Denizli'yi temsil eden satranç kulübü 4. oldu

DENİZLİ 03.08.2017 - 09:01, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:50
 

Denizli'yi temsil eden satranç kulübü 4. oldu

Türkiye Satranç Federasyonu tarafından 16-23 Temmuz 2017 tarihleri arasında düzenlenen, Türkiye Satranç Birinci Ligi’ne katılan Denizli Dr. Metin Sürmeli Satranç Spor Kulübü Ligi 4. sırada tamamladı.

Türkiye genelinden 24 Takımın yarıştığı satranç birinci liginde ilk üç sırayı alan takımlar Türkiye Satranç Süper Ligi’ne yükselmiştir. Türkiye Tarihinin en kuvvetli satranç birinci ligi olarak anılan ligde, Rota Koleji, Darüşşafaka, Bursa Büyükşehir Belediyesi takımlarının ardından dördüncü sırada yer alan Denizli Dr. Metin Sürmeli Satranç Spor Kulübü, birçok büyükşehir belediyesi takımını, Yüksek miktarlarda sponsorlarla oluşturulan takımları geride bırakmıştır.   Denizlinin sayılı satranç kulüplerinden biri olan Dr. Metin Sürmeli Satranç Spor Kulübü yönetim kurulu başkanı İsmail Sarı, yönetim adına yaptığı açıklamada "Kurulduğu ilk yılda Türkiye Satranç Birinci Ligine yükselme başarısını gösteren takımımız, bu yıl Süper Ligi çok az bir farkla kaçırmıştır. Ancak ne kadar istekli olduğumuzu ve desteklenmemiz durumunda çok daha başarılı olabileceğimizi, ligdeki aldığımız sonuçlarla hem satranç kamuoyuna, ve hem de Denizli’mizdeki satranç camiasına göstermiş olduk. Satranç Liglerindeki takımlarımızın sayısının artması İlimizin bu spora verdiği önemin her geçen gün artması ile doğru orantılı olacağını düşünüyorum. Amatör branşların sosyal devlet anlayışı içerisinde desteklenmesi, çocuklarımızın ve gençlerimizin fiziksel ve beyinsel sporlara ilgilerinin arttırılması geleceğimizin inşası açısından önemli olduğunu düşünmekteyim. Bu nedenle her geçen gün ilimizde satranç oynayan sporcularımızın artması ve beraberinde bireysel ve takım olarak başarılarının artması ülkemiz ve ilimiz açısından önemlidir diye düşünüyorum. Biz yönetim Kurulu olarak pasif halde uzun yıllardır olan Dr. Metin Sürmeli Satranç Spor Kulübü Derneğini aktifleştirerek ilde ve ülkemizde başarıları elde ederek gözümüzü Türkiye Satranç Süper Ligine diktik. Bu yıl kenarından geçtik, önümüzdeki yıl hedefimiz kesin Süper Lig. Devlet erkanının son günlerde satranç sporuna verdiği desteği düşünerek ilimizdeki , yöneticilerin, işletmecilerin, bu sporu desteklemelerini beklemekteyiz. Amatör sporların desteklenmesi son derece önemlidir.   Yönetim Kurulu olarak göreve başladığımız günden bu yana, İl Şampiyonluğu, Türkiye Birinci Ligi’nde ilimizi başarılı bir şekilde temsil etme, Türkiye’de ilk olarak düzenlenen “Dr. Metin Sürmeli Yıldırım Takım Anı Turnuvası”nın gerçekleştirilmesi, Federasyonumuz tarafından gerçekleştirilen “Sokakta satranç Var” projesi kapsamındaki çalışmalarımız, Sosyal Sorumluluk anlamında yaptığımız çalışmalarımız, satranç sporuna 5-12 yaş aralığındaki çocuklarımızın kazandırılması, satranç sporunun ilimizde ve ülkemizdeki gelişmesine yönelik çalışmalarımızda emeği geçen eğitim kadromuza ve yönetim kadromuza teşekkür ederim" dedi.  
Türkiye Satranç Federasyonu tarafından 16-23 Temmuz 2017 tarihleri arasında düzenlenen, Türkiye Satranç Birinci Ligi’ne katılan Denizli Dr. Metin Sürmeli Satranç Spor Kulübü Ligi 4. sırada tamamladı.

Türkiye genelinden 24 Takımın yarıştığı satranç birinci liginde ilk üç sırayı alan takımlar Türkiye Satranç Süper Ligi’ne yükselmiştir. Türkiye Tarihinin en kuvvetli satranç birinci ligi olarak anılan ligde, Rota Koleji, Darüşşafaka, Bursa Büyükşehir Belediyesi takımlarının ardından dördüncü sırada yer alan Denizli Dr. Metin Sürmeli Satranç Spor Kulübü, birçok büyükşehir belediyesi takımını, Yüksek miktarlarda sponsorlarla oluşturulan takımları geride bırakmıştır.

 

Denizlinin sayılı satranç kulüplerinden biri olan Dr. Metin Sürmeli Satranç Spor Kulübü yönetim kurulu başkanı İsmail Sarı, yönetim adına yaptığı açıklamada "Kurulduğu ilk yılda Türkiye Satranç Birinci Ligine yükselme başarısını gösteren takımımız, bu yıl Süper Ligi çok az bir farkla kaçırmıştır. Ancak ne kadar istekli olduğumuzu ve desteklenmemiz durumunda çok daha başarılı olabileceğimizi, ligdeki aldığımız sonuçlarla hem satranç kamuoyuna, ve hem de Denizli’mizdeki satranç camiasına göstermiş olduk. Satranç Liglerindeki takımlarımızın sayısının artması İlimizin bu spora verdiği önemin her geçen gün artması ile doğru orantılı olacağını düşünüyorum. Amatör branşların sosyal devlet anlayışı içerisinde desteklenmesi, çocuklarımızın ve gençlerimizin fiziksel ve beyinsel sporlara ilgilerinin arttırılması geleceğimizin inşası açısından önemli olduğunu düşünmekteyim. Bu nedenle her geçen gün ilimizde satranç oynayan sporcularımızın artması ve beraberinde bireysel ve takım olarak başarılarının artması ülkemiz ve ilimiz açısından önemlidir diye düşünüyorum. Biz yönetim Kurulu olarak pasif halde uzun yıllardır olan Dr. Metin Sürmeli Satranç Spor Kulübü Derneğini aktifleştirerek ilde ve ülkemizde başarıları elde ederek gözümüzü Türkiye Satranç Süper Ligine diktik. Bu yıl kenarından geçtik, önümüzdeki yıl hedefimiz kesin Süper Lig. Devlet erkanının son günlerde satranç sporuna verdiği desteği düşünerek ilimizdeki , yöneticilerin, işletmecilerin, bu sporu desteklemelerini beklemekteyiz. Amatör sporların desteklenmesi son derece önemlidir.

 

Yönetim Kurulu olarak göreve başladığımız günden bu yana, İl Şampiyonluğu, Türkiye Birinci Ligi’nde ilimizi başarılı bir şekilde temsil etme, Türkiye’de ilk olarak düzenlenen “Dr. Metin Sürmeli Yıldırım Takım Anı Turnuvası”nın gerçekleştirilmesi, Federasyonumuz tarafından gerçekleştirilen “Sokakta satranç Var” projesi kapsamındaki çalışmalarımız, Sosyal Sorumluluk anlamında yaptığımız çalışmalarımız, satranç sporuna 5-12 yaş aralığındaki çocuklarımızın kazandırılması, satranç sporunun ilimizde ve ülkemizdeki gelişmesine yönelik çalışmalarımızda emeği geçen eğitim kadromuza ve yönetim kadromuza teşekkür ederim" dedi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.