Denizli Çameli İlçesi'nde domates hasadı başladı

DENİZLİ 17.07.2017 - 13:49, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:50
 

Denizli Çameli İlçesi'nde domates hasadı başladı

Denizli Çameli İlçesi’nin bereketli toprakları, verimli arazi ve uygun iklim koşulları ile Çameli Ovası’nda örtü altı seracılıkta Çameli domatesi hasat mevsimi başladı.

Denizli Çameli İlçesi’nin bereketli toprakları, verimli arazi ve uygun iklim koşulları ile Çameli Ovası’nda örtü altı seracılıkta Çameli domatesi hasat mevsimi başladı.   Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan, göreve başladığı günden bu zamana kadar ilçeye yaptığı hizmetlerle, ilçeyi yeniden inşa ederek diğer ilçelerle ile yarışır hale geldi. Turizm, tarım, eğitim alanlarında desteklerini esirgemeyen Arslan, Çameli’nin verimli ovalarının boş kalmaması ve her metre karede yetişen bir ürün olması için çiftçilerle bir araya gelip her daim çiftçilere yanında olmaya ve toplantılar gerçekleştiriyor.   ÇAMELİ DOMATESİ DÜNYA PAZARINA AÇILIYOR Başkan Arslan’ın örtü altı seracılık alanında destek verdiği çalışmalar meyvesini verdi. İlçe’de yaklaşık 300 dönüm seralarda, Nisan ayında dikilen Domates fideleri temmuz ayında meyvesini vererek hasadına başlandı. Geçen sene ilk ihracat Arabistan’a gerçekleşirken bu sene farklı ülkelere ve yurt içine pazarlanması bekleniyor.   İLK HASADI BAŞKAN VE KAYMAKAM YAPTI Başkan Arslan, Tarım Danışmanlık Ofisindeki ekiple birlikte, ilçe’deki tüm seraları tek tek inceleyip yerinde gördü. Tarımsal hastalıklarla mücadele ve bilgilendirme yaparak, istişareler gerçekleştirerek ve çiftçilere damla sulama metodunu uygulatıyor. Bu da başarı oranını her geçen gün daha da artırıyor. Çameli Kaymakamı Onur Özaydın ve Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan, Ziraat Odası Başkanı Hamit Tuncer’in serasında yetişen ilk ürünlerin hasadını birlikte yaptı.  Başkan Arslan, Çameli Cevizi, fasulyesi, kirazından sonra Herkes Bundan sonra Çameli Domatesi’nin tadına bakacak. İlçe’de 360 dönüm sera potansiyelini 5 yıl içinde 500 dekara çıkarmayı hedeflediklerini belirterek, "Bizim için örtü altı sebzeciliği önemli, Antalya Kumluca ilçesinde yaklaşık 6 bin çalışan seracı hemşehrilerimiz var bunların gerekli potansiyeli kurarak alım merkezini Çameli'de oluşturacağız. 2016 Yılında Çameli Belediyesi ve Ziraat Odası tarafından organize edilen ve desteklenen örtü altı seracılıkta üretilen ilk ürün domatesinin 24 tonu Suudi Arabistan'a ihraç ettik” dedi.   ÇAMELİ'DEN SUUDİ ARABİSTAN'A SERA DOMATESİ Örtü Altı Sebze yetiştiriciliğinde üretilen domatesler soğuk hava deposundan Suudi Arabistan’a tırlar ile gönderilmeye başlandı. Çameli Belediyesi ve Ziraat Odası tarafından organize edilen ve desteklenen örtü altı seracılıkta üretilen bu yılın 24 tonu Suudi Arabistan'a ihraç edildi. Bundan böyle hem Türk umreci hemde Sudi Arabistan’a hacca gelen insanlar Çameli Domatesi yiyecek. İhracatımız ilçemize hayırlı olsun” dedi.    
Denizli Çameli İlçesi’nin bereketli toprakları, verimli arazi ve uygun iklim koşulları ile Çameli Ovası’nda örtü altı seracılıkta Çameli domatesi hasat mevsimi başladı.

Denizli Çameli İlçesi’nin bereketli toprakları, verimli arazi ve uygun iklim koşulları ile Çameli Ovası’nda örtü altı seracılıkta Çameli domatesi hasat mevsimi başladı.

 

Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan, göreve başladığı günden bu zamana kadar ilçeye yaptığı hizmetlerle, ilçeyi yeniden inşa ederek diğer ilçelerle ile yarışır hale geldi. Turizm, tarım, eğitim alanlarında desteklerini esirgemeyen Arslan, Çameli’nin verimli ovalarının boş kalmaması ve her metre karede yetişen bir ürün olması için çiftçilerle bir araya gelip her daim çiftçilere yanında olmaya ve toplantılar gerçekleştiriyor.

 

ÇAMELİ DOMATESİ DÜNYA PAZARINA AÇILIYOR

Başkan Arslan’ın örtü altı seracılık alanında destek verdiği çalışmalar meyvesini verdi. İlçe’de yaklaşık 300 dönüm seralarda, Nisan ayında dikilen Domates fideleri temmuz ayında meyvesini vererek hasadına başlandı. Geçen sene ilk ihracat Arabistan’a gerçekleşirken bu sene farklı ülkelere ve yurt içine pazarlanması bekleniyor.

 

İLK HASADI BAŞKAN VE KAYMAKAM YAPTI

Başkan Arslan, Tarım Danışmanlık Ofisindeki ekiple birlikte, ilçe’deki tüm seraları tek tek inceleyip yerinde gördü. Tarımsal hastalıklarla mücadele ve bilgilendirme yaparak, istişareler gerçekleştirerek ve çiftçilere damla sulama metodunu uygulatıyor. Bu da başarı oranını her geçen gün daha da artırıyor. Çameli Kaymakamı Onur Özaydın ve Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan, Ziraat Odası Başkanı Hamit Tuncer’in serasında yetişen ilk ürünlerin hasadını birlikte yaptı.

 Başkan Arslan, Çameli Cevizi, fasulyesi, kirazından sonra Herkes Bundan sonra Çameli Domatesi’nin tadına bakacak. İlçe’de 360 dönüm sera potansiyelini 5 yıl içinde 500 dekara çıkarmayı hedeflediklerini belirterek, "Bizim için örtü altı sebzeciliği önemli, Antalya Kumluca ilçesinde yaklaşık 6 bin çalışan seracı hemşehrilerimiz var bunların gerekli potansiyeli kurarak alım merkezini Çameli'de oluşturacağız. 2016 Yılında Çameli Belediyesi ve Ziraat Odası tarafından organize edilen ve desteklenen örtü altı seracılıkta üretilen ilk ürün domatesinin 24 tonu Suudi Arabistan'a ihraç ettik” dedi.

 

ÇAMELİ'DEN SUUDİ ARABİSTAN'A SERA DOMATESİ

Örtü Altı Sebze yetiştiriciliğinde üretilen domatesler soğuk hava deposundan Suudi Arabistan’a tırlar ile gönderilmeye başlandı. Çameli Belediyesi ve Ziraat Odası tarafından organize edilen ve desteklenen örtü altı seracılıkta üretilen bu yılın 24 tonu Suudi Arabistan'a ihraç edildi. Bundan böyle hem Türk umreci hemde Sudi Arabistan’a hacca gelen insanlar Çameli Domatesi yiyecek. İhracatımız ilçemize hayırlı olsun” dedi.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.