Denizli’de Sokak Röportajında Sorulan Soru Niçin Yaratıldık

Denizli sokaklarında yapılan bu röportajda niçin yaratıldık sorusu farklı bir bakış açısı ile soruluyor.

 

İnsanların herhangi bir şey üretirken veya geliştirirken bunu amaçsız yapmadıklarına dikkat çekilerek insanın amaçsız, başıboş bir şekilde yaratılmadığı ayetlerle açıklanıyor. “Ben cinler ve insanları yalnızca bana ibadet etsinler diye yarattım.” (51/Zariyat, 56) İnsanın yaratılış amacı tevhid.

 

 

Tevhid ise Allah’a (cc) kulluk ve O’nu ibadette birlemektir. Kişinin namaz, oruç, kurban gibi ibadetlerini yalnızca Allah’a (cc) yapması ve bir bütün olarak hayatı Allah’ın şeriatına göre düzenlemesi, yalnızca O’nun yasa ve kanunlarına boyun eğmesidir. (Bk. 1/Fâtiha, 5) Müminin varlık amacı tevhid olduğundan, değişmez ve ilk sırada yer alan “Ana gündemi” de her zaman tevhiddir. (Ayrıca bk. 38/Sâd, 27.)

 

Toplumun durumunu net bir şekilde fotoğraflayan bu röportajda, Allah’ın (cc) bizden istediği şeye karşılık bizim ne yaptığımızın durumunu değerlendiriyor. Trilyonlara karşı değişmediğimiz gözlerimiz Allah (cc) tarafından bizlere karşılıksız verilmişken, saatlerce çalışarak ve dünyaya meylederek sürdürülen, seçimini dünyadan yana kullanan hayatlara hatırlatmada bulunuluyor.

Biz; gökleri, yeri ve ikisi arasındakileri oyun olsun diye yaratmadık. Biz onları ancak hak ile yarattık. Fakat onların çoğu bilmezler.(44/Duhan, 38-39) Allah’a kulluğa, tevhid akidesine davet edilen insanların fıtratlara uyan, hakkı ve hakikati anlatan bu davet sonucu tüylerininin diken diken olmaması yadsınamaz bir gerçek olarak karşımıza çıkıyor.