Denizli'de Temmuz ayında kar serinliği

DENİZLİ 01.08.2017 - 09:48, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:50
 

Denizli'de Temmuz ayında kar serinliği

Denizli Çameli İlçesi kış aylarında en serin geçen ilçeler arasında yer alıyor. Kışın yağan yoğun kar nedeniyle Kargın Yaylası'nda biriken kar birikintisine rastlanılmaktadır.

Denizli'nin Çameli İlçesi'nin en yüksek dağı olan Gürsu Mahallesi Kargın Yaylası zirvelerinde 2300 metre yüksekliğinde dağın zirvelerine doğru çıkıldığında doğal kar kuyularını görmek mümkün   Kargın Yaylasının zirvesinde, fazla güneş görmeyen yerlerde büyük kar çukurlarında, biriken karlar kar kuyularında yaz aylarında bile kendilerini muhafaza edebiliyorlar. Kimi bölgelerde kar kuyuları doğal olduğu gibi kimi kuyuları da insanlar kendileri inşa etmişlerdir.   Çameli İlçesinde kışın yağan karlar dağların zirvesinde bulunan kuyularında birikerek sıcak yaz günlerinde  bile kar erimiyor. Kar kuyularının derinliğini henüz bilen yok ama çok soğuk olduğu ve içeride 1 dakika'dan fazla kalınmadığı belirtiliyor.   Çameli İlçesinin en yüksek zirvesi olan Kargın Yaylası zirvesine çıkan Mustafa Koç, Yılmaz Koç, Ramazan Koç,  Abdullah Çağdaş Zorlu bir yolculuk sonrası Doğal kar kuyusuna zor indiklerini ve mağaranın Temmuz ayının sıcaklığına rağmen çok soğuk olduğunu belirtiler. "Kar kuyusunun uzunluğunu bilemiyoruz ama gerçek şu ki içeriye giren fazla duramıyor çok soğuk. Yanımızda getirdiğimiz kürek ile çuvala kar kuyusundaki karları hemen doldurup çıkıyoruz sonra ısındıktan sonra tekrar giriyoruz mağaraya " dediler.   Bu mevsimde kar görmenin mutluluğunu yaşadık ve çok lezzetli. Bizde bu karları çuvallara doldurup mahalle halkına ve arkadaşlarla karlı şerbet yapıp yiyoruz. Yaklaşık mağarada tonlarca kar var" dediler.        
Denizli Çameli İlçesi kış aylarında en serin geçen ilçeler arasında yer alıyor. Kışın yağan yoğun kar nedeniyle Kargın Yaylası'nda biriken kar birikintisine rastlanılmaktadır.

Denizli'nin Çameli İlçesi'nin en yüksek dağı olan Gürsu Mahallesi Kargın Yaylası zirvelerinde 2300 metre yüksekliğinde dağın zirvelerine doğru çıkıldığında doğal kar kuyularını görmek mümkün

 

Kargın Yaylasının zirvesinde, fazla güneş görmeyen yerlerde büyük kar çukurlarında, biriken karlar kar kuyularında yaz aylarında bile kendilerini muhafaza edebiliyorlar. Kimi bölgelerde kar kuyuları doğal olduğu gibi kimi kuyuları da insanlar kendileri inşa etmişlerdir.

 

Çameli İlçesinde kışın yağan karlar dağların zirvesinde bulunan kuyularında birikerek sıcak yaz günlerinde  bile kar erimiyor. Kar kuyularının derinliğini henüz bilen yok ama çok soğuk olduğu ve içeride 1 dakika'dan fazla kalınmadığı belirtiliyor.

 

Çameli İlçesinin en yüksek zirvesi olan Kargın Yaylası zirvesine çıkan Mustafa Koç, Yılmaz Koç, Ramazan Koç,  Abdullah Çağdaş Zorlu bir yolculuk sonrası Doğal kar kuyusuna zor indiklerini ve mağaranın Temmuz ayının sıcaklığına rağmen çok soğuk olduğunu belirtiler. "Kar kuyusunun uzunluğunu bilemiyoruz ama gerçek şu ki içeriye giren fazla duramıyor çok soğuk. Yanımızda getirdiğimiz kürek ile çuvala kar kuyusundaki karları hemen doldurup çıkıyoruz sonra ısındıktan sonra tekrar giriyoruz mağaraya " dediler.

 

Bu mevsimde kar görmenin mutluluğunu yaşadık ve çok lezzetli. Bizde bu karları çuvallara doldurup mahalle halkına ve arkadaşlarla karlı şerbet yapıp yiyoruz. Yaklaşık mağarada tonlarca kar var" dediler.

 

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.