Denizli’de FETÖ Operasyonu: 8 gözaltı 3 tutuklama

Denizli’de FETÖ/PDY terör örgütüne yönelik yapılan çalışmalar kapsamında düzenlenen operasyonlarda 8 kişi yakalandı. Yakalanan 8 kişiden 3’ü tutuklandı.

 

 

Denizli emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından, FETÖ terör örgütünün mahrem yapılanmasında faaliyet yürüten ve ankesörlü/büfe sabit hatlardan ardaşık olarak aranan e örgütün gizli haberleşme programı olan Bylock kullandığı tespit edilen şahıslara yönelik operasyonda 6 şüpheli yakalandı. Adliyeye sevk edilen şüphelilerden 1 kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Diğer taraftan FETÖ terör örgütü ile ilgili olarak yürütülen çalışmalar kapsamında, silahlı terör örgütüne üyle olmak suçundan Gaziantep ve Denizli Cumhuriyet Başsavcılıkları tarafından yakalama emri bulunan 2 firariye yönelik operasyon düzenlendi. Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığınca 2 yıl 1 ay kesinleşmiş hapis cezası ile aranan ve Denizli Cumhuriyet başsavcılığınca 6 yıl 3 ay kesinleşmiş hapis cezası ile aranan 2 kişi düzenlenen operasyonla yakalandı. Yakalanan 2 şahıs çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak ceza evine gönderildi.