Terör örgütü PKK Afrinʹe saldırma niyetinde

GÜNDEM (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 18.06.2018 - 13:47, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:51
 

Terör örgütü PKK Afrinʹe saldırma niyetinde

PKKʹnın Suriye kolu ve ABDʹnin bölgesel müttefiki SDGʹnin, TSKʹnın terörden arındırdığı Zeytin Dalı bölgesine saldırı hazırlığı içinde olduğu belirtildi. Irakʹta Barzaniʹye yakınlığı ile bilinen Rûdaw, PKKʹnın Kuzey Suriyeʹde olası bir saldırı hazırlığında bulunduğunu ifşa etti.   AFRİNʹE SALDIRI TSKʹnın 20 Ocak tarihinde başlattığı ve destansı bir mücadele ile terörden arındırdığı Afrin bölgesi, PKKʹnın yeniden iştahını kabartıyor. Bölgede 5 binʹe yakın kayıp veren ve arkasına bakmadan kaçan PKKʹnın Afrinʹi yeniden ele geçirebilmek için bölgeye saldırı hazırlığında olduğu belirtildi. Zeytin Dalı Harekatıʹnın çakması “Cizre Fırtınası” isimli bir plan ile hazırlandığı belirtilen PKKʹnın özellikle Türkiyeʹye sızmalarda kritik öneme sahip olan Kuzey Suriyeʹyi yeniden ele geçirebilmek için hazırlık halinde olduğunu Rûdaw belirtti.   EL BAB DA HEDEF PKKʹnın küstah planları bununla da sınırlı değil. Zeytin Dalı Harekatıʹndan önce ilk olarak terörden arındırılan ve huzurun, refahın hakimiyet sürdüğü El Babʹın da yeniden ele geçirilebilmek amacıyla saldırı planlarına dahil edildiği belirtiliyor. Söz konusu kaynak SDGʹnin koalisyon devletleri ve yerel yönetimle yaptığı görüşmelerin ardından Afrin, Cerablus ve Azez’de geniş çaplı bir operasyon başlatacağı ve bu operasyon hazırlığının el Bab’ı da kapsayabileceği iddia edildiğini kaydetti.   TSK BÖLGEDE GÜVEN VERİYOR PKKʹnın saldırı planları ifşa olurken, TSKʹnın bölgede bulunması hem yerli halka hem de PKKʹnın zulmünden kurtulanlara umut ışığı oluyor. Bölge PKKʹdan temizlendiğinden bu yana refah seviyesi günden güne artarken, Mehmetçikʹin bölgedeki sağlam otoritesi de PKKʹya gözdağı veriyor. Öyle ki PKK en çok kaybını bu bölgede vermişti.

PKKʹnın Suriye kolu ve ABDʹnin bölgesel müttefiki SDGʹnin, TSKʹnın terörden arındırdığı Zeytin Dalı bölgesine saldırı hazırlığı içinde olduğu belirtildi. Irakʹta Barzaniʹye yakınlığı ile bilinen Rûdaw, PKKʹnın Kuzey Suriyeʹde olası bir saldırı hazırlığında bulunduğunu ifşa etti.

 

AFRİNʹE SALDIRI


TSKʹnın 20 Ocak tarihinde başlattığı ve destansı bir mücadele ile terörden arındırdığı Afrin bölgesi, PKKʹnın yeniden iştahını kabartıyor. Bölgede 5 binʹe yakın kayıp veren ve arkasına bakmadan kaçan PKKʹnın Afrinʹi yeniden ele geçirebilmek için bölgeye saldırı hazırlığında olduğu belirtildi. Zeytin Dalı Harekatıʹnın çakması “Cizre Fırtınası” isimli bir plan ile hazırlandığı belirtilen PKKʹnın özellikle Türkiyeʹye sızmalarda kritik öneme sahip olan Kuzey Suriyeʹyi yeniden ele geçirebilmek için hazırlık halinde olduğunu Rûdaw belirtti.

 

EL BAB DA HEDEF


PKKʹnın küstah planları bununla da sınırlı değil. Zeytin Dalı Harekatıʹndan önce ilk olarak terörden arındırılan ve huzurun, refahın hakimiyet sürdüğü El Babʹın da yeniden ele geçirilebilmek amacıyla saldırı planlarına dahil edildiği belirtiliyor. Söz konusu kaynak SDGʹnin koalisyon devletleri ve yerel yönetimle yaptığı görüşmelerin ardından Afrin, Cerablus ve Azez’de geniş çaplı bir operasyon başlatacağı ve bu operasyon hazırlığının el Bab’ı da kapsayabileceği iddia edildiğini kaydetti.

 

TSK BÖLGEDE GÜVEN VERİYOR


PKKʹnın saldırı planları ifşa olurken, TSKʹnın bölgede bulunması hem yerli halka hem de PKKʹnın zulmünden kurtulanlara umut ışığı oluyor. Bölge PKKʹdan temizlendiğinden bu yana refah seviyesi günden güne artarken, Mehmetçikʹin bölgedeki sağlam otoritesi de PKKʹya gözdağı veriyor. Öyle ki PKK en çok kaybını bu bölgede vermişti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.