Turizm Haftası'nda Pamukkale'yi kaç kişi ziyaret etti?

Denizli'de, Turizm Haftası kapsamında travertenleriyle dünyaca ünlü Pamukkale'ye saat 17 Nisan’da 15.00 ile 18.00 arasında girişlerin ücretsiz yapılması nedeniyle binlerce vatandaş akın etti. Pamukkale'ye girişlerin yapıldığı turnikelerde uzun kuyruklar oluşurken, 3 saat içinde 15 bin kişinin giriş yaptığı öğrenildi.

 

Bu yıl 43. Yıl kutlamaları yapılan Turizm Haftası nedeniyle Turizm ve Kültür Bakanlığı tarafından dünyaca ünlü Pamukkale'ye girişler, 17 Nisan’da saat 15.00 ile 18.00 arasında ücretsiz yapıldı. Normalde 35 TL giriş ücretinin olduğu Pamukkale'nin 3 saat için ücretsiz olması nedeniyle binlerce kişi akın etti. Turnikelerde yerli ve yabancı turistlerin yanı sıra Denizlili vatandaşlar uzun kuyruklar oluşturduğu kutlamalara 15 bin kişi katıldığı belirtildi.

 

 

Pamukkale Belediyesi’nin resmi sosyal medya hesaplarından yapılan videolu bilgilendirmede, Pamukkale’de ücretsiz girişin olduğu 17 Nisan günü 15 bin kişinin ziyarette bulunduğu belirtildi. 2018 yılında Turizm Haftası nedeniyle yapılan ücretsiz girişlerde 7 bin kişi ziyaret etmişti. Bu yıl giriş süresinin 1 saat uzatılması ile bu yıl ziyaretçi girişleri iki kat arttı.

 

 

17 Nisan’da Travertenler en kalabalık günlerinden birini yaşadı. Vatandaşlar, beyaz travertenlere çıkıp, suyla temas ederek bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi, 3 saat ücretsiz olmanın keyfini çıkardı.