Mali Müşavirler Odası'ndan E-Fatura Uyarısı

Denizli Mali Müşavirler Odası Başkanı Adnan Selçuk ve Oda Yetkilileri, Denizli Gazeteciler Cemiyeti’nde düzenlediği basın toplantısı ile mükellefleri e-faturaya geçmeleri konusunda uyardı.

 

Denizli Mali Müşavirler Odası Başkanı Adnan Selçuk, Önümüzdeki haftadan itibaren Odada kuracakları bilgilendirme masası ile mükellefleri bilgilendireceklerini, bunu söyleşilerle de destekleyeceklerini ifade etti.

 

Selçuk, toplantıda e-ticaret yapan herkesin yeni fatura sistemine geçmesinin zorunlu olduğunu ifade ederek; “Vergi adaletinin sağlanması ve kayıt dışı ekonominin kayıt altına alınması açısından büyük önem arz eden e-fatura sistemini çok önemsiyoruz. Şu an dünyada e-fatura da en ileri teknolojiyi Türkiye kullanmaktadır.

 

Fatura bedeli 5 bin liranın üzerinde olan tutarlar e-fatura sistemi üzerinden düzenlenecektir.  Düzenlemede şu an tek sıkıntımız ara eleman olmayışıdır. Bunu da kısa sürede gidererek sistemin işler hale getirilmesini istiyoruz. 1 Ocak 2020 tarihinden itibaren Vergi’de devrim niteliğinde bir başlangıç yapılacaktır” dedi.