Denizli Yeni Medya Yayıncıları Derneği kuruldu

DENİZLİ 02.01.2017 - 11:44, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:50
 

Denizli Yeni Medya Yayıncıları Derneği kuruldu

Denizli’de, faaliyet gösteren 12 internet medyası mensupları tarafından Denizli Yeni Medya Yayıncıları Derneği'ni kurdu.

Denizli’de, aralarında denizli20haber.com sitemizinde bulunduğu internet haberciliği alanında faaliyet gösteren medya mensupları tarafından Denizli Yeni Medya Yayıncıları Derneği’nin kuruluşu yapılan toplantı ile ilan edildi. Ana faaliyet internet yayıncılığı olan şirketleri tek çatı altından toplanmayı hedefleyen derneğin kuruluş toplantısı Denizli Gazeteciler Cemiyeti İlyas Haytan toplantı salonunda gerçekleştirildi. 12 internet sitesinin temsilcileriyle kuruluna derneğin kuruluş toplantısına derneğin kurucu üyeleri ve basın mensupları katıldı. Derneğin kuruluş üyeleri adına deklarasyonu okuyan Sedat Kurt, yerel ölçekte bir ilkin altına imza attıklarını belirtti. Amaçlarının haksız rekabetin önüne geçmek olduğunu belirten Kurt, devlete karşı şirketleşip tüm yasal yükümlülüklerini yerine getirerek ve istihdam oluşturma hedefinde olduklarını ifade etti. Gazetecilik mesleğinin tüm ilkelerine karşı sorumlu olduklarının bilincinde olduklarını belirten Kurt, “Dernek üyesi yayıncı kuruluşlarda çalışan ve Denizli Gazeteciler Cemiyetinin üyelik koşullarını taşıyan tüm meslektaşlarının tek dayanışma adresini Denizli Gazeteciler Cemiyetinin olduğunun bilincindedir. Dernek tüzüğünün tüm şartlarına haiz yayıncıları aramızda görmek istediğimiz kadar, bu vasıflara uymayan internet yayıncılarının da derhal bu sorumluluk ve bilinçle hareket ederek, tüm yükümlülüklerini yerine getirmeleri beklentisiyle sektörünü bu iş kolunu diğer aktörleri de sürekli takipte olacağız. İllegal tüm kişi ve oluşumlarla ve bu oluşumlara destek veren tüm çevrelerle mesleğimizin geleceği, meslektaşlarımızın rızkı ve emeğini korumak adına her türlü ve hukuki zeminde korkusuzca savaşacağımız belirtmek isteriz” diye konuştu.       Denizli Yeni Medya Yayıncılar Derneği çatısı altında bulunan haber siteleri; Denizlihaber.com Akishaber.com Denizligüncel.com Haberdenizli.com Yüzhaber.com Pamukkalehaber.com Denizlipost.com Denizli20haber.com Denizlidesiyaset.com Mericulukus.com Objektif20.com gibi il genelinde yayın yapan haber sitelerinin yanı sıra Yeşilçivrilgazetesi.com gibi ilçe haber siteleri tarafından hayata geçirilmiştir. Denizli Yeni Medya Yayıncıları Derneği’nin hukuki süreci de bugün itibariyle başlamıştır.
Denizli’de, faaliyet gösteren 12 internet medyası mensupları tarafından Denizli Yeni Medya Yayıncıları Derneği'ni kurdu.

Denizli’de, aralarında denizli20haber.com sitemizinde bulunduğu internet haberciliği alanında faaliyet gösteren medya mensupları tarafından Denizli Yeni Medya Yayıncıları Derneği’nin kuruluşu yapılan toplantı ile ilan edildi.


Ana faaliyet internet yayıncılığı olan şirketleri tek çatı altından toplanmayı hedefleyen derneğin kuruluş toplantısı Denizli Gazeteciler Cemiyeti İlyas Haytan toplantı salonunda gerçekleştirildi. 12 internet sitesinin temsilcileriyle kuruluna derneğin kuruluş toplantısına derneğin kurucu üyeleri ve basın mensupları katıldı.


Derneğin kuruluş üyeleri adına deklarasyonu okuyan Sedat Kurt, yerel ölçekte bir ilkin altına imza attıklarını belirtti. Amaçlarının haksız rekabetin önüne geçmek olduğunu belirten Kurt, devlete karşı şirketleşip tüm yasal yükümlülüklerini yerine getirerek ve istihdam oluşturma hedefinde olduklarını ifade etti. Gazetecilik mesleğinin tüm ilkelerine karşı sorumlu olduklarının bilincinde olduklarını belirten Kurt, “Dernek üyesi yayıncı kuruluşlarda çalışan ve Denizli Gazeteciler Cemiyetinin üyelik koşullarını taşıyan tüm meslektaşlarının tek dayanışma adresini Denizli Gazeteciler Cemiyetinin olduğunun bilincindedir. Dernek tüzüğünün tüm şartlarına haiz yayıncıları aramızda görmek istediğimiz kadar, bu vasıflara uymayan internet yayıncılarının da derhal bu sorumluluk ve bilinçle hareket ederek, tüm yükümlülüklerini yerine getirmeleri beklentisiyle sektörünü bu iş kolunu diğer aktörleri de sürekli takipte olacağız. İllegal tüm kişi ve oluşumlarla ve bu oluşumlara destek veren tüm çevrelerle mesleğimizin geleceği, meslektaşlarımızın rızkı ve emeğini korumak adına her türlü ve hukuki zeminde korkusuzca savaşacağımız belirtmek isteriz” diye konuştu.
 

 

 

Denizli Yeni Medya Yayıncılar Derneği çatısı altında bulunan haber siteleri;

Denizlihaber.com

Akishaber.com

Denizligüncel.com

Haberdenizli.com

Yüzhaber.com

Pamukkalehaber.com

Denizlipost.com

Denizli20haber.com

Denizlidesiyaset.com

Mericulukus.com

Objektif20.com gibi il genelinde yayın yapan haber sitelerinin yanı sıra Yeşilçivrilgazetesi.com gibi ilçe haber siteleri tarafından hayata geçirilmiştir.

Denizli Yeni Medya Yayıncıları Derneği’nin hukuki süreci de bugün itibariyle başlamıştır.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.