AB Eresmus katılımcıları “Denizli Gazeteciler Cemiyeti Sergisi”ni ziyaret ettiler

Lütfi Ege Anadolu Lisesi İngilizce Öğretmeni Feride Sevinç tarafından yönetilen proje kapsamında; Denizlili Fotoğraf sanatçısı Zeki Akakça katılımcılarla Uygulamalı Fotoğrafçılık atölyeleri yaptı ve kültürümüzü anlatan karma proje sergisi açtı.

Sergiye yabancı ülkelerden gelen gençlerin ayrımcılık temalı fotoğrafları da dahil edilerek proje kapsamında sergilendi.

Katılımcılar; 22 Temmuz 2022 Cuma günü Turan Bahadır Sergi salonunda Denizli Gazeteciler Cemiyetince düzenlenen ve Oğuz Altıuntaş Anısına “Işığa Yol Verin” adlı Fotoğraf sergisini ziyaret ettiler.

Proje kapsamında; Fotoğrafçılık ve fotoğraf üzerine atölyeler, ayrımcılık konuları, sebepleri, sonuçları,  önleme yolları, ayrımcılık kaynaklı toplumda yaşanan sorunlar konulu beyin fırtınaları, seminerler, uygulamalı çalışmalar, PAÜ ziyaretleri, kültürel geziler ve paylaşımların yapıldığı etkinlikler düzenlendi.

Projeye katılan yabancı ülkelerin gençleriyle okulumuzdan katılan gençlerimiz her türlü farklılığın asıl zenginliğimiz olduğunu ve karşılıklı hoşgörüyle “Dünya Vatandaşı” olma  “Büyük Dünya Kültürü” oluşturmanın kolaylaşacağı konusunda fikir birliğine vardılar. Yabancı ülkelerden gelen gençler;  Denizli ve Türkiye’de olmaktan çok keyif aldıklarını, Türk insanının konukseverliği ve hoşgörüsünün güzelliğini, gelecek dönemlerde yeni ortaklıklar yaparak tekrar yaşamak ve Türkiye’ye tekrar gelmek istediklerini dile getirdiler.