Yaşam kaynaklarımızı yok ediyoruz

DENİZLİ 18.07.2017 - 09:13, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:50
 

Yaşam kaynaklarımızı yok ediyoruz

Denizli Pamukkale İlçesi'nde Karataş piknik alanına hafta sonu piknik için giden vatandaştan örnek davranış. Çevredeki çöpleri toplayarak, sosyal medyada paylaştığı fotoğrafların yanı sıra uyarıda bulunmayı ihmal etmedi.

Denizli'de bir çok alanda bulunan piknik yerleri özellikle yaz aylarında atılan çöpler yüzünden kirleniyor ve atılan cam şişeler nedeniyle yangınlar meydana geliyor. Doğa harikası olan ve Cankurtaran mevkiinde bulunan Karataş piknik alanı, hafta sonu çok sayıda piknikçiyi ağırlamasına rağmen, gelişigüzel bırakılan çöpler sebebiyle kullanılamaz hale geliyor. DENİZLİ20HABER Yaz mevsiminin gelmesi ile birlikte piknik alanlarına akın eden vatandaşların çöplerini toplamaması ortaya hoş olmayan manzaralar çıkmasına sebep oluyor. Denizli Pamukkale ilçesi sınırları içerisinde bulunan piknik alanı çevreye atılan çöpler yüzünden görüntü kirliliği ve tehlike oluşturuyor. Piknik yaptıktan sonra atıklarını toplamayan vatandaşlar, çevre kirliliğine sebep oluyor. Denizli'nin başlıca piknik alanlarından birisi olan Cankurtaran Karataş Piknik Alanı'nda piknikçilerin bıraktıkları çöpler, görenleri şaşırtırken ortaya çıkan manzara piknik alanına gölge düşürüyor. Cankurtaran Karataş Piknik Alanı'nda hafta sonu piknik yapan Fatih Türk isimli duyarlı vatandaş, içine sindiremediği, için piknik alanına atılan çöpleri ve şişeleri bir araya toplayarak çöp bidonlarına attı. Fatih Türk çevreden topladığı çöpleri çöp bidonlarına atmadan önce fotoğraflarınız çekerek sosyal medyadan paylaşarak şu ifadeye yer verdi. " Bir binek araba bagajını doldurur bu pislik... LÜTFEN PİKNİK ALANLARINA PİSLİKLERİNİZİ ATMAYIN...!" şeklinde oldu.   Haber merkezimizin görüştüğü Fatih Türk, kendisinin sanayide çalıştığını, hafta sonu olması nedeniyle ailesi ile birlikte geldiği Cankurtaran Karataş Piknik Alanı'nda, çevredeki çöpleri görünce hem üzüldüğünü hemde çok şaşırdığını ifade etti. Türk;  "Buraya yüzlerce insan piknik yapmaya geliyor. Herkes bir parça çöp atsa burası çöpten geçilmez ve öyle da olmuş. Her vatandaşın üzerine düşen görevi yerine getirmesi gerekir. Burada herkes kendi artığını toplasa çöp diye bir şey olmaz zaten. Ayrıca atılan şişelere nedeniyle tehlike oluşuyor, bu yüzden orman yangınları meydana geliyor. Yazık çok yazık kendi elimizle oksijen kaynaklarımızı yok ediyoruz" şeklinde konuştu.        
Denizli Pamukkale İlçesi'nde Karataş piknik alanına hafta sonu piknik için giden vatandaştan örnek davranış. Çevredeki çöpleri toplayarak, sosyal medyada paylaştığı fotoğrafların yanı sıra uyarıda bulunmayı ihmal etmedi.

Denizli'de bir çok alanda bulunan piknik yerleri özellikle yaz aylarında atılan çöpler yüzünden kirleniyor ve atılan cam şişeler nedeniyle yangınlar meydana geliyor. Doğa harikası olan ve Cankurtaran mevkiinde bulunan Karataş piknik alanı, hafta sonu çok sayıda piknikçiyi ağırlamasına rağmen, gelişigüzel bırakılan çöpler sebebiyle kullanılamaz hale geliyor.


DENİZLİ20HABER
Yaz mevsiminin gelmesi ile birlikte piknik alanlarına akın eden vatandaşların çöplerini toplamaması ortaya hoş olmayan manzaralar çıkmasına sebep oluyor. Denizli Pamukkale ilçesi sınırları içerisinde bulunan piknik alanı çevreye atılan çöpler yüzünden görüntü kirliliği ve tehlike oluşturuyor. Piknik yaptıktan sonra atıklarını toplamayan vatandaşlar, çevre kirliliğine sebep oluyor. Denizli'nin başlıca piknik alanlarından birisi olan Cankurtaran Karataş Piknik Alanı'nda piknikçilerin bıraktıkları çöpler, görenleri şaşırtırken ortaya çıkan manzara piknik alanına gölge düşürüyor.



Cankurtaran Karataş Piknik Alanı'nda hafta sonu piknik yapan Fatih Türk isimli duyarlı vatandaş, içine sindiremediği, için piknik alanına atılan çöpleri ve şişeleri bir araya toplayarak çöp bidonlarına attı. Fatih Türk çevreden topladığı çöpleri çöp bidonlarına atmadan önce fotoğraflarınız çekerek sosyal medyadan paylaşarak şu ifadeye yer verdi. " Bir binek araba bagajını doldurur bu pislik... LÜTFEN PİKNİK ALANLARINA PİSLİKLERİNİZİ ATMAYIN...!" şeklinde oldu.

 

Haber merkezimizin görüştüğü Fatih Türk, kendisinin sanayide çalıştığını, hafta sonu olması nedeniyle ailesi ile birlikte geldiği Cankurtaran Karataş Piknik Alanı'nda, çevredeki çöpleri görünce hem üzüldüğünü hemde çok şaşırdığını ifade etti. Türk;  "Buraya yüzlerce insan piknik yapmaya geliyor. Herkes bir parça çöp atsa burası çöpten geçilmez ve öyle da olmuş. Her vatandaşın üzerine düşen görevi yerine getirmesi gerekir. Burada herkes kendi artığını toplasa çöp diye bir şey olmaz zaten. Ayrıca atılan şişelere nedeniyle tehlike oluşuyor, bu yüzden orman yangınları meydana geliyor. Yazık çok yazık kendi elimizle oksijen kaynaklarımızı yok ediyoruz" şeklinde konuştu.

 

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.