Cumhurbaşkanı Erdoğan: Şehirler arası seyahat sınırlaması 1 Haziran'dan itibaren tamamıyla kaldırılmıştır

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, normalleşme süreci ile ilgili önemli kararların alındığı, Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı'nın ardından, temizlik, maske ve sosyal mesafeye dikkat çekerek; "Şartları yerine getirdiğimiz taktirde güzel günleri göreceğiz. Bu kapsamda Şehirler arası seyahat sınırlaması 1 Haziran'dan itibaren tamamıyla kaldırılacaktır. 20 yaş altı sokağa çıkma kısıtlaması olan vatandaşlarımızın yaş sınırı 0-18 yaş aralığına düşürülmüştür" dedi.

 

SEYAHAT KISITLAMASI KALKIYOR

Cumhurbaşkanı Erdoğan, seyahat kısıtlamalarının 1 Haziran'da sona ereceğini duyurdu. Erdoğan, "Şehirler arası seyahat sınırlaması 1 Haziran'dan itibaren tamamıyla kaldırılmıştır" ifadelerini kullandı.

 

SOKAĞA ÇIKMA KISITLAMASI UYGULAMASINDA DEĞİŞİKLİK

65 yaş üstünün sokağa çıkma kısıtlamaları devam edecek. 65 yaş ve üstünün sokağa çıkma sınırlaması ve Pazar günleri 14.00-20.00 saatleri arasında istisna kapsamında olma uygulaması devam edecek.

 

20 yaş altıyla ilgili sokağa çıkma kısıtlamasını da 18 yaşa indiriyoruz. 0-18 yaş arası Çarşamba ve Cuma günleri 14.00-20.00 arasında  hep birlikte sokağa çıkabilecek.

 

RESTORAN VE KAFELER AÇILIYOR

1 Haziran tarihi itibariyle restoran, kafe, pastane, kıraathane, çay bahçeleri, yüzme havuzu, kaplıca türü işletmeler belirlenen kurallar dahilinde saat 22.00'ye kadar hizmet vermeye başlayacak.

 

Yol güzergahlarındaki dinlenme tesisleri de 1 Haziran'da hizmet vermeye başlayacak.

 

İdari izinde bulunan veya esnek çalışma sistemine dahil olan kamu personeli 1 Haziran tarihi itibarıyla normal mesaiye başlayacak.

 

İşletme sahibi 65 yaş üstü vatandaşlarımız maske, mesafe ve temizlik şartına riayet şartıyla işinin başında olabilecek.

 

Kreşler ve gündüz bakım evlerinin tamamı 1 Haziran'da açılacak. Kamu görevlileri 1 Haziran'dan itibaren işbaşı yapacak.

 

Sürücü kursları, benzeri kurslar 1 Haziran'dan itibaren hizmet verebilecek.

 

PLAJLAR 1 HAZİRAN'DA AÇILIYOR

Plajlar, milli parklar ve bahçeler belirlenen kurallar dahilinde 1 Haziran'dan itibaren faaliyete geçebilecek.