Vali Karahan, Sarayköy’de İncelemelerde Bulundu

DENİZLİ 27.09.2017 - 17:14, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:50
 

Vali Karahan, Sarayköy’de İncelemelerde Bulundu

Vali Hasan Karahan, Sarayköy İlçesinde bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulundu.   Vali Karahan, ilk olarak Sarayköy Kaymakamlığını ziyaret etti. Burada Kaymakam Fatih Akkaya, Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş ve diğer ilçe protokol üyeleri tarafından karşılanan Hasan Karahan, Kaymakam Akkaya’yı Kaymakamlık Makamında ziyaret etti. Sarayköy Kaymakamı Fatih Akkaya, Vali Hasan Karahan’a ilçenin genel durumu, kamu yatırımları ve projeler hakkında bilgiler verdi.   Vali Hasan Karahan daha sonra, Sarayköy Belediyesine geçti. Burada Başkan Ahmet Necati Özbaş ve belediye personeli tarafından karşılanan Vali Karahan, düzenlenen toplantıda belediyenin ilçedeki çalışmaları hakkında Başkan Özbaş’tan bilgi aldı.   Belediye ziyaretinin ardından belediye tarafından yaptırılan ve inşaatı devam eden Kültür Merkezi’nde incelemelerde bulunan Vali Hasan Karahan, inşaatın son durumu hakkında yüklenici firma ve diğer yetkililerden bilgi aldı. Daha sonra Sarayköy Atatürk Ortaokulunu ziyaret eden Valimiz Hasan Karahan, burada sınıfları gezerek öğrencilerle biraraya geldi.     Vali Hasan Karahan Sarayköy ziyaretinde son olarak Greeneco Jeotermal Enerji Santralini ziyaret etti. Buradaki yetkililerden enerji üretimi ve santral sahası hakkında bilgiler alan Vali Karahan, jeotermal enerjinin önemine dikkat çekti. Jeotermalin, sağlık başta olmak üzere enerji üretimi, tarım gibi önemli alanlarda değerlendirildiğini sözlerine ekleyen Vali Karahan; “Denizli zengin jeotermal kaynakları ile ülkemizde önemli bir yere sahip. Allah’ın bir mucizesi olan bu kaynağı İlimizde en iyi şekilde değerlendirmeye çalışıyoruz. Sağlık alanında termal tedavi için yurtiçi ve yurtdışından birçok kişi her yıl İlimize geliyor. Tarım alanında seralarda üretime katkı sağlıyor. Ayrıca; elektrik enerjisinin üretildiği bu tür tesislerimizin ülke ekonomisine verdiği katkı da çok önemli. Burada önemli miktarda konutun elektrik ihtiyacını karşılayabilecek üretim yapılıyor. Zengin jeotermal kaynağımızın kullanıldığı tüm bu üretim ve kullanım alanları ülke ekonomimize önemli katkılar sağlıyor” dedi.  

Vali Hasan Karahan, Sarayköy İlçesinde bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulundu.

 

Vali Karahan, ilk olarak Sarayköy Kaymakamlığını ziyaret etti. Burada Kaymakam Fatih Akkaya, Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş ve diğer ilçe protokol üyeleri tarafından karşılanan Hasan Karahan, Kaymakam Akkaya’yı Kaymakamlık Makamında ziyaret etti. Sarayköy Kaymakamı Fatih Akkaya, Vali Hasan Karahan’a ilçenin genel durumu, kamu yatırımları ve projeler hakkında bilgiler verdi.

 

Vali Hasan Karahan daha sonra, Sarayköy Belediyesine geçti. Burada Başkan Ahmet Necati Özbaş ve belediye personeli tarafından karşılanan Vali Karahan, düzenlenen toplantıda belediyenin ilçedeki çalışmaları hakkında Başkan Özbaş’tan bilgi aldı.

 

Belediye ziyaretinin ardından belediye tarafından yaptırılan ve inşaatı devam eden Kültür Merkezi’nde incelemelerde bulunan Vali Hasan Karahan, inşaatın son durumu hakkında yüklenici firma ve diğer yetkililerden bilgi aldı. Daha sonra Sarayköy Atatürk Ortaokulunu ziyaret eden Valimiz Hasan Karahan, burada sınıfları gezerek öğrencilerle biraraya geldi.

 

 

Vali Hasan Karahan Sarayköy ziyaretinde son olarak Greeneco Jeotermal Enerji Santralini ziyaret etti. Buradaki yetkililerden enerji üretimi ve santral sahası hakkında bilgiler alan Vali Karahan, jeotermal enerjinin önemine dikkat çekti. Jeotermalin, sağlık başta olmak üzere enerji üretimi, tarım gibi önemli alanlarda değerlendirildiğini sözlerine ekleyen Vali Karahan; “Denizli zengin jeotermal kaynakları ile ülkemizde önemli bir yere sahip. Allah’ın bir mucizesi olan bu kaynağı İlimizde en iyi şekilde değerlendirmeye çalışıyoruz. Sağlık alanında termal tedavi için yurtiçi ve yurtdışından birçok kişi her yıl İlimize geliyor. Tarım alanında seralarda üretime katkı sağlıyor. Ayrıca; elektrik enerjisinin üretildiği bu tür tesislerimizin ülke ekonomisine verdiği katkı da çok önemli. Burada önemli miktarda konutun elektrik ihtiyacını karşılayabilecek üretim yapılıyor. Zengin jeotermal kaynağımızın kullanıldığı tüm bu üretim ve kullanım alanları ülke ekonomimize önemli katkılar sağlıyor” dedi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.