Vali Atik’ten 23 Nisan Mesajı

DENİZLİ (D20HA) - DENİZLİ20HABER.COM | 22.04.2022 - 15:00, Güncelleme: 22.04.2022 - 15:00
 

Vali Atik’ten 23 Nisan Mesajı

Vali Ali Fuat Atik, “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

Vali Atik mesajında; “Aziz milletimizin topyekûn mücadele ettiği İstiklal Harbimizin karargâhı, millî iradenin tecelligahı ve bağımsızlığımızı tüm dünyaya duyuran Türkiye Büyük Millet Meclisinin 102. kuruluş yıl dönümünü, aynı zamanda tüm dünya çocuklarına armağan edilen Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutlamanın coşku ve heyecanını hep birlikte yaşıyoruz. İstiklal sevdasından İstikbalimizin inşasına giden yolda düşmanlara geçit vermeyen Aziz milletimiz, meclis çatısı altında ortak bir gaye etrafında, bağımsızlık uğruna onurlu bir mücadele ile destan yazmıştır. Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılması, hakimiyetin kayıtsız şartsız milletin olduğunun kabulü ve sonsuza dek yaşayacak olan Cumhuriyetimizin ilanı hususunda önemli bir adım olmuştur. Necip milletimizin, vatan ve bayrak sevgisinin, bağımsızlığa olan aşkının yanında demokrasinin tesisi ve Cumhuriyetin ilanı; başka milletlerin bağımsızlık mücadelelerine örnek olmuş, millî iradenin gerçekleştirilmesi yolunda emsal teşkil etmiştir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk: “Türk Milleti, yeni bir iman ve kesin bir millî azim ile yeni bir devlet kurmuştur. Bu devletin dayandığı esaslar ‘Tam Bağımsızlık’ ve ‘Kayıtsız Şartsız Millî Egemenlik’ten ibarettir. Yeni Türkiye devletinin yapısının ruhu millî egemenliktir. Milletin kayıtsız şartsız egemenliğidir…” diyerek milletçe şiarımız olan bağımsızlık tutkumuzu ve millet iradesini hayata geçirme azmimizi perçinlemiş ve sahip çıkılması gereken değerleri gelecek nesillere işaret etmiştir. Türkiye Büyük Millet Meclisinin ilk başkanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklarımıza ve tüm dünya çocuklarına bayram olarak armağan ettiği 23 Nisan, Türkiye’nin geleceği olan çocuklarına, gençlerine olan güvenini, umudunu ve inancını gösterir. Dünya çocuklarının katılımıyla gerçekleştirilen kutlamalar; barış ve kardeşlik gibi değerlerin paylaşılmasına, farklı kültürlerin buluşup kaynaşmasına böylece dünyanın daha güvenli ve huzurlu bir yer haline gelmesine vesile olmaktadır. Geleceğimizin teminatı, en kıymetli hazinemiz çocuklarımızın gözlerindeki ışık, yüreklerinde taşıdıkları umutları, cennet vatanımızın geleceği adına bizlere güç vermektedir. Çocuklarımızın; vatanını, milletini seven, millî ve manevi değerlerine bağlı, kendine güvenen, çağa ayak uydurabilen, ufku geniş, donanımlı olarak yetişmesi hepimizin ortak sorumluluğudur. Bu sorumluluk aynı zamanda ülkemizi, kanları ve canları pahasına bize miras bırakan aziz şehitlerimiz ve kahraman gazilerimize olan minnet borcumuzu da ifade etmektedir. Bu duygu ve düşüncelerle aziz milletimizin ve geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı, Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılışının 102. yılını kutluyor; Cumhuriyetimizin kurucusu ve meclisimizin ilk başkanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Türkiye Büyük Milleti Meclisi çatısı altında ülkemize hizmet etmiş ve şu an aramızda olmayan tüm milletvekillerimizi, tüm şehit ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum.
Vali Ali Fuat Atik, “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

Vali Atik mesajında; “Aziz milletimizin topyekûn mücadele ettiği İstiklal Harbimizin karargâhı, millî iradenin tecelligahı ve bağımsızlığımızı tüm dünyaya duyuran Türkiye Büyük Millet Meclisinin 102. kuruluş yıl dönümünü, aynı zamanda tüm dünya çocuklarına armağan edilen Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutlamanın coşku ve heyecanını hep birlikte yaşıyoruz.

İstiklal sevdasından İstikbalimizin inşasına giden yolda düşmanlara geçit vermeyen Aziz milletimiz, meclis çatısı altında ortak bir gaye etrafında, bağımsızlık uğruna onurlu bir mücadele ile destan yazmıştır. Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılması, hakimiyetin kayıtsız şartsız milletin olduğunun kabulü ve sonsuza dek yaşayacak olan Cumhuriyetimizin ilanı hususunda önemli bir adım olmuştur.

Necip milletimizin, vatan ve bayrak sevgisinin, bağımsızlığa olan aşkının yanında demokrasinin tesisi ve Cumhuriyetin ilanı; başka milletlerin bağımsızlık mücadelelerine örnek olmuş, millî iradenin gerçekleştirilmesi yolunda emsal teşkil etmiştir.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk: “Türk Milleti, yeni bir iman ve kesin bir millî azim ile yeni bir devlet kurmuştur. Bu devletin dayandığı esaslar ‘Tam Bağımsızlık’ ve ‘Kayıtsız Şartsız Millî Egemenlik’ten ibarettir. Yeni Türkiye devletinin yapısının ruhu millî egemenliktir. Milletin kayıtsız şartsız egemenliğidir…” diyerek milletçe şiarımız olan bağımsızlık tutkumuzu ve millet iradesini hayata geçirme azmimizi perçinlemiş ve sahip çıkılması gereken değerleri gelecek nesillere işaret etmiştir.

Türkiye Büyük Millet Meclisinin ilk başkanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklarımıza ve tüm dünya çocuklarına bayram olarak armağan ettiği 23 Nisan, Türkiye’nin geleceği olan çocuklarına, gençlerine olan güvenini, umudunu ve inancını gösterir. Dünya çocuklarının katılımıyla gerçekleştirilen kutlamalar; barış ve kardeşlik gibi değerlerin paylaşılmasına, farklı kültürlerin buluşup kaynaşmasına böylece dünyanın daha güvenli ve huzurlu bir yer haline gelmesine vesile olmaktadır.

Geleceğimizin teminatı, en kıymetli hazinemiz çocuklarımızın gözlerindeki ışık, yüreklerinde taşıdıkları umutları, cennet vatanımızın geleceği adına bizlere güç vermektedir. Çocuklarımızın; vatanını, milletini seven, millî ve manevi değerlerine bağlı, kendine güvenen, çağa ayak uydurabilen, ufku geniş, donanımlı olarak yetişmesi hepimizin ortak sorumluluğudur. Bu sorumluluk aynı zamanda ülkemizi, kanları ve canları pahasına bize miras bırakan aziz şehitlerimiz ve kahraman gazilerimize olan minnet borcumuzu da ifade etmektedir.

Bu duygu ve düşüncelerle aziz milletimizin ve geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı, Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılışının 102. yılını kutluyor; Cumhuriyetimizin kurucusu ve meclisimizin ilk başkanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Türkiye Büyük Milleti Meclisi çatısı altında ülkemize hizmet etmiş ve şu an aramızda olmayan tüm milletvekillerimizi, tüm şehit ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum.

Denizli HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.