Çal'da, Sudan Koyun Geçirme Yarışları 844'üncü kez yapıldı

DENİZLİ 27.08.2017 - 14:41, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:50
 

Çal'da, Sudan Koyun Geçirme Yarışları 844'üncü kez yapıldı

Denizli'nin Çal İlçesi'nde, 8 asırdır sürdürülen UNESCO'nun Somut Olmayan Kültürel Miras Listesi'ne aldığı Sudan Koyun Geçirme Yarışları'nda bu yıl da renkli görüntülere sahne oldu.   Yarışlarda çobanlar, 'el koyun' adı verilen sürübaşı koçlarıyla birlikte koyun sürüsünü Menderes Nehri'nin soğuk sularına atlatarak karşıya geçirmeye çalıştı.   Çal'ın Aşağıseyit Mahallesi'nde bu yıl 843. kez düzenlenen Sudan Koyun Geçirme Yarışları her yıl olduğu gibi bu yıl da renkli görüntülere sahne oldu. Aşağıseyit Mahallesi Büyük Menderes yatağında yapılan yarışa Denizli Valisi Hasan Karahan,  AK Parti Denizli Milletvekili Sema Ramazanoğlu, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Çal Kaymakamı Yusuf Duran Dinç, Çal Belediye Başkanı Fethi Akçan, davetliler ve 3 bine yakın kişi katıldı.   ÇOBANLARIN BÜYÜK ÇABASI Yarışlarda çobanlar, 'el koyun' adı verilen sürübaşı koçlarıyla birlikte koyun sürüsünü Menderes Nehri'ne atlatarak karşıya geçirmeye çalıştı. Toprak yoldan koyunlarıyla birlikte gelen çoban önce kendisi suya atlayarak çıkardığı sesle koç ve koyunlarının suya atlaması bekledi. Bazı çobanlar başarılı olurken, bazıları da tüm çabaya rağmen koyunlarını sudan geçiremedi. 8 asır önce bir beyin, kızına aşık olan çobana koştuğu şart olarak, tuz yedirilen koyunların su içmeden nehirden karşıya geçirmesini istemesi efsanesinden yola çıkılarak yapılan yarışlara özellikle fotoğraf sanatçıları büyük ilgi gösterdi. Çok sayıda fotoğraf sanatçısı ve meraklısı nehirden geçen koçların ve çobanların farklı enstantanelerini yakalamaya çalıştı.      

Denizli'nin Çal İlçesi'nde, 8 asırdır sürdürülen UNESCO'nun Somut Olmayan Kültürel Miras Listesi'ne aldığı Sudan Koyun Geçirme Yarışları'nda bu yıl da renkli görüntülere sahne oldu.

 

Yarışlarda çobanlar, 'el koyun' adı verilen sürübaşı koçlarıyla birlikte koyun sürüsünü Menderes Nehri'nin soğuk sularına atlatarak karşıya geçirmeye çalıştı.

 

Çal'ın Aşağıseyit Mahallesi'nde bu yıl 843. kez düzenlenen Sudan Koyun Geçirme Yarışları her yıl olduğu gibi bu yıl da renkli görüntülere sahne oldu. Aşağıseyit Mahallesi Büyük Menderes yatağında yapılan yarışa Denizli Valisi Hasan Karahan,  AK Parti Denizli Milletvekili Sema Ramazanoğlu, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Çal Kaymakamı Yusuf Duran Dinç, Çal Belediye Başkanı Fethi Akçan, davetliler ve 3 bine yakın kişi katıldı.

 


ÇOBANLARIN BÜYÜK ÇABASI


Yarışlarda çobanlar, 'el koyun' adı verilen sürübaşı koçlarıyla birlikte koyun sürüsünü Menderes Nehri'ne atlatarak karşıya geçirmeye çalıştı. Toprak yoldan koyunlarıyla birlikte gelen çoban önce kendisi suya atlayarak çıkardığı sesle koç ve koyunlarının suya atlaması bekledi. Bazı çobanlar başarılı olurken, bazıları da tüm çabaya rağmen koyunlarını sudan geçiremedi. 8 asır önce bir beyin, kızına aşık olan çobana koştuğu şart olarak, tuz yedirilen koyunların su içmeden nehirden karşıya geçirmesini istemesi efsanesinden yola çıkılarak yapılan yarışlara özellikle fotoğraf sanatçıları büyük ilgi gösterdi. Çok sayıda fotoğraf sanatçısı ve meraklısı nehirden geçen koçların ve çobanların farklı enstantanelerini yakalamaya çalıştı.

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.