15 Temmuz şehidi Haki Aras'ın ailesine ziyaret

DENİZLİ 11.07.2017 - 11:37, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:50
 

15 Temmuz şehidi Haki Aras'ın ailesine ziyaret

15 Temmuz hain darbe girişimi kapsamında bugün başlayan etkinliklerin ilki 81 ildeki şehit kabirlerine ziyaretlerle gerçekleştirildi. Denizli Asri Mezarlık Şehitler Anıtı'nda başlayan program, 15 Temmuz Şehidi Haki Aras'ın Denizli'deki ailesini ziyaretle devam etti.

15 Temmuz hain darbe girişimi kapsamında bugün başlayan etkinliklerin ilki 81 ildeki şehit kabirlerine ziyaretlerle gerçekleştirildi. Denizli Asri Mezarlık Şehitler Anıtı'nda başlayan program, 15 Temmuz Şehidi Haki Aras'ın Denizli'deki ailesini ziyaretle devam etti.   15 Temmuz Şehitlerini anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri bugün başladı. Yurdun dört bir yanında milyonlarca vatandaşın katılımıyla gerçekleşiyor. Cumhurbaşkanlığı himayesinde yapılacak törenlerde bugün Denizli'de Asri Mezarlık Şehitler Anıtı'nda başlayan program, darbe girişimi gecesi hayatını kaybeden 15 Temmuz şehidi Haki Aras'ın ailesini ziyaretle devam edildi.   15 Temmuz Şehidi Haki Aras'ın evini ve ailesini ziyarete, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Vali Hasan Karahan,  11 'inci Komando Tugay ve Garnizon Komutanı Albay Gültekin Yaralı, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Denizli Milletvekilleri Şahin Tin, Cahit Özkan, katıldı.   Şehit Haki Aras'ın eşi Firuze Aras ve 9 yaşındaki Arzu Aras'ı ziyarette, vatan müdafaasında gözünü kırpmadan darbecilere karşı koyarken şehit olduğu, bu uğurda 249 vatan evladının canı pahasına mücadele verdiğine dikkat çekildi. Şehit Aras'ın ailesine başsağlığı dilendi.     ŞEHİT HAKİR ARAS KİMDİR?   Haki Aras, 5 Mayıs 1969 yılında Ardahan / Göle / Kuzupınarı köyünde dünyaya geldi. İlk ve Ortaokulu Göle´de okudu. Askerlik görevini tamamladıktan sonra 1986 yılında 5 kardeşi ve anne babasıyla birlikte İstanbul´a geldi.  1987 yılında bir küçük kardeşini elim bir tren kazasında kaybetti. Çok sevdiği kardeşinin üzüntüsünü hep içinde sakladı. 1996 yılında babasını, 2008 yılında ise en küçük kardeşini kaybetti. Hayata tutunmaya çalıştı, Sultanahmet´te otel teknisyeni olarak işe başladı. Daha sonra Aksaray´da elektrik, su tesisatı dükkanı açarak rızkını alın teriyle ve elinin emeğiyla kazanmaya başladı. Evlendi, bir kızı oldu. Bu süreçte akciğer kanserine yakalandı. Bir süre kemoterapi tedavisi aldı, hastalığı yendi.  Hayatı boyunca hep haksızlık karşısında, mazlumların yanında oldu. Tıpkı, "15 Temmuz ihanet kalkışması gecesi"nde olduğu gibi. o gece, ailesinden en son konuştuğu kişi kardeşiydi. Kardeşi o gece aralarında geçen konuşmayı şöyle anlatır: "Kardeşim, bunlar birkaç çapulcu, bunlar devletimizi ve milletimizi yıkamazlar." O gece hainlerin kurşunu, Saraçhane´de onu vatan müdafaasında aramızdan aldı.  Şehit Haki Aras'ın eşi Firuze Aras ve kızı Arzu Aras Denizli'de yaşıyor. Tüm şehitlerimize Allah´tan rahmet dileriz.
15 Temmuz hain darbe girişimi kapsamında bugün başlayan etkinliklerin ilki 81 ildeki şehit kabirlerine ziyaretlerle gerçekleştirildi. Denizli Asri Mezarlık Şehitler Anıtı'nda başlayan program, 15 Temmuz Şehidi Haki Aras'ın Denizli'deki ailesini ziyaretle devam etti.

15 Temmuz hain darbe girişimi kapsamında bugün başlayan etkinliklerin ilki 81 ildeki şehit kabirlerine ziyaretlerle gerçekleştirildi. Denizli Asri Mezarlık Şehitler Anıtı'nda başlayan program, 15 Temmuz Şehidi Haki Aras'ın Denizli'deki ailesini ziyaretle devam etti.

 

15 Temmuz Şehitlerini anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri bugün başladı. Yurdun dört bir yanında milyonlarca vatandaşın katılımıyla gerçekleşiyor. Cumhurbaşkanlığı himayesinde yapılacak törenlerde bugün Denizli'de Asri Mezarlık Şehitler Anıtı'nda başlayan program, darbe girişimi gecesi hayatını kaybeden 15 Temmuz şehidi Haki Aras'ın ailesini ziyaretle devam edildi.

 

15 Temmuz Şehidi Haki Aras'ın evini ve ailesini ziyarete, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Vali Hasan Karahan,  11 'inci Komando Tugay ve Garnizon Komutanı Albay Gültekin Yaralı, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Denizli Milletvekilleri Şahin Tin, Cahit Özkan, katıldı.

 

Şehit Haki Aras'ın eşi Firuze Aras ve 9 yaşındaki Arzu Aras'ı ziyarette, vatan müdafaasında gözünü kırpmadan darbecilere karşı koyarken şehit olduğu, bu uğurda 249 vatan evladının canı pahasına mücadele verdiğine dikkat çekildi. Şehit Aras'ın ailesine başsağlığı dilendi.

 

 

ŞEHİT HAKİR ARAS KİMDİR?

 

Haki Aras, 5 Mayıs 1969 yılında Ardahan / Göle / Kuzupınarı köyünde dünyaya geldi. İlk ve Ortaokulu Göle´de okudu. Askerlik görevini tamamladıktan sonra 1986 yılında 5 kardeşi ve anne babasıyla birlikte İstanbul´a geldi. 

1987 yılında bir küçük kardeşini elim bir tren kazasında kaybetti. Çok sevdiği kardeşinin üzüntüsünü hep içinde sakladı. 1996 yılında babasını, 2008 yılında ise en küçük kardeşini kaybetti.

Hayata tutunmaya çalıştı, Sultanahmet´te otel teknisyeni olarak işe başladı. Daha sonra Aksaray´da elektrik, su tesisatı dükkanı açarak rızkını alın teriyle ve elinin emeğiyla kazanmaya başladı. Evlendi, bir kızı oldu. Bu süreçte akciğer kanserine yakalandı. Bir süre kemoterapi tedavisi aldı, hastalığı yendi. 

Hayatı boyunca hep haksızlık karşısında, mazlumların yanında oldu. Tıpkı, "15 Temmuz ihanet kalkışması gecesi"nde olduğu gibi. o gece, ailesinden en son konuştuğu kişi kardeşiydi. Kardeşi o gece aralarında geçen konuşmayı şöyle anlatır: "Kardeşim, bunlar birkaç çapulcu, bunlar devletimizi ve milletimizi yıkamazlar."

O gece hainlerin kurşunu, Saraçhane´de onu vatan müdafaasında aramızdan aldı.  Şehit Haki Aras'ın eşi Firuze Aras ve kızı Arzu Aras Denizli'de yaşıyor.

Tüm şehitlerimize Allah´tan rahmet dileriz.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.