Denizli’de FETÖ/PDY ve PKK/KCK operasyonu

Denizli’de terör örgütleri FETÖ/PDY ile PKK/KCK’ya yönelik düzenlenen operasyonlarda 5 kişi gözaltına alındı. Alınan 5 kişiden 2 kişi tutuklandı.

 

Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen terör örgütlerine yönelik soruşturma kapsamında 3’ü FETÖ/PDY terör örgütü şüphelisi ve 2’si PKK/KCK terör örgütü kapsamında örgüt propagandası yapmak suçundan aranan şahsılara yönelik operasyon düzenlendi.

 

FETÖ/PDY terör örgütü ile ilgili olarak yürütülen soruşturmalar kapsamında; örgütün mahrem yapılanmasında faaliyet yürüten ve ankesörlü/büfe sabit hatlardan ardışık olarak arandığı tespit edilen şahıslara yönelik düzenlenen operasyonda 3 şüpheli şahıs yakalandı. Adliyeye sevk edilen şüphelilerden 1’i çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

 

PKK/KCK terör örgütü ile ilgili olarak yürütülen soruşturmalar kapsamında ise; Sosyal medya üzerinden terör örgütü propagandası yapmak suçundan yakalama emri ile aranan şahıslara yönelik düzenlenen operasyonda, Denizli Cumhuriyet Başsavcılığınca 1 yıl 6 ay kesinleşmiş hapis cezası ile aranan şahıs ile Denizli 2. Ağır Ceza Mahkemesince 1 yıl hapis cezası ile aranan bir  düzenlenen operasyonla yakalandı.  Adliyeye sevk edilen şahıslardan 1’i çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.