ISO-500'de DSO Üyesi 12 firma listede yer aldı

GÜNDEM 05.06.2017 - 19:37, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:50
 

ISO-500'de DSO Üyesi 12 firma listede yer aldı

İstanbul Sanayi Odası tarafından gerçekleştirilen 500 Büyük Firma Anketi’nin 2016 yılı sonuçları açıklandı. Geçtiğimiz 3 senede olduğu gibi bu sene de listede Denizli’den 12 firma kendine yer buldu.

İstanbul Sanayi Odası tarafından gerçekleştirilen 500 Büyük Firma Anketi’nin 2016 yılı sonuçları açıklandı. Geçtiğimiz 3 senede olduğu gibi bu sene de listede Denizli’den 12 firma kendine yer buldu.   İlk 500 özel şirkette Er-Bakır, Denizli sıralamasında yine listenin başında bulunuyor. Er-Bakır’ı 47. sırada Abalıoğlu Yem ile 176. sırada yer alan Kocaer Haddecilik izliyor. Bu yıl Denizli listesinde Denizli Çimento’yu göremedik fakat Denizli listesine bu yıl dahil olan Zorlu Doğal Elektrik’im 394. Sıradan listeye girmesi ile Denizli İSO 500’deki firma sayısını koruyarak 12 firma ile listede kendisine yer buldu.  Listede yer alan Denizli firmalarından 6 tanesi geçen seneye göre üst sıralara çıkarken, 1 firmanın listeden çıktığı ve 1 yeni firmanın dahil olduğu görülüyor.   İlk 500’deki Denizlili firmalara bakıldığında, 5 firma kablo ve bakır tel, 2 firma demir-çelik olmak üzere toplam 7 firma ile ana metal endüstrisininlisteye damgasını vurduğu gözüküyor.İnşaat sektörünün tek Denizlili temsilcisi Denizli Çimento’yu bu yıl listede göremiyoruz. Geçtiğimiz yıllarda listeden çıkan fakat 2 yıldır listede tekrardan yerini alan Gamateks’in 429. Sırada bu yıl da liste de yer almasıözellikle tekstil sektörünün yüzünü güldürdü.   Konuyla ilgili açıklama yapan Denizli Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Müjdat Keçeci, “İSO 500 listesinin yarısını Marmara Bölgesi’nde yer alan firmalar oluşturuyor. İstanbul 180, Kocaeli 32, Bursa 21 firma olmak üzere Marmara Bölgesi, her sene olduğu gibi yine listeye damgasını vurdu. Anadolu’daki sanayicilerimiz ne yazık ki hep ikinci planda kalıyor.Türk sanayisi; finansman zorluğu, kur dalgalanmaları, sosyal, siyasal, terör ve jeopolitik olumsuzluklara rağmen yine de pes etmeyerek çalışmaya devam ettiğini göstermiş oldu. Türk sanayisi bıkmadan, yılmadan her koşulda çalışmaya ve elinden gelenin en iyisini yapmaya gayret edecektir. Her geçen dün daha da globalleşen dünyada ancak sanayinin ilerlemesi ve gelişmesiyle iyi seviyelere gelebileceğimize inanıyorum.” şeklinde konuştu.     Denizli’nin durumunu da değerlendiren Keçeci, “Listede geçen yılki gibi 12 firma ile temsil edilmemiz istikrarımızı gösterse de uzun yıllardır Denizli’de yeni yatırım yapılmadığı gibi bir gerçeği de önümüze seriyor. Benzer yapı ve büyüklükteki diğer illerin sıralamasına baktığımızda da 2015 yılındaki firma sayılarına göre bu sene bazı illerde düşüş bazı illerde ise yükselişler mevcut.    Geçen seneye göre Gaziantep firma sayısını yükseltirken, Denizli ve Kayseri yerinde saydı. Konya ve ManisaİSO 500’deki temsilcilerini azalttı. Denizli olarak kaç yıldır hemen hemen aynı firma sayısıyla listede yer alıyoruz. Önümüzdeki yıllarda İSO 500’deki firma sayımızı arttırmayı ümit ediyoruz.  Ancak her zaman söylediğim gibi, Denizli’ye yeni yatırım gelmedikçe bu tablonun değişeceğini düşünmüyorum.” dedi.
İstanbul Sanayi Odası tarafından gerçekleştirilen 500 Büyük Firma Anketi’nin 2016 yılı sonuçları açıklandı. Geçtiğimiz 3 senede olduğu gibi bu sene de listede Denizli’den 12 firma kendine yer buldu.

İstanbul Sanayi Odası tarafından gerçekleştirilen 500 Büyük Firma Anketi’nin 2016 yılı sonuçları açıklandı. Geçtiğimiz 3 senede olduğu gibi bu sene de listede Denizli’den 12 firma kendine yer buldu.

 

İlk 500 özel şirkette Er-Bakır, Denizli sıralamasında yine listenin başında bulunuyor. Er-Bakır’ı 47. sırada Abalıoğlu Yem ile 176. sırada yer alan Kocaer Haddecilik izliyor. Bu yıl Denizli listesinde Denizli Çimento’yu göremedik fakat Denizli listesine bu yıl dahil olan Zorlu Doğal Elektrik’im 394. Sıradan listeye girmesi ile Denizli İSO 500’deki firma sayısını koruyarak 12 firma ile listede kendisine yer buldu.  Listede yer alan Denizli firmalarından 6 tanesi geçen seneye göre üst sıralara çıkarken, 1 firmanın listeden çıktığı ve 1 yeni firmanın dahil olduğu görülüyor.

 

İlk 500’deki Denizlili firmalara bakıldığında, 5 firma kablo ve bakır tel, 2 firma demir-çelik olmak üzere toplam 7 firma ile ana metal endüstrisininlisteye damgasını vurduğu gözüküyor.İnşaat sektörünün tek Denizlili temsilcisi Denizli Çimento’yu bu yıl listede göremiyoruz. Geçtiğimiz yıllarda listeden çıkan fakat 2 yıldır listede tekrardan yerini alan Gamateks’in 429. Sırada bu yıl da liste de yer almasıözellikle tekstil sektörünün yüzünü güldürdü.

 

Konuyla ilgili açıklama yapan Denizli Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Müjdat Keçeci, “İSO 500 listesinin yarısını Marmara Bölgesi’nde yer alan firmalar oluşturuyor. İstanbul 180, Kocaeli 32, Bursa 21 firma olmak üzere Marmara Bölgesi, her sene olduğu gibi yine listeye damgasını vurdu. Anadolu’daki sanayicilerimiz ne yazık ki hep ikinci planda kalıyor.Türk sanayisi; finansman zorluğu, kur dalgalanmaları, sosyal, siyasal, terör ve jeopolitik olumsuzluklara rağmen yine de pes etmeyerek çalışmaya devam ettiğini göstermiş oldu. Türk sanayisi bıkmadan, yılmadan her koşulda çalışmaya ve elinden gelenin en iyisini yapmaya gayret edecektir. Her geçen dün daha da globalleşen dünyada ancak sanayinin ilerlemesi ve gelişmesiyle iyi seviyelere gelebileceğimize inanıyorum.” şeklinde konuştu.  

 

Denizli’nin durumunu da değerlendiren Keçeci, “Listede geçen yılki gibi 12 firma ile temsil edilmemiz istikrarımızı gösterse de uzun yıllardır Denizli’de yeni yatırım yapılmadığı gibi bir gerçeği de önümüze seriyor. Benzer yapı ve büyüklükteki diğer illerin sıralamasına baktığımızda da 2015 yılındaki firma sayılarına göre bu sene bazı illerde düşüş bazı illerde ise yükselişler mevcut. 

 

Geçen seneye göre Gaziantep firma sayısını yükseltirken, Denizli ve Kayseri yerinde saydı. Konya ve ManisaİSO 500’deki temsilcilerini azalttı. Denizli olarak kaç yıldır hemen hemen aynı firma sayısıyla listede yer alıyoruz. Önümüzdeki yıllarda İSO 500’deki firma sayımızı arttırmayı ümit ediyoruz.  Ancak her zaman söylediğim gibi, Denizli’ye yeni yatırım gelmedikçe bu tablonun değişeceğini düşünmüyorum.” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.