İŞKUR açıkladı! Denizli'de açık iş oranı yüzde 1,8

DENİZLİ 13.10.2017 - 11:48, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:50
 

İŞKUR açıkladı! Denizli'de açık iş oranı yüzde 1,8

Denizli’de İŞKUR tarafından yapılan araştırma neticesinde il genelinde yüzde 1,8’lik açık iş oranı tespit edildi.  En yüksek açık iş sayısına sahip sektör ise imalat sektörü olarak belirlendi.   İŞKUR 81 ilde 90 bin 749 işyerini ziyaret ederek eleman ihtiyaçlarını tespit etti. Piyasanın önde gelen faaliyetleri Toptan ve Perakende Ticaret, İmalat ve İnşaat sektörlerinde yer almaktadır. Denizli’de ise bin 381 işyeri ziyaret edilerek veriler derlenmiştir.   Denizli’de istihdamlı işyerlerinin yüzde 23,6’sında bin 620 kişilik açık iş olduğu tespit edildi. Denizli genelinde açık iş oranı yüzde 1,8 olarak hesaplanmış ve en yüksek açık iş sayısına sahip sektör bin 118 ile İmalat sektörü olmuştur. İmalat sektöründeki işyerlerinin yüzde 19,7’si açık iş bildirirken Toptan Perakende sektöründe yüzde 15,6 ve İnşaat sektöründe yüzde 31,4 olarak gerçekleşmiştir.                          İşverenlerin en çok talepte bulundukları meslekler Makineci (Dikiş), Mermer İşçisi ve Dokuma Makineleri operatörü/Dokumacı’dır. Açık işlerde en çok aranılan ilk üç beceri Yeterli Mesleki/Teknik Bilgi ve Tecrübe, Fiziki ve Bedensel Yeterlilik ve takım çalışması’dır. İşverenler talep ettikleri açık işleri en çok İŞKUR ve Akraba-Eş dost aracılığı ile aramaktadır.    Araştırma kapsamındaki 20+ istihdamlı işyerlerinin yüzde 30,1’inde bin 891 kişinin temininde güçlük çekilmektedir. Eleman temininde en çok güçlük çekilen meslekler Makineci (Dikiş),dokuma Makineleri operatörü/Dokumacı, Mermer işçisi, Garson(Servis Elemanı), Kaynakçı(Oksijen ve Elektrik), Gaz Altı Kaynakçısı ve İplik Eğirme Operatörü meslekleridir.   Denizli genelinde 20+ istihdamlı işyerlerinde 2 bin 167 kişilik istihdam artışı beklenmektedir. İşverenler, 2018 yılı Nisan ayı sonuna kadar istihdamlarının yüzde 2,5 oranında artmasını öngörmektedirler. En fazla istihdam artışı beklenen sektörler İmalat, İdari ve Destek Hizmet Faaliyetleri ve Toptan ve Perakende Ticaret’tir. Makineci (Dikiş), Güvenlik Görevlisi ve Mermer İşçisi mesleklerinde istihdam artışı beklenirken Servis Rehberi, İnşaat Boyacısı Ve Cam Mamul İmalatçısı mesleklerinde istihdam azalışı beklenmektedir. 

Denizli’de İŞKUR tarafından yapılan araştırma neticesinde il genelinde yüzde 1,8’lik açık iş oranı tespit edildi.  En yüksek açık iş sayısına sahip sektör ise imalat sektörü olarak belirlendi.

 

İŞKUR 81 ilde 90 bin 749 işyerini ziyaret ederek eleman ihtiyaçlarını tespit etti. Piyasanın önde gelen faaliyetleri Toptan ve Perakende Ticaret, İmalat ve İnşaat sektörlerinde yer almaktadır. Denizli’de ise bin 381 işyeri ziyaret edilerek veriler derlenmiştir.

 

Denizli’de istihdamlı işyerlerinin yüzde 23,6’sında bin 620 kişilik açık iş olduğu tespit edildi. Denizli genelinde açık iş oranı yüzde 1,8 olarak hesaplanmış ve en yüksek açık iş sayısına sahip sektör bin 118 ile İmalat sektörü olmuştur. İmalat sektöründeki işyerlerinin yüzde 19,7’si açık iş bildirirken Toptan Perakende sektöründe yüzde 15,6 ve İnşaat sektöründe yüzde 31,4 olarak gerçekleşmiştir.

                        

İşverenlerin en çok talepte bulundukları meslekler Makineci (Dikiş), Mermer İşçisi ve Dokuma Makineleri operatörü/Dokumacı’dır. Açık işlerde en çok aranılan ilk üç beceri Yeterli Mesleki/Teknik Bilgi ve Tecrübe, Fiziki ve Bedensel Yeterlilik ve takım çalışması’dır. İşverenler talep ettikleri açık işleri en çok İŞKUR ve Akraba-Eş dost aracılığı ile aramaktadır. 

 

Araştırma kapsamındaki 20+ istihdamlı işyerlerinin yüzde 30,1’inde bin 891 kişinin temininde güçlük çekilmektedir. Eleman temininde en çok güçlük çekilen meslekler Makineci (Dikiş),dokuma Makineleri operatörü/Dokumacı, Mermer işçisi, Garson(Servis Elemanı), Kaynakçı(Oksijen ve Elektrik), Gaz Altı Kaynakçısı ve İplik Eğirme Operatörü meslekleridir.

 

Denizli genelinde 20+ istihdamlı işyerlerinde 2 bin 167 kişilik istihdam artışı beklenmektedir. İşverenler, 2018 yılı Nisan ayı sonuna kadar istihdamlarının yüzde 2,5 oranında artmasını öngörmektedirler. En fazla istihdam artışı beklenen sektörler İmalat, İdari ve Destek Hizmet Faaliyetleri ve Toptan ve Perakende Ticaret’tir. Makineci (Dikiş), Güvenlik Görevlisi ve Mermer İşçisi mesleklerinde istihdam artışı beklenirken Servis Rehberi, İnşaat Boyacısı Ve Cam Mamul İmalatçısı mesleklerinde istihdam azalışı beklenmektedir. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.