Denizli'de uygulanan proje bakanlığa sunulacak

DENİZLİ 20.07.2017 - 12:37, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:50
 

Denizli'de uygulanan proje bakanlığa sunulacak

Denizli Merkezefendi Müftülüğüne bağlı Yenişehir Namazgah Cami'sinde, Yaz Kur'an Kurs'larında uygulanan proje ile çocuklar daha istekli ve daha başarılı oluyor.

Denizli Merkezefendi Müftülüğüne bağlı Yenişehir Namazgah Cami'sinde yaz kursuna gelen öğrencilere iki renkte forma yaptırıldı. Çocuklar yaz kursuna katılımları nedeniyle haftada iki üç defa halı sahaya götürülerek ödüllendiriliyor.   Maçlar sadece Namazgah camisi yaz kursuna gelen çocuklar arasında değil zaman zaman yakın çevredeki camilerdeki öğrencilerle de yapılıyor. Cami görevlisi Güngör Akar: "Yapmış olduğumuz bu projeyi uygulamaya başladığımızdan itibaren çocuklarımız formayı kapabilmek ve maçta oynayabilmek için ,sure ezberlemede ve Kur-an-ı Kerim  öğrenmede adeta birbirleriyle yarış haline girdiler.Bir nevi çocuklarımız hayırda yarışıyorlar. Biz de bu şekilde çocukların gönlünü alıp,camide çocuklara bir şeyler öğretmeye,camiyi ,dini, imamları ,kutsal değerlerimizi sevdirip vatan sevgisini onlara anlatmaya öğretmeye gayret ediyoruz."dedi.   Akar; Dün Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünden aradılar. Bu spor faaliyetlerimizi duymuşlar. Gençlik ve Spor İl Müdürü  Ahmet İbanoğlu'nun camimizi ziyaret etmek istediklerini ve bu aktivitemize destek vermek istediklerini söylediler. Bizde sayın müdürümüzün bu ziyaretinden onur duyacağımızı söyledik. Diyanet İşleri Başkanlığı ve Gençlik ve Spor Bakanlığı arasında yaz kurslarındaki öğrencilerin spor faaliyetlerine yönelik bir protokol imzalanmıştı. Bu protokol çevresinde camimizdeki spor faaliyetlerini, Diyanet İşleri Başkanlığı'mıza ve Gençlik ve Spor Bakanlığı'mıza sunacağız inşallah.   Gerek Merkezefendi müftümüze ve gerekse Gençlik ve spor il müdürümüze bizlere verecek oldukları desteklerden dolayı şimdiden teşekkür ediyoruz."diye konuştu. 
Denizli Merkezefendi Müftülüğüne bağlı Yenişehir Namazgah Cami'sinde, Yaz Kur'an Kurs'larında uygulanan proje ile çocuklar daha istekli ve daha başarılı oluyor.

Denizli Merkezefendi Müftülüğüne bağlı Yenişehir Namazgah Cami'sinde yaz kursuna gelen öğrencilere iki renkte forma yaptırıldı. Çocuklar yaz kursuna katılımları nedeniyle haftada iki üç defa halı sahaya götürülerek ödüllendiriliyor.

 

Maçlar sadece Namazgah camisi yaz kursuna gelen çocuklar arasında değil zaman zaman yakın çevredeki camilerdeki öğrencilerle de yapılıyor. Cami görevlisi Güngör Akar: "Yapmış olduğumuz bu projeyi uygulamaya başladığımızdan itibaren çocuklarımız formayı kapabilmek ve maçta oynayabilmek için ,sure ezberlemede ve Kur-an-ı Kerim  öğrenmede adeta birbirleriyle yarış haline girdiler.Bir nevi çocuklarımız hayırda yarışıyorlar. Biz de bu şekilde çocukların gönlünü alıp,camide çocuklara bir şeyler öğretmeye,camiyi ,dini, imamları ,kutsal değerlerimizi sevdirip vatan sevgisini onlara anlatmaya öğretmeye gayret ediyoruz."dedi.

 

Akar; Dün Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünden aradılar. Bu spor faaliyetlerimizi duymuşlar. Gençlik ve Spor İl Müdürü  Ahmet İbanoğlu'nun camimizi ziyaret etmek istediklerini ve bu aktivitemize destek vermek istediklerini söylediler. Bizde sayın müdürümüzün bu ziyaretinden onur duyacağımızı söyledik. Diyanet İşleri Başkanlığı ve Gençlik ve Spor Bakanlığı arasında yaz kurslarındaki öğrencilerin spor faaliyetlerine yönelik bir protokol imzalanmıştı. Bu protokol çevresinde camimizdeki spor faaliyetlerini, Diyanet İşleri Başkanlığı'mıza ve Gençlik ve Spor Bakanlığı'mıza sunacağız inşallah.

 

Gerek Merkezefendi müftümüze ve gerekse Gençlik ve spor il müdürümüze bizlere verecek oldukları desteklerden dolayı şimdiden teşekkür ediyoruz."diye konuştu. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.