Yüzde 50 hibeli hububat tohumu dağıtıldı

EKONOMİ (D20HA) - DENİZLİ20HABER.COM | 17.12.2021 - 17:22, Güncelleme: 17.12.2021 - 17:22
 

Yüzde 50 hibeli hububat tohumu dağıtıldı

“Kuraklık Nedeniyle Atıl Kalan Hububat Alanlarının Tarıma Kazandırılması” projesi kapsamında Tavas ve Acıpayam ilçelerine üreticilere hububat tohum dağıtımı gerçekleştirildi.

Denizli'nin Tavas ve Acıpayam ilçelerindeki üreticilere “Kuraklık Nedeniyle Atıl Kalan Hububat Alanlarının Tarıma Kazandırılması” projesi kapsamında yüzde 50 hibeli 117 bin kilogram sertifikalı hububat tohum dağıtıldı. Programa Tavas Kaymakamı Mutlu Köksal, Acıpayam Kaymakamı Mustafa Gürbüz, Tarım ve Orman İl Müdürü Yılmaz Erkaya ile birlikte il ve ilçe protokolünün yanı sıra çok sayıda üretici katıldı. İl Müdürü Yılmaz Erkaya yaptığı açıklamada, "İlimizde üç proje ile bu yıl toplamda 269 bin kilogram sertifikalı hububat tohumunun yüzde 50 hibeli olarak Çal, Çivril, Baklan, Acıpayam, Tavas ve Kale ilçelerine dağıtıldı. Üreticilere 1 milyon 500 bin TL tohum desteği yapıldığını ayrıca uygulanan projeler ile hububat üreticilerinin desteklenmesinin yanı sıra boş arazilerin tarıma kazandırılmasını amaçladık" dedi.
“Kuraklık Nedeniyle Atıl Kalan Hububat Alanlarının Tarıma Kazandırılması” projesi kapsamında Tavas ve Acıpayam ilçelerine üreticilere hububat tohum dağıtımı gerçekleştirildi.

Denizli'nin Tavas ve Acıpayam ilçelerindeki üreticilere “Kuraklık Nedeniyle Atıl Kalan Hububat Alanlarının Tarıma Kazandırılması” projesi kapsamında yüzde 50 hibeli 117 bin kilogram sertifikalı hububat tohum dağıtıldı. Programa Tavas Kaymakamı Mutlu Köksal, Acıpayam Kaymakamı Mustafa Gürbüz, Tarım ve Orman İl Müdürü Yılmaz Erkaya ile birlikte il ve ilçe protokolünün yanı sıra çok sayıda üretici katıldı.



İl Müdürü Yılmaz Erkaya yaptığı açıklamada, "İlimizde üç proje ile bu yıl toplamda 269 bin kilogram sertifikalı hububat tohumunun yüzde 50 hibeli olarak Çal, Çivril, Baklan, Acıpayam, Tavas ve Kale ilçelerine dağıtıldı. Üreticilere 1 milyon 500 bin TL tohum desteği yapıldığını ayrıca uygulanan projeler ile hububat üreticilerinin desteklenmesinin yanı sıra boş arazilerin tarıma kazandırılmasını amaçladık" dedi.

Denizli HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.