Denizli MÜSİAD tarafından 'Evlat yetiştirme sanatı' semineri

Denizli MÜSİAD Şube başkanı Mehmet Akgün, “MÜSİAD, Ticari birlikteliğin yanı sıra 11 Bin dost, 11 bin arkadaş, 11 bin kardeştir.” dedi.

 

Denizli, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Denizli Şubesi Eğitim ve Kültür komisyonu tarafından organize edilen “Evlat yetiştirme sanatı” semineri, Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezinde, Tekden Grup Yönetim Kurulu Başkanı, Diriliş Ertuğrul dizisi yapımcısı Op. Dr. Kemal Tekden’in sunumuyla gerçekleştirildi.

 

Seminer öncesinde MÜSİAD’a yeni üye olan Zafer Yılmazkara, Tamer İm ve Okhan Arslan’a rozet takdimi yapıldı.

MÜSİAD Denizli Şube Başkanı Mehmet Akgün yaptığı konuşmada, MÜSİAD, her geçen gün daha da güçlenen büyük bir aile. MÜSİAD, Türkiye’nin yurt içinde ve yurt dışında en yaygın teşkilatlanan STK’sı ve güçlü bir sermaye platformudur. Bugün Yurt içinde 86 noktada MÜSİAD Şubesi ve temsilciliği, Yurtdışında ise 93 ülkede 223 iletişim noktasıyla hizmet veriyor.” dedi.

 

MÜSİAD 11 BİN KARDEŞTİR

Akgün, “MÜSİAD, Ticari birlikteliğin yanı sıra 11 Bin dost, 11 bin arkadaş, 11 bin kardeştir. Türkiye ve Dünya’daki hangi MÜSİAD şubesinden içeri girerseniz girin, size kendi evinizde gibi htireceklerinden, ağırlayacaklarından şüpheniz olmasın. Ortaklık kültürünün geniş katılımlara ulaşması, güç ve sermaye birlikteliğinin nitelikli yatırımlara dönüşmesi için SENYAP Yatırım Ortaklığı, MÜSİAD üyelerinin yatırım aşamasında desteklenmesi için ise Girişim Sermayesi Fonu kuruldu. “Güzel borç” anlamına gelen Karz-ı Hasen geleneğini sürdürdüğümüz Karz-ı Hasen Sandığı projemizle, üyelerimize borç ya da üyelerimizin ailelerine hibe vermek suretiyle, yardımlaşmayı köklü ve sürdürülebilir kılıyoruz.  MÜSİAD şubeleri kurdukları güçlü ticaret ağları ve bulundukları şehirlerin ticaret ve ekonomik hayatına katkı yapmak için tüm gücüyle yorulmadan çalışmaktadır.” İfadelerini kullandı.

 

İYİ BİR EVLAT, GÜÇLÜ BİR DEVLET DEMEKTİR

Bölgede ve ülke genelinde üyelerin faaliyette bulundukları iş alanları ile ilgili sektörel toplantılar ve bölgesel ticaret toplantıları yaparak üyelerin ticaretini arttıracaklarını belirten başkan Akgün, “İlimiz ve bölgemiz için sorunlar ve çözüm önerileri konusunda üyelerle geniş kapsamlı istişare toplantıları düzenlenecek, sonuçları ilgili kurum ve kuruluşlara iletilecek ve takipçisi olunacak. Erdemli, entelektüel, ahlaklı ticaret konusunda hassas genç işadamlarının yetişmesi için Gençlik Kurulumuza bugüne kadar olduğu gibi bugünden sonrada desteğimiz devam edecek. Gelecek dönemde hem ülkemiz, hem şehrimiz açısından yeni pazarlar bulunması ve mevcut pazarların genişletilmesi için Yurtdışı gezi ve fuarlar önceliğimiz olacak. Dünyanın neresinde olursa olsun yakalanabilecek fırsatlar için sürekli olarak tetikte olacak, üyelerimizin o bölgeye erişmesi için ne gerekiyorsa yapılacak. 11.000’i aşan üyesi ile MÜSİAD, 60 Bin işletme ile 2 Milyon 216 Bin kişiye istihdam sağlamaktadır. Üretimi ve istihdamı arttırmak için yapılacak çalışmalar önceliğimizdir. Kendi Kendine yetişen ağaç iyi meyve vermez. Değerlerimize bağlı, geleceğimize yön veren, her alanda kabiliyetli nesiller yetiştirmemiz gerekiyor. İyi bir evlat, güçlü bir devlet demektir.” Şeklinde konuştu.

 

 

GÜVEN AŞILAMAK ÇOK ÖNEMLİ

Tekden Grup Yönetim Kurulu Başkanı, Diriliş Ertuğrul dizisi yapımcısı Op. Dr. Kemal Tekden, “Aileler olarak çocuklarımıza güven aşılmalıyız. Gerek yaklaşımsal gerekse sevgi bazlı onlara ben sana güveniyorum diyerek sevgilerini kazanmalıyız.  Çocuklarımıza sevgiyle yaklaşmalıyız. Sevgi yılanı bile deliğinden çıkarıyorken tatlı dilimiz çocuklarla aramızdaki iletişimin daha da güçlenmesini sağlar. Ben birçok baba biliyorum, çocuğuyla herhangi bir konuda tartışmış ve çocuğuyla konuşmuyor.  Çocuklarımıza bu şekilde cephe alırsak onları isyankarlığa sürükleriz. Çocuklarımızı eğitimle, akıl ve tecrübeyle büyütmeliyiz” dedi.

 

 

GELECEK NESİLDEN BİZLER SORUMLUYUZ

Çocukları dünyalık değerler için yetiştirmeye çalışmanın çok yanlış bir eğilim olduğunu söyleyen Tekden, “Dünyalık eğilimlerimizi bir kenera bırakıp aşkımızı, huzurumuzu kalbimize katıp çocuklarımızı öyle eğitmemiz gerekiyor. Sadece aile içerisinde değil çalışıyorsanız işyerinizdeki çalışanlarınıza bile sevgi ile yaklaşırsanız başarıya ulaşırsınız. Kuran-ı Kerimden üzerinden örnek verecek olursak dünya hayatına aldanmayın diye bir ayet var. Çocuklarımızı yetiştirirken de bu ayetleri göz önünde bulundurmalıyız. Çocuklarımızı sadece yetiştirmekle kalmayıp, onları manevi yönden de takdir etmeliyiz. Aksi takdirde bir taraf her zaman eksik kalır. Bizden önceki nesil nasıl ki bizden sorumluysa bizde gelecek nesilden sorumluyuz. Çocuklarımızı daha iyi ev, daha iyi ortam, ve bir çok daha iyi gibi duygularla beslediğimiz zaman bir süre sonra tükenmişlik sendromu başlar. Tükenmişlik sendromu hem bize hem de onlara en büyük ceza olur. Biz ne yaparsak yapalım ister Cumhurbaşkanı olalım, istersek dünyanın en yoğun insanı olalım çocuğumuzu gerçek anlamda yetiştirmek istiyorsak hakkını vererek yetiştirmeliyiz. Gelecek güzel günler için ahlaklı nesiller yetiştirmeliyiz’’ diyerek konuşmasını tamamladı.