Denizli’de yapılan denetimlerde iş yerlerine ceza yağdı

Denizli’de asayiş ve ahlak polisi tarafından eğlence mekanları ve apartlara düzenlenen operasyonda, yapılan denetimlerde çeşitli nedenlerden ve kumar oynatma ve fuhuş nedeniyle 7 iş yerine, 5 apart dairesine ve 1 oto kiralama firmasına ceza yağdı.

 

Emniyet birimleri tarafından, 175 umuma açık ve istirahat eğlence mekanı denetlendi. Yapılan denetimlerde 4 işyerine eksik belge ile faaliyet göstermekten, 1 işyerine sigortasız işçi çalıştırmaktan, 1 işyerine kumar oynanması için yer ve imkân sağlamaktan, 1 masaj salonuna Fuhşa Teşvik ve Aracılıktan olmak üzere toplam 7 iş yerine ceza işlemi uygulandı. Denetimler sonucu 7 iş yerine 8 bin 45 TL idari para cezası kesildi.

 

Geçici konaklama yerlerine yönelik olarak yapılan kontrol ve denetimlerde 8 ayrı adreste bulunan 121 apart dairesi kontrol edildi. Yapılan kontrollerde 5 apart dairesinde kimlik bildirimi kanununa uyulmadığı gerekçesi ile toplam 54. Bin 72 TL idari para cezası kesildi.

 

Kiralık araç firmalarına yönelik yapılan kontrol ve denetimlerde ise 9 işyeri kontrol edildi. Kontrollerde 1 iş yerine 9 bin 514 lira idari para cezası kesildi.