Denizli'de "Abla Yapılanması" Davası

GÜNDEM 07.06.2017 - 10:30, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:50
 

Denizli'de "Abla Yapılanması" Davası

Denizli'de FETÖ/PDY yönelik soruşturma kapsamında örgütün "abla yapılanmasında" oldukları iddia edilen 9'u tutuklu 22 kişi hakkında açılan davanın görülmesine devam edildi.

Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından örgütün kadın yapılanması içerisinde aktif rol aldıkları öne sürülen çoğu öğretmen 22 sanık hakkında FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne üye olmak suçundan dava açılmıştı.   Denizli 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, tutuklu sanıklar ile yakınları ve avukatları katıldı. Sanıklar ve avukatlarının ara karar öncesi taleplerinin dinleyen mahkeme heyeti, duruşmaya bir süre ara vermesinin ardından ara kararını açıkladı.   Tutuklu sanıkların tahliye taleplerinin reddeden mahkeme, soruşturma kapsamında hakkında yakalama kararı bulunan 11 sanığın yakalanması ve infazının beklenmesine, dijital materyallerin incelenmesine dair raporların akıbetinin sorulmasına, ByLock yazışmalarının içeriklerine ilişkin Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğüne müzekkere yazılmasına karar vererek, duruşmayı 20 Eylül'e erteledi.
Denizli'de FETÖ/PDY yönelik soruşturma kapsamında örgütün "abla yapılanmasında" oldukları iddia edilen 9'u tutuklu 22 kişi hakkında açılan davanın görülmesine devam edildi.

Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından örgütün kadın yapılanması içerisinde aktif rol aldıkları öne sürülen çoğu öğretmen 22 sanık hakkında FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne üye olmak suçundan dava açılmıştı.

 

Denizli 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, tutuklu sanıklar ile yakınları ve avukatları katıldı. Sanıklar ve avukatlarının ara karar öncesi taleplerinin dinleyen mahkeme heyeti, duruşmaya bir süre ara vermesinin ardından ara kararını açıkladı.

 

Tutuklu sanıkların tahliye taleplerinin reddeden mahkeme, soruşturma kapsamında hakkında yakalama kararı bulunan 11 sanığın yakalanması ve infazının beklenmesine, dijital materyallerin incelenmesine dair raporların akıbetinin sorulmasına, ByLock yazışmalarının içeriklerine ilişkin Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğüne müzekkere yazılmasına karar vererek, duruşmayı 20 Eylül'e erteledi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.