Sabahın erken saatlerinde esnafa mektup ve siftah parsı bırakıyorlar

DENİZLİ 27.09.2017 - 08:38, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:50
 

Sabahın erken saatlerinde esnafa mektup ve siftah parsı bırakıyorlar

Denizli’de yaşanan ilginç olay hem tebessüm ettirdi hem düşündürdü. Dükkanını açmayan esnafın kapısına, sabahın erken saatlerinde bir mektupla 1 lira siftah parası bırakıldı.   Saadet Partisi Denizli İl Gençlik Kolları, Denizli’deki küçük ölçekteki esnafa destek olmak için başlattığı çalışmada "Siftah Saadetten Bereket Allah’tan" diyerek, esnafların kapısına açıklayıcı mektup ve siftah parası bırakıyor.   "Esnafımızın ilk siftahı ilk bereketi bizden olsun" diyerek sabahın ilk ışıkları ile yola çıktıklarını ifade eden Saadet Partisi Denizli İl Gençlik Kolları Başkanı Kubilay Oruç  " Bazen evimizin anahtarını, bazen bir eşyamızı, bazen çocuğumuzu emanet bıraktığımız, paramız yetmediğinde ‘sonra verirsin’ güler yüzüyle bizi uğurlayan, Denizlimizdeki buluşma noktamız esnafımıza sahip çıkmalı, desteklenmeli, alışverişlerimizi buralardan yapmalıyız. Yerel küçük esnafımız yaşatılmalıdır. Bu bağlamda Denizli' de siftah çalışması gerçekleştiriyoruz.   Bizim bu çalışma ile amacımız, bireyselciliğin ön plana çıktığı, tüm milli ve manevi değerlerimizin erozyona uğradığı böyle bir zamanda kapitalizmin kıskacında kalan esnafımıza çözümün yeniden değerlerimize, aslımıza dönmek olduğunu hatırlatmak, Osmanlı Devleti’ni büyük devlet yapan Ahilik şuurunun hatırlanmasına katkı sağlamaktır." dedi.   İŞTE O MEKTUPTA YAZILANLAR    Saadet Partisi Denizli İl Gençlik Kolları mektubunda ise şu ifadelere yer verildi: Yeri geldi dükkanınıza uğrayan bir düşküne yardım ettiniz. Zaman oldu bir garibanı doyurarak dini ve sosyal sorumluluğunuzu yerine getirdiniz. Kimi zaman zor durumda olan esnaf arkadaşlarınızın alım satım işlerine katkıda bulundunuz. Kimi zaman onlar da size yardımcı oldu. Birbirinizin sevincine ortak olurken bazen de birlikte üzüldünüz. Gün geldi bereketli kazançlar elde ettiniz. Gün geldi siftahsız kepenk indirdiniz. Siftah, güne başlangıçtır. İstedik ki; sürekli birbirleriyle dayanışma halinde olan esnafımızın bugün ilk siftahı bizden olsun. Hayırlı sabahlar, gününüz mübarek olsun. Allah, helal ve bereketli kazançlar nasip etsin.”    

Denizli’de yaşanan ilginç olay hem tebessüm ettirdi hem düşündürdü. Dükkanını açmayan esnafın kapısına, sabahın erken saatlerinde bir mektupla 1 lira siftah parası bırakıldı.

 

Saadet Partisi Denizli İl Gençlik Kolları, Denizli’deki küçük ölçekteki esnafa destek olmak için başlattığı çalışmada "Siftah Saadetten Bereket Allah’tan" diyerek, esnafların kapısına açıklayıcı mektup ve siftah parası bırakıyor.

 

"Esnafımızın ilk siftahı ilk bereketi bizden olsun" diyerek sabahın ilk ışıkları ile yola çıktıklarını ifade eden Saadet Partisi Denizli İl Gençlik Kolları Başkanı Kubilay Oruç  " Bazen evimizin anahtarını, bazen bir eşyamızı, bazen çocuğumuzu emanet bıraktığımız, paramız yetmediğinde ‘sonra verirsin’ güler yüzüyle bizi uğurlayan, Denizlimizdeki buluşma noktamız esnafımıza sahip çıkmalı, desteklenmeli, alışverişlerimizi buralardan yapmalıyız. Yerel küçük esnafımız yaşatılmalıdır. Bu bağlamda Denizli' de siftah çalışması gerçekleştiriyoruz.

 

Bizim bu çalışma ile amacımız, bireyselciliğin ön plana çıktığı, tüm milli ve manevi değerlerimizin erozyona uğradığı böyle bir zamanda kapitalizmin kıskacında kalan esnafımıza çözümün yeniden değerlerimize, aslımıza dönmek olduğunu hatırlatmak, Osmanlı Devleti’ni büyük devlet yapan Ahilik şuurunun hatırlanmasına katkı sağlamaktır." dedi.

 

İŞTE O MEKTUPTA YAZILANLAR

 

 Saadet Partisi Denizli İl Gençlik Kolları mektubunda ise şu ifadelere yer verildi:

Yeri geldi dükkanınıza uğrayan bir düşküne yardım ettiniz. Zaman oldu bir garibanı doyurarak dini ve sosyal sorumluluğunuzu yerine getirdiniz. Kimi zaman zor durumda olan esnaf arkadaşlarınızın alım satım işlerine katkıda bulundunuz. Kimi zaman onlar da size yardımcı oldu.


Birbirinizin sevincine ortak olurken bazen de birlikte üzüldünüz. Gün geldi bereketli kazançlar elde ettiniz. Gün geldi siftahsız kepenk indirdiniz.


Siftah, güne başlangıçtır. İstedik ki; sürekli birbirleriyle dayanışma halinde olan esnafımızın bugün ilk siftahı bizden olsun.

Hayırlı sabahlar, gününüz mübarek olsun.
Allah, helal ve bereketli kazançlar nasip etsin.”

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.