Özkan, Mecliste “Zeybekler Günü”nü Kutladı

“Zeybekler Günü” sebebiyle Ak Parti Denizli Milletvekili Özkan, bu özel gün için Meclis Genel Kurulu’nda söz aldı

 

Konuşmasına Tavas Zeybeği şiiriyle başlayan Denizlili Vekil, Zeybeğin yöresel anlamına ve vatandaşlar arasındaki önemine değindi.

 

Zeybeğin, Davaz Ovası’nın en önemli figürü olduğunu belirten Özkan, Tavas ilçesi ile tarihsel geçmişi olmasının ötesinde aziz milletin derinlikli kimliğini yansıttığını söyledi.

 

Zeybeğin daha iyi anlaşılması ve gelecek kuşaklara aktarılması için “Zeybekler Günü”nün ilan edildiğini belirten Özkan, ‘Zeybek’ tarifini ise şu sözlerle anlattı: “Tipik Anadolu köylüsünü temsil eden Zeybek; Ege yöresinde köy ve çiftliklerde yaşayan Türklere verilen isimdir. Zeybekler, Anadolu Selçuklu Döneminde Denizli-Aydın ve Muğla yöresinde yolların güvenliğini sağlayan bir çeşit askerlerdir. Ege’deki kurtuluş mücadelesi, zeybekler başı Efeler komutasında başlatılmış ve kazanılmıştır. Zeybekler, canlarını ve yüreklerini ortaya koyarak Kuva-i Milli’ye ruhu içinde en ön safta yerlerini almışlardır.”

 

Zeybekler’in haksızlığa ve zorbalığa karşı çıkan, topluma yararlı yiğitlerden oluştuğunu ifade eden Av. Cahit Özkan, “Zeybek kültürünün yaşatılması ve yeni nesillerimize aktarılması amacıyla belirlenen ‘Zeybekler Günü’nün de, birlikte yaşama kültürümüzü, milli değerlerimizi geliştireceği şüphesizdir.” ifadelerini kullandı.

 

                                                                   16 Mayıs gününün Tavas ilçemizin milli mücadele günü olduğunu belirten Özkan, bu günü “Zeybekler günü” ilan eden ve yaşatan Tavas Belediye Başkanı ve emeği geçen herkese teşekkür etti.