FİKRİ DÜŞÜNCE
Köşe Yazarı
FİKRİ DÜŞÜNCE
 

BELEDİYELER ÇALIŞMIYOR

Denizli’de Büyükşehir Belediyesi ile birlikte 19 ilçe belediyesinin 31 Mart 2019 yerel seçimlerinden sonra, önceki dönemlere nazaran elle tutulur bir çalışması ve başladığı önemli bir projesi yok diyebiliriz.   Peki, neden ve niçin? Sorusu akıllara geliyor.   2001 yılında kurulan AK Parti’den sonra ilk yerel seçimler, 2004 yılında gerçekleşti. Bu süreçten sonra belediyelerin büyük çoğunluğunu kazanan AK Parti, kazandığı belediyelerde Türkiye genelinde olduğu gibi Denizli’de de çalışmaları ve yapmış olduğu projeler ile vatandaşların beklentilerini yükseltti.    2004 yılından sonra 2009, 2014 yıllarında yapılan yerel seçimlerle mevcut belediyelerini koruyan AK Parti, 31 Mart 2019 seçimlerinde devam eden başarısını, yerel yönetimlerde oluşan rehavet, halktan kopuşu ve gönüllerdeki yerini kaybetmesi nedeniyle birçok önemli belediyeleri kaybetti. Denizli’de ise Merkezefendi, Babadağ, Honaz ve Serinhisar belediyelerini son yerel seçimde kaybetti. CHP’nin kazandığı bu ilçelerle birlikte önceki dönemde CHP’de olan Bozkurt ilçesi ile birlikte 5 belediye CHP’nin oldu.   AK Parti ve MHP’nin Cumhur İttifakı ile CHP’nin elinde olan Buldan ilçesinde belediye başkanlığını MHP’li aday kazandı. 2019 yerel seçimlerinde Büyükşehir Belediyesi ile birlikte 12 ilçe AK Parti’nin, 5 ilçe CHP’nin, 2 ilçede ise MHP’nin adayları kazandı.   31 Mart 2019 yerel seçimler sonrasında, belediyelerin çalışmalarına bakıldığında 8 ay geride kalmasına rağmen dikkat edildiğinde hiçbir belediyenin elle tutulur bir proje gerçekleştirmediği görülmektedir. Buna neden olarak belediyelerin borçlu olduğu öne sürülse de, seçim çalışmalarında verilen vaatler neye göre verildiği sorusu akıllara geliyor. Belediye başkanlığı için aday olan başkanların projelerinin yanı sıra en kötü ihtimali değerlendirmiş olması gerekmez miydi?   Genel olarak bakıldığında belediyelerin neredeyse tamamı, önceki dönemlerden devam eden rutin çalışmaların yanı sıra, konser, gezi, kurs ve eğitimler dışında bir önemli çalışma görülmemektedir. Büyükşehir belediyesinin daha önceden başlatmış olduğu alt yapı çalışmalarının tamamlanması dışında elle tutulur bir çalışma Denizli’de görülmemektedir.   2019 yerel seçim sonrası kulağımıza gelen bazı duyumlarda AK Partili belediyelerin tadilat ve onarım dışında önemli bir çalışma yapmayacağı söylemi ne kadar doğrudur bilinmez ama 8 aylık geçen süreye bakıldığında bu duyumun doğruluk payı gözüküyor. CHP’nin ise seçim çalışmalarında verilen vaatlerinde ise herhangi bir gelişme gözlemlenmiyor. MHP’li iki belediyede ise Çal Belediyesi rutin çalışmalarını sürdürürken Buldan Belediyesi borçlar yüzünden çalışmalarının kısıtlı olduğu görülüyor.   Belediyelerin bu yılın sonuna kadar bu sereci koruyacağı, gelecek yıl olan 2020 yılında nasıl bir çalışmalara imza atacağı merakla bekleniyor.
Ekleme Tarihi: 18 Kasım 2019 - Pazartesi

BELEDİYELER ÇALIŞMIYOR

Denizli’de Büyükşehir Belediyesi ile birlikte 19 ilçe belediyesinin 31 Mart 2019 yerel seçimlerinden sonra, önceki dönemlere nazaran elle tutulur bir çalışması ve başladığı önemli bir projesi yok diyebiliriz.

 

Peki, neden ve niçin? Sorusu akıllara geliyor.

 

2001 yılında kurulan AK Parti’den sonra ilk yerel seçimler, 2004 yılında gerçekleşti. Bu süreçten sonra belediyelerin büyük çoğunluğunu kazanan AK Parti, kazandığı belediyelerde Türkiye genelinde olduğu gibi Denizli’de de çalışmaları ve yapmış olduğu projeler ile vatandaşların beklentilerini yükseltti. 

 

2004 yılından sonra 2009, 2014 yıllarında yapılan yerel seçimlerle mevcut belediyelerini koruyan AK Parti, 31 Mart 2019 seçimlerinde devam eden başarısını, yerel yönetimlerde oluşan rehavet, halktan kopuşu ve gönüllerdeki yerini kaybetmesi nedeniyle birçok önemli belediyeleri kaybetti. Denizli’de ise Merkezefendi, Babadağ, Honaz ve Serinhisar belediyelerini son yerel seçimde kaybetti. CHP’nin kazandığı bu ilçelerle birlikte önceki dönemde CHP’de olan Bozkurt ilçesi ile birlikte 5 belediye CHP’nin oldu.

 

AK Parti ve MHP’nin Cumhur İttifakı ile CHP’nin elinde olan Buldan ilçesinde belediye başkanlığını MHP’li aday kazandı. 2019 yerel seçimlerinde Büyükşehir Belediyesi ile birlikte 12 ilçe AK Parti’nin, 5 ilçe CHP’nin, 2 ilçede ise MHP’nin adayları kazandı.

 

31 Mart 2019 yerel seçimler sonrasında, belediyelerin çalışmalarına bakıldığında 8 ay geride kalmasına rağmen dikkat edildiğinde hiçbir belediyenin elle tutulur bir proje gerçekleştirmediği görülmektedir. Buna neden olarak belediyelerin borçlu olduğu öne sürülse de, seçim çalışmalarında verilen vaatler neye göre verildiği sorusu akıllara geliyor. Belediye başkanlığı için aday olan başkanların projelerinin yanı sıra en kötü ihtimali değerlendirmiş olması gerekmez miydi?

 

Genel olarak bakıldığında belediyelerin neredeyse tamamı, önceki dönemlerden devam eden rutin çalışmaların yanı sıra, konser, gezi, kurs ve eğitimler dışında bir önemli çalışma görülmemektedir. Büyükşehir belediyesinin daha önceden başlatmış olduğu alt yapı çalışmalarının tamamlanması dışında elle tutulur bir çalışma Denizli’de görülmemektedir.

 

2019 yerel seçim sonrası kulağımıza gelen bazı duyumlarda AK Partili belediyelerin tadilat ve onarım dışında önemli bir çalışma yapmayacağı söylemi ne kadar doğrudur bilinmez ama 8 aylık geçen süreye bakıldığında bu duyumun doğruluk payı gözüküyor. CHP’nin ise seçim çalışmalarında verilen vaatlerinde ise herhangi bir gelişme gözlemlenmiyor. MHP’li iki belediyede ise Çal Belediyesi rutin çalışmalarını sürdürürken Buldan Belediyesi borçlar yüzünden çalışmalarının kısıtlı olduğu görülüyor.

 

Belediyelerin bu yılın sonuna kadar bu sereci koruyacağı, gelecek yıl olan 2020 yılında nasıl bir çalışmalara imza atacağı merakla bekleniyor.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.