Çal Bağ Bozumu festivali başlıyor!

DENİZLİ 11.09.2017 - 11:31, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:50
 

Çal Bağ Bozumu festivali başlıyor!

Bu yıl 21. si düzenlenecek olan Çal Bağ Bozumu Kültür ve Sanat Festivali DGC basın merkezinde Çal Belediye Başkanı Fethi Akçan tarafından tanıtımı yapıldı.   Çal Belediye Başkanı Fethi Akçan, Denizli Gazeteciler Cemiyeti Basın Merkezi İlyas Haytan toplantı salonunda yaptığı basın toplantısında 2017 Çal Bağ Bozumu Kültür ve Sanat Festivali hakkında bilgi verdi.   Akçan; geçmiş yıllarda ülkemizde yaşanan olumsuz olaylar ve şehitlerimizden dolayı askıya aldığımız festivali bu sene gerçekleştirmeye karar verdik. 15 Eylül Cuma günü açılışını yapacağımız festivalde mehteran gösterileri, ressamların canlı performansı, yazarların kitap tanıtımı, yarışmalar ve Haluk Gürsoy ile Belgin Bölcük’ün sahne alacağı konserle ile günümüzü gerçekleştireceğiz.   Halkımızın 1 yıl boyunca sarf ettiği emeklerinin tanıtımın yanı sıra bir yılın yorgunluğunu atmaları için hazırladığımız festivalde 16 Eylül’de, çeşitli etkinliklerin yanı sıra Grup Yol ve Deniz Toprak’ın vereceği konserle güzel bir gün geçirecekler. 17 Eylül ve festivalin son gününde, üzüm yarışması düzenlenecek ve çeşitli etkinliklerin yer alacağı şenliğimizde Sahra Band ve Kıraç Konseri ile son bulacak.   Çal ilçemizde 220 bin dönümlük bağ alanımızda 10 çeşit üzüm cinsi bulunmaktadır. Özellikle Çal yöremize ait olan Çal Garası ve Sultan Hanı üzümümüz ön plana çıkmaktadır. Sultan Hanı çeşidimizin fiyatı tam belirlenmese de Çal Garası üzümümüz 1 lira 25 kuruştan açılışı yapıldı.   ÜRETİMİMİZ DÜŞTÜ Üretim kapasitemiz geçen yıllara nazaran düştü. Özellikle bağlarımızın eski olması, sulu tarıma geçilmemesi, havaların kurak geçmesinin yanı sıra geçtiğimiz yıllarda yaşanan doğal afetle 45 bin bağımızı kaybetmemiz en büyük etken oldu.   Yerel yönetim olarak yok asfalt ve çeşitli faaliyetlerimizin yanı sıra en büyük amacımız tarım kenti olarak çalışmalarımızı yapıyoruz. Yayla seracılığına başladık, birçok ürünümüzün çalışmaları devam ediyor. 2020 yılında ilçemize 80 milyon lira katkı sağlamayı planlıyoruz” dedi.

Bu yıl 21. si düzenlenecek olan Çal Bağ Bozumu Kültür ve Sanat Festivali DGC basın merkezinde Çal Belediye Başkanı Fethi Akçan tarafından tanıtımı yapıldı.

 

Çal Belediye Başkanı Fethi Akçan, Denizli Gazeteciler Cemiyeti Basın Merkezi İlyas Haytan toplantı salonunda yaptığı basın toplantısında 2017 Çal Bağ Bozumu Kültür ve Sanat Festivali hakkında bilgi verdi.

 

Akçan; geçmiş yıllarda ülkemizde yaşanan olumsuz olaylar ve şehitlerimizden dolayı askıya aldığımız festivali bu sene gerçekleştirmeye karar verdik. 15 Eylül Cuma günü açılışını yapacağımız festivalde mehteran gösterileri, ressamların canlı performansı, yazarların kitap tanıtımı, yarışmalar ve Haluk Gürsoy ile Belgin Bölcük’ün sahne alacağı konserle ile günümüzü gerçekleştireceğiz.

 

Halkımızın 1 yıl boyunca sarf ettiği emeklerinin tanıtımın yanı sıra bir yılın yorgunluğunu atmaları için hazırladığımız festivalde 16 Eylül’de, çeşitli etkinliklerin yanı sıra Grup Yol ve Deniz Toprak’ın vereceği konserle güzel bir gün geçirecekler. 17 Eylül ve festivalin son gününde, üzüm yarışması düzenlenecek ve çeşitli etkinliklerin yer alacağı şenliğimizde Sahra Band ve Kıraç Konseri ile son bulacak.

 

Çal ilçemizde 220 bin dönümlük bağ alanımızda 10 çeşit üzüm cinsi bulunmaktadır. Özellikle Çal yöremize ait olan Çal Garası ve Sultan Hanı üzümümüz ön plana çıkmaktadır. Sultan Hanı çeşidimizin fiyatı tam belirlenmese de Çal Garası üzümümüz 1 lira 25 kuruştan açılışı yapıldı.

 

ÜRETİMİMİZ DÜŞTÜ

Üretim kapasitemiz geçen yıllara nazaran düştü. Özellikle bağlarımızın eski olması, sulu tarıma geçilmemesi, havaların kurak geçmesinin yanı sıra geçtiğimiz yıllarda yaşanan doğal afetle 45 bin bağımızı kaybetmemiz en büyük etken oldu.

 

Yerel yönetim olarak yok asfalt ve çeşitli faaliyetlerimizin yanı sıra en büyük amacımız tarım kenti olarak çalışmalarımızı yapıyoruz. Yayla seracılığına başladık, birçok ürünümüzün çalışmaları devam ediyor. 2020 yılında ilçemize 80 milyon lira katkı sağlamayı planlıyoruz” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.