Vali Atik; “İstiklal Marşı’mız, destansı mücadelenin vücut bulmuş halidir”

DENİZLİ 12.03.2021 - 09:38, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:57
 

Vali Atik; “İstiklal Marşı’mız, destansı mücadelenin vücut bulmuş halidir”

Vali Ali Fuat Atik, 12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü Ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü dolayısı ile mesaj yayınladı.   Vali Atik; “İstiklal Marşı’mız; Türk Milleti’nin bağımsızlığını elde etmek için son nefesine kadar azim ve kararlılıkla verdiği destansı mücadelenin vücut bulmuş halidir.   Bugün, her okunduğunda gücümüzü ve bağımsızlığımızı ifade eden büyük bir coşkuyla dile getirdiğimiz İstiklal Marşı’mızın Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde millî marş olarak kabul edilmesinin 100. yıl dönümünü ve "Doğduğumdan beridir aşığım istiklale" diyen vatan şairi Mehmet Akif Ersoy’u gururla yâd ettiğimiz en müstesna gündür.   Esareti kabul etmeyerek bağımsızlığı için binlerce yıldan beri mücadele veren bir milletin en büyük zaferidir hürriyet. Böyle büyük bir mücadelenin kahramanları olan bir ecdadın mirasçıları olarak bugün bizlere düşen en büyük görev; Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde her türlü olumsuzluğa rağmen Kurtuluş Savaşı’nı kazanan atalarımızın bize bıraktığı bu cennet vatana sahip çıkmak ve İstiklal Marşı’mızı coşkuyla söyleterek ay yıldızlı bayrağımızı tüm dünyada dalgalandıracağımız büyük başarılar kazanmaktır.   Bütünüyle aziz milletimizin karakterini yansıtan İstiklal Marşı’mızın kabulü vesilesiyle, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve O’nun kahraman silah arkadaşları olmak üzere, bu toprakları vatan yapan Aziz Şehitlerimizi, Gazilerimizi ve vatan şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u büyük bir minnet, rahmet ve saygıyla anıyorum.”

Vali Ali Fuat Atik, 12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü Ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü dolayısı ile mesaj yayınladı.

 

Vali Atik; “İstiklal Marşı’mız; Türk Milleti’nin bağımsızlığını elde etmek için son nefesine kadar azim ve kararlılıkla verdiği destansı mücadelenin vücut bulmuş halidir.

 

Bugün, her okunduğunda gücümüzü ve bağımsızlığımızı ifade eden büyük bir coşkuyla dile getirdiğimiz İstiklal Marşı’mızın Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde millî marş olarak kabul edilmesinin 100. yıl dönümünü ve "Doğduğumdan beridir aşığım istiklale" diyen vatan şairi Mehmet Akif Ersoy’u gururla yâd ettiğimiz en müstesna gündür.

 

Esareti kabul etmeyerek bağımsızlığı için binlerce yıldan beri mücadele veren bir milletin en büyük zaferidir hürriyet. Böyle büyük bir mücadelenin kahramanları olan bir ecdadın mirasçıları olarak bugün bizlere düşen en büyük görev; Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde her türlü olumsuzluğa rağmen Kurtuluş Savaşı’nı kazanan atalarımızın bize bıraktığı bu cennet vatana sahip çıkmak ve İstiklal Marşı’mızı coşkuyla söyleterek ay yıldızlı bayrağımızı tüm dünyada dalgalandıracağımız büyük başarılar kazanmaktır.

 

Bütünüyle aziz milletimizin karakterini yansıtan İstiklal Marşı’mızın kabulü vesilesiyle, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve O’nun kahraman silah arkadaşları olmak üzere, bu toprakları vatan yapan Aziz Şehitlerimizi, Gazilerimizi ve vatan şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u büyük bir minnet, rahmet ve saygıyla anıyorum.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.