Arakanlı Çocuklar; Yaşamak için Direniyor!

 

Myanmar’daki yoğun Budist saldırıları ve katliamlarına direnmeye çalışan, yaşam mücadelesi veren Arakanlı çocuklar; yardımlarınızı bekliyor. Özellikle Müslüman oldukları için anneleri, babaları, akrabaları ve kardeşleri acımasız bir şekilde öldürülen; her an ölüm sırasının kendilerine gelmesinden korkan Arakanlı çocuklar; mülteci kamplarına sığınarak, buradaki zor koşullar altında yaşamaya çalışıyor.

Sadece Müslüman oldukları için yüzleşmek zorunda kaldıkları bu zulüm ve işkence; Arakanlı çocukların gelecek hayallerini de birer birer ellerinden alıyor. Bu zulüme sessiz kalanlardan olmamak; onların da yaşam savaşlarına bir nebze de olsun katkıda bulunmak adına hemen Arakanlı çocuklara bağışta bulunabilir;  unicef  insani yardımlarının en kısa sürede onlara ulaşmasını sağlayabilirsiniz.

 

 

Çocukluklarını Yaşayamadan Ölüyorlar!

 

Myanmar hükümeti ve Budist fanatik halkın işbirliği içerisinde başlattığı; tarihi geçmişi 250 yıl öncesine kadar uzanan bu soykırım; Arakanlı çocukların hayatlarının en güzel çağını yaşayamadan ölmelerine neden oluyor.

Evleri, köyleri, yurtları yani vatanları yakıp yıkılan bu çocuklar; Bangladeş gibi çevredeki ülkelerin mülteci kamplarında, bazen de dağlarda ve ormanlarda tek başlarına var olma savaşı veriyor. Arakan’dan göç etmek zorunda kalan Müslümanlar arasında daha 1-2 yaşlarını bile tamamlamayan bebekler bile bulunuyor. Bu vahşete bir an önce dur; diyebilmek için tüm dünya halklarının bir araya gelmesi gerekirken; çoğu ülkeler; katliama yalnızca seyirci kalıyor.

 

Sizler de bu katliam karşısında sessiz kalmamak için http://www.unicefturk.org/yazi/arakan linkini hemen tıklayabilir; aylık düzenli olarak göndereceğiniz bağışlar ile onların gıda, ilaç, barınma vb. ihtiyaçlarının karşılanmasına vesile olabilir; masum çocukların yaşamlarını kurtarabilirsiniz!