Balık sezonu açıldı!

DENİZLİ 06.09.2017 - 09:15, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:50
 

Balık sezonu açıldı!

Balık sezonun açılmasının ardından, Denizli Balık Pazarı’nda balıklar tezgahlarda yerini aldı.

Denizlerde av yasağının 1 Eylül’de kalkmasının ardından denize açılan tekneler özellikle palamut ve istavrit avlarken vatandaşlar yaklaşık 4 buçuk aylık sürenin ardından ilk kez tezgahlarda bu kadar balık çeşidini bir arada gördü.     Balıkçılar sezon açılışının kurban bayramına denk gelmesinden dolayı ilk gün çoğu teknelerin denize açılmadığından tezgahlarda pek balık olmadığını ancak dün itibariyle tezgahların şenlenmeye başladığını söylediler. Balık pazarında satılan balıklar, balık temizleyicileri tarafından temizlenerek müşterilere sunuluyor. Vatandaşlar evlerinde balık temizleme zahmetine girmeden sadece pişirme işi ile meşgul olarak balığın lezzetini tadıyorlar.     Denizli Büyükşehir Belediyesi Balık Pazarı’nda hizmet veren Reis Balıkçılık işletme sahibi Fikret Uzkuç; Balık sezonu açıldı. Her türlü balık çeşidi tezgahlarımızda yerini aldı. Bu yıl balığın bol olacağı söyleniyor. Ancak deniz ne verir bilemeyiz. Günlük olarak balıklarımızı getiriyoruz. Kurban Bayramı sonrası, tatil ve kurbandan dolayı ilk günümüzü normal geçti. 4 buçuk ay sonra yeniden sezonu açtık. İlerleyen günlerde daha çok balık çeşidimiz ve satışlarımız daha iyi olacak. Hava şartlarına bağlı olarak balığın cinsine göre açık artırmayla aldığımız balıkları müşterilerimizle buluşturacağız” dedi.     Denizlisporlu Kardeşler Balıkçılık işletme sahibi Gökhan Arslan; “ Balık sezonumuz açıldı. Günlük balık çeşitleri her gün balık pazarımıza gelir. Sardalye, hamsi, çupra, levrek, somon, turna, sarıkanat, balıklarımız her gün pazarımıza gelir. Balıkları İzmir halinden günlük olarak getiriyoruz. Hamsi ve sardalyelerin kilogramı 15 lira, çupra ve levreklerin kiloları 30 lira, sarıkanatların kilosu 30 lira, kefal 25 lira, turna balığı 30 lira, somon balığı 60 lira, uskumru, ada lüferi fiyatları 15 liradan satıyoruz” dedi.     Vatandaşlarda yaklaşık 4 buçuk aylık aradan sonra ilk kez bu kadar balık çeşidini bir arada gördüklerini belirtirken hasretin sona erdiğini söylediler.        
Balık sezonun açılmasının ardından, Denizli Balık Pazarı’nda balıklar tezgahlarda yerini aldı.

Denizlerde av yasağının 1 Eylül’de kalkmasının ardından denize açılan tekneler özellikle palamut ve istavrit avlarken vatandaşlar yaklaşık 4 buçuk aylık sürenin ardından ilk kez tezgahlarda bu kadar balık çeşidini bir arada gördü.

 

 

Balıkçılar sezon açılışının kurban bayramına denk gelmesinden dolayı ilk gün çoğu teknelerin denize açılmadığından tezgahlarda pek balık olmadığını ancak dün itibariyle tezgahların şenlenmeye başladığını söylediler. Balık pazarında satılan balıklar, balık temizleyicileri tarafından temizlenerek müşterilere sunuluyor. Vatandaşlar evlerinde balık temizleme zahmetine girmeden sadece pişirme işi ile meşgul olarak balığın lezzetini tadıyorlar.

 

 

Denizli Büyükşehir Belediyesi Balık Pazarı’nda hizmet veren Reis Balıkçılık işletme sahibi Fikret Uzkuç; Balık sezonu açıldı. Her türlü balık çeşidi tezgahlarımızda yerini aldı. Bu yıl balığın bol olacağı söyleniyor. Ancak deniz ne verir bilemeyiz. Günlük olarak balıklarımızı getiriyoruz. Kurban Bayramı sonrası, tatil ve kurbandan dolayı ilk günümüzü normal geçti. 4 buçuk ay sonra yeniden sezonu açtık. İlerleyen günlerde daha çok balık çeşidimiz ve satışlarımız daha iyi olacak. Hava şartlarına bağlı olarak balığın cinsine göre açık artırmayla aldığımız balıkları müşterilerimizle buluşturacağız” dedi.

 

 

Denizlisporlu Kardeşler Balıkçılık işletme sahibi Gökhan Arslan; “ Balık sezonumuz açıldı. Günlük balık çeşitleri her gün balık pazarımıza gelir. Sardalye, hamsi, çupra, levrek, somon, turna, sarıkanat, balıklarımız her gün pazarımıza gelir. Balıkları İzmir halinden günlük olarak getiriyoruz. Hamsi ve sardalyelerin kilogramı 15 lira, çupra ve levreklerin kiloları 30 lira, sarıkanatların kilosu 30 lira, kefal 25 lira, turna balığı 30 lira, somon balığı 60 lira, uskumru, ada lüferi fiyatları 15 liradan satıyoruz” dedi.

 

 

Vatandaşlarda yaklaşık 4 buçuk aylık aradan sonra ilk kez bu kadar balık çeşidini bir arada gördüklerini belirtirken hasretin sona erdiğini söylediler.

 

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.