Güney İlçesi’ne Bir Kooperatif Daha

Denizli Güney İlçesi’nde çiftçilerin daha verimle ve işlev hale gelmesinde önemli yer alan, Güney Tarımsal Kalkınma Kooperatifi açılışı gerçekleşti.

 

Güney Tarımsal Kalkınma Kooperatifi açılışına, Güney Belediye Başkanı Halil Ayhan, Güney Tarımsal Kalkınma Kooperatif Başkanı Hüseyin Karabulut, İlçe Tarım Müdürü Deniz Özbay, İlçe Emniyet Amiri Halil İbrahim Kurt ve vatandaşlar katıldı.

Açılışta konuşan, Güney Belediye Başkanı Halil Ayhan, “İlçemizde çiftçilerimize verilen önemi bir kez daha göz önünde bulundurarak; bugün açılışını gerçekleştirdiğimiz Güney Tarımsal Kalkınma Kooperatifi tüm çiftçi kardeşlerimize hayırlı uğurlu olsun” dedi.

 

Açılış sonrası Güneyli çiftçilere Tarımsal Kalkınma Kooperatifi hakkında bilgiler verildi. Davetlilere yemek ikramı verilerek, kooperatifin Güney ilçesine faydalı olması dileği ile dualar edildi.

 

TARIMSAL KOOPERATİF NEDİR?

Çiftçilerin, üreticilerin bir araya gelerek oluşturdukları tarımsal bir teşkilattır. En az 7 kişi ile kurulur. 1163 Sayılı Kooperatifler Kanununa tabidir. Tarımsal Kalkınma Kooperatifi adı altında faaliyet gösterir. Tarım ve hayvancılık ile ilgili akla gelebilecek her türlü zirai ve ticari faaliyeti yürütebilir. 



TARIMSAL KOOPERATİFİN FAYDALARI NELERDİR?

1- Çiftçilerin/Üreticilerin tek başına yapamadıkları tarımsal faaliyetleri ve pazarlamayı daha kolay yapma imkânı sağlar.
2- Kooperatifleşmeyle üretim maliyetleri düşer, üretim artar ve verimlilik yükselir. Çiftçi yem, gübre, tohum, ilaç gibi zirai girdileri toplu ve ucuz alma imkânına sahip olur.
3- Günümüzde devlet teşvik ve desteklerinden istifade etmede ve tarımsal projeler uygulamada önem kazanan ve çoğu köy ve kasaba tarafından tercih edilen örgütlü bir yapıdır.
4- Geniş bir çalışma konusuna sahip olması ve bazı vergilerden muaf olması sebebiyle önemli avantajlara sahip ekonomik bir yapıdır.