınlar Topluluğu Başkanı İskender Miran, Denizli Sanat Topluluğu Başkanı Aydın Uçar, Altı Nokta Körler Derneği Denizli Şubesi üyeleri, akademisyenler ve öğrencilerle birlikte çok sayıda Âşık Veysel dostu katıldı.    Aşık Veysel’in eserleri büyük ilgi gördü  Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan etkinliğin sunumunu, Altı Nokta Körler Derneği üyelerinden Pınar Göcen ve PAÜ öğrencisi Osman Çakır gerçekleştirdi. Duyma engelli izleyenlerin de unutulmadığı etkinlikte işaret dili çevirisini ise PAÜ öğrencisi Cemre Selçuk yaptı.  Yoğun ilgi gören etkinlikte Âşık Veysel’in Dostlar Beni Hatırlasın gibi dillere destan olmuş türkülerinden ve şiirlerinden seçme eserleri Altınokta Körler Derneğinden ve PAÜ’lü öğrencilerden Ezgi Yalçın, Salih Erkan, Tuncay Sakman, Muzaffer Eskin, Azmi Ermiş, Tuğçe Ustacı, Baran Yüksekkaya, Menekşe Honluk, Havva İlal seslendirdi.    Programın sonunda, etkinliğin hazırlanmasında emeği geçen teşekkür belgesi takdim edildi.   

Ünlü halk ozanı Aşık Veysel Şatıroğlu, ölümünün 46. yılında şiirleri, türküleri ve yaşam öyküsü ile Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Engelsiz Yarınlar Topluluğu ve Altı Nokta Körler Derneği Denizli Şubesi tarafından anıldı. 


Âşık Veysel’e ait şiir ve türkülerin seslendirildiği anma etkinliğine Pamukkale Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Osman Çiftçi, PAÜ Diş Hekimliği Dekanı Prof. Dr. Hayati Murat Akgül, Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Aydın, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yahya Tülek, Altı Nokta Körler Derneği Denizli Şubesi Başkanı Av. Reşat Göcen, PAÜ Engelsiz Yarınlar Topluluğu Danışmanı ve Teknoloji Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Arzum Işıtan, PAÜ Engelsiz Yarınlar Topluluğu Başkanı İskender Miran, Denizli Sanat Topluluğu Başkanı Aydın Uçar, Altı Nokta Körler Derneği Denizli Şubesi üyeleri, akademisyenler ve öğrencilerle birlikte çok sayıda Âşık Veysel dostu katıldı. 

 



Aşık Veysel’in eserleri büyük ilgi gördü 


Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan etkinliğin sunumunu, Altı Nokta Körler Derneği üyelerinden Pınar Göcen ve PAÜ öğrencisi Osman Çakır gerçekleştirdi. Duyma engelli izleyenlerin de unutulmadığı etkinlikte işaret dili çevirisini ise PAÜ öğrencisi Cemre Selçuk yaptı. 


Yoğun ilgi gören etkinlikte Âşık Veysel’in Dostlar Beni Hatırlasın gibi dillere destan olmuş türkülerinden ve şiirlerinden seçme eserleri Altınokta Körler Derneğinden ve PAÜ’lü öğrencilerden Ezgi Yalçın, Salih Erkan, Tuncay Sakman, Muzaffer Eskin, Azmi Ermiş, Tuğçe Ustacı, Baran Yüksekkaya, Menekşe Honluk, Havva İlal seslendirdi. 

 


Programın sonunda, etkinliğin hazırlanmasında emeği geçen teşekkür belgesi takdim edildi. 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.