Çameli’de Mayıs ayında sobalar yeniden alevlendi

Haziran ayına gireceğimiz Mayıs ayının son günlerinde hüküm süren yağışlı hava nedeniyle Çameli’de geceleri sıcaklıkların 6 ila 10 derece arasına düşmesi sonucu 3 gündür ilçede bacalardan dumanlar yükseliyor. Yağışlı hava nedeniyle sıcaklıkların düştüğü ilçede kışlık giyecekler yeniden raflardan indi. Soba ve kaloriferlerin yandığı Çameli’de kış gerimi döndü dedirtti.

Çameli’de hissedilir bir şekilde soğuk havanın kendisini göstermesi ile birlikte, sobaları yakmaya başladıklarını belirten vatandaşlar, “10 gündür sıcak havanın etkisindeydik bugün havalar sert bir düşüş yaşandı hava oldukça soğuk ve yağışlı… Küçük çocukları ve hastaları olan aileler özellikle sobaları yakıyorlar. Sobaları ve kaloriferleri yanmayan vatandaşlar ise elektrik ısıtıcıları idare ediyor” dediler.

Yaz geldi diye sobaları kaldıran Çamelililer, yağışlı havada ısınmak için ya elektrikli ısıtıcılar ile ya da sobayı tekrar kurarak ısınmaya çalışıyorlar. Bazı evlerde kışın vazgeçilmezi olan kestaneler, sobaların üstüne konularak kestane yemenin keyfine yaşadıkları belirtildi.