Yasak olan yolda her gün kaza tehlikesi yaşanıyor

DENİZLİ 22.12.2017 - 11:07, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:50
 

Yasak olan yolda her gün kaza tehlikesi yaşanıyor

Denizli’nin geçmişte yaya ve aracın en yoğun trafiğinin yaşadığı Gazi Mustafa Kemal Bulvarı’nda yapılan düzenlemeyle sivil araç girişinin yasaklanmasına rağmen hala kullanılmaya devam ediliyor. Dün sabah saatlerinde işe yetişmek isteyen bir genç bayana sivil araç çarptı.   2012 yılında yapılan düzenlemeyle sadece resmi araç ve belediye otobüslerinin girişine izin verilen, gece 23.00’den sonra da özel araçların geçişine izin verilen yol, daha sonra yeni düzenlemeyle belediye otobüsü hariç tüm araçlara 24 saat kapatıldı.   Bu yasağa rağmen bazı sürücülerin yolu kullanması tehlike oluşturuyor. Her ne kadar yasağa uymayarak geçiş güzergahı olarak kullanan sürücülere ceza kesilse de, vatandaşların sadece otobüslere açık olduğu düşüncesi ile yoldan geçmeleri esnasında kaza tehlikesi atlatmalarına sebep oluyor.     Bunlardan biride dün yaşandı. Dün sabah Jale Özmen ve Büşra Aktaş isimli iki genç bayan, işe yetişmek için 07.30 sularında 22 numaralı otobüsten inerek 24 numaralı otobüse binmek için karşıdan karşıya geçerken farları yanmayan iki özel aracın altında kalmaktan son anda kurtuldu. Büşra Aktaş’a çarpmak üzere olan dolmuşu gören Jale Özmen’in dur! ihtarı ile bağırması sonucu son anda dolmuşun altında kalmaktan kurtulan Aktaş, koluna aldığı darbeyle hafif şekilde yaralandı.     Duruma isyan eden Jale Özmen, yaşanan olayda Büşra Aktaş isimli arkadaşının aracın altında kalmaktan son anda kurtulduğunu söyledi. Jale Özmen; “ Sabah işe giderken 22 numaralı otobüsten indik. 24 numaralı otobüse binecektik. Biri siyah şahin diğeri beyaz dolmuş ışıklarını yakmadan seyir halindeyken son anda fark ettim. Arkadaşım tam altında kalacağı esnada bağırdım dur! diye.. Son anda altında kalmaktan kurtuldu. Ama koluna aldığı darbeyle kolu şişti. Özel araçlara kapalı olan yolu neden kullanırlar anlam veremiyorum. Bizler sadece otobüslere açık olduğunu düşündüğümüz yolda, özel araçların sollama yaparak otobüslerin arkasından çıkmaları her gün kaza tehlikesi yaşamamıza neden oluyor. Bu konuda yetkililerin buna çözüm bulmalarını ve tedbirlerin alınmasını istiyoruz” dedi.    

Denizli’nin geçmişte yaya ve aracın en yoğun trafiğinin yaşadığı Gazi Mustafa Kemal Bulvarı’nda yapılan düzenlemeyle sivil araç girişinin yasaklanmasına rağmen hala kullanılmaya devam ediliyor. Dün sabah saatlerinde işe yetişmek isteyen bir genç bayana sivil araç çarptı.

 

2012 yılında yapılan düzenlemeyle sadece resmi araç ve belediye otobüslerinin girişine izin verilen, gece 23.00’den sonra da özel araçların geçişine izin verilen yol, daha sonra yeni düzenlemeyle belediye otobüsü hariç tüm araçlara 24 saat kapatıldı.

 

Bu yasağa rağmen bazı sürücülerin yolu kullanması tehlike oluşturuyor. Her ne kadar yasağa uymayarak geçiş güzergahı olarak kullanan sürücülere ceza kesilse de, vatandaşların sadece otobüslere açık olduğu düşüncesi ile yoldan geçmeleri esnasında kaza tehlikesi atlatmalarına sebep oluyor.

 

 

Bunlardan biride dün yaşandı. Dün sabah Jale Özmen ve Büşra Aktaş isimli iki genç bayan, işe yetişmek için 07.30 sularında 22 numaralı otobüsten inerek 24 numaralı otobüse binmek için karşıdan karşıya geçerken farları yanmayan iki özel aracın altında kalmaktan son anda kurtuldu. Büşra Aktaş’a çarpmak üzere olan dolmuşu gören Jale Özmen’in dur! ihtarı ile bağırması sonucu son anda dolmuşun altında kalmaktan kurtulan Aktaş, koluna aldığı darbeyle hafif şekilde yaralandı.

 

 

Duruma isyan eden Jale Özmen, yaşanan olayda Büşra Aktaş isimli arkadaşının aracın altında kalmaktan son anda kurtulduğunu söyledi. Jale Özmen; “ Sabah işe giderken 22 numaralı otobüsten indik. 24 numaralı otobüse binecektik. Biri siyah şahin diğeri beyaz dolmuş ışıklarını yakmadan seyir halindeyken son anda fark ettim. Arkadaşım tam altında kalacağı esnada bağırdım dur! diye.. Son anda altında kalmaktan kurtuldu. Ama koluna aldığı darbeyle kolu şişti. Özel araçlara kapalı olan yolu neden kullanırlar anlam veremiyorum. Bizler sadece otobüslere açık olduğunu düşündüğümüz yolda, özel araçların sollama yaparak otobüslerin arkasından çıkmaları her gün kaza tehlikesi yaşamamıza neden oluyor. Bu konuda yetkililerin buna çözüm bulmalarını ve tedbirlerin alınmasını istiyoruz” dedi.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.