Vatan Partisi: Ucuz Elektrik ve Güvenlik İçin Kamulaştırma

SİYASET (D20HA) - DENİZLİ20HABER.COM | 11.02.2022 - 17:21, Güncelleme: 11.02.2022 - 17:21
 

Vatan Partisi: Ucuz Elektrik ve Güvenlik İçin Kamulaştırma

Vatan Partisi Denizli il Başkanlığı, elektrik zamlarını protesto etmek amacıyla Saltak Caddesindeki Aydem Şubesi önünde eylem gerçekleştirdi. "Ucuz elektrik ve güvenliğimiz için kamulaştırma" konulu basın açıklaması yaptı. Vatan Partisi tarafından yapılan elektrik zammı eyleminde basın açıklamasını İl Başkanı İbrahim Kasapoğlu yaptı.

Kasapoğlu yaptığı açıklamada; “Elektrik başta olmak üzere enerji fiyatlarına gelen yüksek zamlar, halkımızın, esnafımızın, çiftçimizin, sanayicimizin, bütün üreticilerimizin belini bükmüş, üretim şevkini kırmıştır. Ağırlaşan enerji krizinin faturası halkın omuzlarına yüklenemez! ELEKTRİK ÜRETİM VE DAĞITIMINDA ÖZEL ÇIKARA SON Devlete ait elektrik dağıtım şirketleri özelleştirildi. Sonuçlarını yaşıyoruz. Özel çıkar, halkın çıkarının tepesine bindi. Mal üretip satanlar %10 bile kar etmezken Özel şirketler, devletten aldığı elektriği aşırı kârlarla halka satıyor. Halkımızda devletimizde bu yükten kurtarılmalıdır. TEK ÇÖZÜM KAMULAŞTIRMA Enerji dağıtımı kamu hizmetidir! Dahası, enerjide halkçı çözüm ülke güvenliği için şarttır. Enerji, kâr amacıyla değil, toprağın ekilmesi, sanayi çarkının çevrilmesi, çarşılarımızın şenlenmesi, halkımızın ihtiyaçlarının karşılanması ve toplumda huzurun sağlanması için ucuza verilmelidir. Kamu eliyle yenilenebilir ve ucuz enerji üreten modellere geçilmelidir. Nükleer enerji üretiminin geliştirilmesi Türkiye'nin geleceği açısından şarttır. Vatan Partisi’nin merkezinde olacağı Üreticilerin Millî Hükümeti, özel elektrik ve doğalgaz dağıtım şirketlerini kamulaştıracaktır. Cumhurbaşkanımız Sayın Erdoğan yönetimindeki hükümetimize öneriyoruz: Üretim ve güvenlik için kamulaştırmaya bir an önce gidelim ve halka ucuz elektrik verelim. UCUZ ENERJİ İÇİN KOMŞULARLA İŞBİRLİĞİ Dünyada yükselen enerji krizini komşularımızla işbirliği yoluyla aşabiliriz. Rusya, Azerbaycan, İran, Irak, Cezayir ve Katar gibi enerji güvenliğimizi sağladığımız ülkelerle işbirliği yaparak ucuz doğalgaz, ucuz mazot, ucuz elektrik sağlayabiliriz. Vatan Partisi bu amaçla ilgili devletlerle görüşmektedir. Olumlu sonuçlar almak için şartlar uygundur. Yeter ki Hükümetimiz ABD’nin ülkemize ve bölgemize yönelttiği tehditlere karşı dostlarımıza güven versin. HALKIN TÜRK BAYRAĞI ALTINDA HAKLI EYLEMLERİNİN BAŞARISI İÇİN SORUMLULUK ÜSTLENİYORUZ Üreticilerin ucuz elektrik talebiyle yaptığı kitlesel eylemler haklıdır. Bu eylemleri bölücü amaçlarla ve ABD’nin kaos planlarına hizmet için saptırma girişimlerine halkımız fırsat vermeyecektir. Vatan Partisi olarak bu eylemlerin başarısı için, tüm siyasi partileri oda dernek ve sendikaları ucuz elektrik platformu için bir araya gelmeye çağırıyoruz. Son olarak tekrar ediyoruz zamlar geri çekilsin elektrik dağıtımı kamulaştırılsın halka ve üreticiye ucuz elektrik verilsin.
Vatan Partisi Denizli il Başkanlığı, elektrik zamlarını protesto etmek amacıyla Saltak Caddesindeki Aydem Şubesi önünde eylem gerçekleştirdi. "Ucuz elektrik ve güvenliğimiz için kamulaştırma" konulu basın açıklaması yaptı. Vatan Partisi tarafından yapılan elektrik zammı eyleminde basın açıklamasını İl Başkanı İbrahim Kasapoğlu yaptı.

Kasapoğlu yaptığı açıklamada; “Elektrik başta olmak üzere enerji fiyatlarına gelen yüksek zamlar, halkımızın, esnafımızın, çiftçimizin, sanayicimizin, bütün üreticilerimizin belini bükmüş, üretim şevkini kırmıştır. Ağırlaşan enerji krizinin faturası halkın omuzlarına yüklenemez!

ELEKTRİK ÜRETİM VE DAĞITIMINDA ÖZEL ÇIKARA SON

Devlete ait elektrik dağıtım şirketleri özelleştirildi. Sonuçlarını yaşıyoruz. Özel çıkar, halkın çıkarının tepesine bindi. Mal üretip satanlar %10 bile kar etmezken Özel şirketler, devletten aldığı elektriği aşırı kârlarla halka satıyor. Halkımızda devletimizde bu yükten kurtarılmalıdır.

TEK ÇÖZÜM KAMULAŞTIRMA

Enerji dağıtımı kamu hizmetidir! Dahası, enerjide halkçı çözüm ülke güvenliği için şarttır. Enerji, kâr amacıyla değil, toprağın ekilmesi, sanayi çarkının çevrilmesi, çarşılarımızın şenlenmesi, halkımızın ihtiyaçlarının karşılanması ve toplumda huzurun sağlanması için ucuza verilmelidir. Kamu eliyle yenilenebilir ve ucuz enerji üreten modellere geçilmelidir. Nükleer enerji üretiminin geliştirilmesi Türkiye'nin geleceği açısından şarttır. Vatan Partisi’nin merkezinde olacağı Üreticilerin Millî Hükümeti, özel elektrik ve doğalgaz dağıtım şirketlerini kamulaştıracaktır. Cumhurbaşkanımız Sayın Erdoğan yönetimindeki hükümetimize öneriyoruz: Üretim ve güvenlik için kamulaştırmaya bir an önce gidelim ve halka ucuz elektrik verelim.

UCUZ ENERJİ İÇİN KOMŞULARLA İŞBİRLİĞİ

Dünyada yükselen enerji krizini komşularımızla işbirliği yoluyla aşabiliriz. Rusya, Azerbaycan, İran, Irak, Cezayir ve Katar gibi enerji güvenliğimizi sağladığımız ülkelerle işbirliği yaparak ucuz doğalgaz, ucuz mazot, ucuz elektrik sağlayabiliriz. Vatan Partisi bu amaçla ilgili devletlerle görüşmektedir. Olumlu sonuçlar almak için şartlar uygundur. Yeter ki Hükümetimiz ABD’nin ülkemize ve bölgemize yönelttiği tehditlere karşı dostlarımıza güven versin.

HALKIN TÜRK BAYRAĞI ALTINDA HAKLI EYLEMLERİNİN BAŞARISI İÇİN SORUMLULUK ÜSTLENİYORUZ

Üreticilerin ucuz elektrik talebiyle yaptığı kitlesel eylemler haklıdır. Bu eylemleri bölücü amaçlarla ve ABD’nin kaos planlarına hizmet için saptırma girişimlerine halkımız fırsat vermeyecektir. Vatan Partisi olarak bu eylemlerin başarısı için, tüm siyasi partileri oda dernek ve sendikaları ucuz elektrik platformu için bir araya gelmeye çağırıyoruz. Son olarak tekrar ediyoruz zamlar geri çekilsin elektrik dağıtımı kamulaştırılsın halka ve üreticiye ucuz elektrik verilsin.

Denizli HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.