Denizlispor Süper Lig'e adımını attı

Spor Toto 1. Lig’in 33. haftasında 9 yıl sonra Süper Lig’e çıkma şansı yakalayan Abalı Denizlispor bugün Kardemir Karabükspor'u evinde konuk etti. Karşılaşma ev sahibi Abalı Denizlispor’un 6-0’lık üstünlüğü ile son buldu.

 

 

Süper Lig’e çıkma aşkı ile karşılaşmaya çıkan Abalı Denizlispor, ligden düşmesi kesinleşen Kardemir Karabükspor karşısında üstün başladığı maçın ilk yarısını 4-0’lık üstünlükle kapattı. İlk yarıda 2',34',40'ıncı dakikada Lanre Kehinde, 44'üncü dakikada Furkan kendi kalesine attı.Süper Lig yolunda emin adımlarla ilerleyen yeşil-siyahlı ekibi, Denizli protokolü ve 15 bin taraftar yalnız bırakmadı. Televizyonları başında karşılaşmayı izleyen Denizlililer karşılaşmanın sonunda alınan skorla Süper Lig’i garantilemesi üzerine büyük sevinç yaşadı. Denizli’de 9 yıl aradan sonra Süper Lig’e çıkmanın sevinci sokaklara taştı.

 

Karşılaşmanın ikinci yarısında oyun üstünlüğünü elinde tutan yeşil siyahlı ekip, Burak Çalik ve Mehmet Akyüz’ün golleri ile karşılaşmadan 6-0  üstün ayrılıyor. Karşılaşmada başka gol olmayınca Denizlispor- Karademir Karabükspor’u 6-0 mağlup etti. Bu skorla ligde puanını 69’a yükselten Denizlispor Süper Lig’i garantileyerek yıllardır duyduğu özlemi gerçekleştirdi.