Vali Atik’ten 14 Mart Tıp Bayramı Mesajı

DENİZLİ (D20HA) - DENİZLİ20HABER.COM | 13.03.2022 - 12:21, Güncelleme: 13.03.2022 - 12:21
 

Vali Atik’ten 14 Mart Tıp Bayramı Mesajı

Denizli Valisi Ali Fuat Atik, 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla mesaj yayınladı. Vali Atik; “Hastalıkla mücadele eden, halkımıza sağlıklı ve uzun bir yaşam sağlamak adına büyük çaba sarf eden fedakâr ve cefakâr tüm sağlık çalışanlarımızın gayreti, her türlü takdirin üstündedir” dedi.

Vali Atik mesajının devamında; “Sağlık, sadece hastalık ve engellilik durumunun olmaması değil, insanların bedenen, ruhen ve sosyal yönden tam bir iyilik durumunda bulunmasıdır. Bu anlamda sağlığı, insanların bireysel, sosyal ve ekonomik olarak verimli bir yaşam sürmesine müsaade eden bir kaynak olarak görmeliyiz. İnsanımızı varlıkların en değerlisi ve üretilen her hizmetin odak noktası olarak düşündüğümüzde sağlıklı birey olmanın-yetiştirmenin ne ölçüde elzem olduğu ortaya çıkacaktır. Bu doğrultuda etkin ve kaliteli bir sağlık sistemi kurmak, nitelikli bir toplumu oluşturmak için var gücümüzle çalışıyoruz. Bu süreçte bizlerin en büyük yardımcısı ve desteği, her daim gösterdikleri titiz ve insanüstü gayretle her türlü övgünün üzerinde olan hekimlerimiz ve çeşitli birimlerde bizlere hizmet sunan fedakâr sağlık çalışanlarımızdır. Bir insanı kurtarmayı, bütün insanlığı kurtarmakla eşdeğer kabul eden bir anlayışın mensubu olarak bizler, hiçbir ayrım gözetmeden sabır, hoşgörü ve sınırsız özveriyle çalışan, yaşam kalitemizi yükseltmek için ter döken sağlık çalışanlarımızı, paha biçilemez olarak görüyoruz. Özellikle belirtmek isterim ki insanlık tarihinde derin izler bırakacak olan Covid-19 pandemisi sürecinde, görevi başından bir an dahi ayrılmadan hastalıkla mücadele eden, halkımıza sağlıklı ve uzun bir yaşam sağlamak adına büyük çaba sarf eden fedakâr ve cefakâr tüm sağlık çalışanlarımızın gayreti, her türlü takdirin üstündedir.  Bizlere daha kaliteli bir yaşam sunabilmek amacıyla hiçbir fedakarlıktan kaçınmayan sağlıkçılarımızın -hiç istemesek de- farklı yer ve zamanlarda fiziksel ve psikolojik şiddete maruz kalmaları, yaralanmaları ve hatta hayatlarını kaybetmeleri vicdanları yaralayan, kabul edilemez bir durumdur. Unutmamak gerekir ki sağlıklı hayat, sadece hizmeti alanın değil, hizmeti sunanın da hakkıdır. Bu duygu ve düşünceler ile son derece zor ve kutsal olan bu mesleği, mesai mefhumu gözetmeksizin icra eden sağlıklı nesillerin ve müreffeh bir geleceğin kapısı olan hekimlerimizin ve tüm sağlık çalışanlarımızın 14 Mart Tıp Bayramı’nı kutluyor, onlara çalışmalarında başarılar diliyor, insanlığın sağlığı için kendi sağlığını feda etmiş bütün sağlık şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum.
Denizli Valisi Ali Fuat Atik, 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla mesaj yayınladı. Vali Atik; “Hastalıkla mücadele eden, halkımıza sağlıklı ve uzun bir yaşam sağlamak adına büyük çaba sarf eden fedakâr ve cefakâr tüm sağlık çalışanlarımızın gayreti, her türlü takdirin üstündedir” dedi.

Vali Atik mesajının devamında; “Sağlık, sadece hastalık ve engellilik durumunun olmaması değil, insanların bedenen, ruhen ve sosyal yönden tam bir iyilik durumunda bulunmasıdır. Bu anlamda sağlığı, insanların bireysel, sosyal ve ekonomik olarak verimli bir yaşam sürmesine müsaade eden bir kaynak olarak görmeliyiz.

İnsanımızı varlıkların en değerlisi ve üretilen her hizmetin odak noktası olarak düşündüğümüzde sağlıklı birey olmanın-yetiştirmenin ne ölçüde elzem olduğu ortaya çıkacaktır. Bu doğrultuda etkin ve kaliteli bir sağlık sistemi kurmak, nitelikli bir toplumu oluşturmak için var gücümüzle çalışıyoruz. Bu süreçte bizlerin en büyük yardımcısı ve desteği, her daim gösterdikleri titiz ve insanüstü gayretle her türlü övgünün üzerinde olan hekimlerimiz ve çeşitli birimlerde bizlere hizmet sunan fedakâr sağlık çalışanlarımızdır.

Bir insanı kurtarmayı, bütün insanlığı kurtarmakla eşdeğer kabul eden bir anlayışın mensubu olarak bizler, hiçbir ayrım gözetmeden sabır, hoşgörü ve sınırsız özveriyle çalışan, yaşam kalitemizi yükseltmek için ter döken sağlık çalışanlarımızı, paha biçilemez olarak görüyoruz. Özellikle belirtmek isterim ki insanlık tarihinde derin izler bırakacak olan Covid-19 pandemisi sürecinde, görevi başından bir an dahi ayrılmadan hastalıkla mücadele eden, halkımıza sağlıklı ve uzun bir yaşam sağlamak adına büyük çaba sarf eden fedakâr ve cefakâr tüm sağlık çalışanlarımızın gayreti, her türlü takdirin üstündedir. 

Bizlere daha kaliteli bir yaşam sunabilmek amacıyla hiçbir fedakarlıktan kaçınmayan sağlıkçılarımızın -hiç istemesek de- farklı yer ve zamanlarda fiziksel ve psikolojik şiddete maruz kalmaları, yaralanmaları ve hatta hayatlarını kaybetmeleri vicdanları yaralayan, kabul edilemez bir durumdur. Unutmamak gerekir ki sağlıklı hayat, sadece hizmeti alanın değil, hizmeti sunanın da hakkıdır.

Bu duygu ve düşünceler ile son derece zor ve kutsal olan bu mesleği, mesai mefhumu gözetmeksizin icra eden sağlıklı nesillerin ve müreffeh bir geleceğin kapısı olan hekimlerimizin ve tüm sağlık çalışanlarımızın 14 Mart Tıp Bayramı’nı kutluyor, onlara çalışmalarında başarılar diliyor, insanlığın sağlığı için kendi sağlığını feda etmiş bütün sağlık şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum.

Denizli HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.