Emekli öğretmenin akıllı masası seri üretime geçti

YAŞAM 23.10.2017 - 13:38, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:50
 

Emekli öğretmenin akıllı masası seri üretime geçti

82 yaşındaki emekli öğretmen Hüseyin Kurucan, üzerinde iki ay çalışarak yaptığı ve ismini ‘akıllı masa’ koyduğu masanın seri üretimine geçti.    Yaptığı masaya marka tescili de yaptıran emekli öğretmen Kurucan’ın akıllı masalarını kullanıcılar çok sevdi. İlk partide üretilen 100 masa kısa sürede satıldı, şimdi ikinci parti üretimine başlandı. Denizli’de 28 yıl metal bölümü öğretmeni olarak görev yaptıktan sonra 34 yıl önce sanayi sitesinde açtığı işyerinde kamp çadırı, taziye çadırı, kene savar çadır demirleri imalatını yapan Hüseyin Kurucan, yaz sezonunun bitip kışın çadır işlerinin durması üzerine arayışa geçti. Geçen yıl yaklaşık tasarımını yaptığı hidrolik sisteme sahip akıllı masaların marka tescilini alan Kurucan, bu yıl yaz sezonunun bitmesiyle birlikte akıllı masa üretimine geçti. Tekerlekli birinci sınıf MDF’den üretilen akıllı masalar hidrolik sistemine sahip. Kapalıyken 60 santimetreye 1 metre 20 santimetre uzunluğunda olan tek parmak hareketiyle açıldığında 1 metreye 20 santimetre genişlik ve boya ulaşıyor. İstenildiğinde sehpa olarak kullanılabilen akıllı masa üzerindeki hidrolik sayesinde yer sofrası olarak kullanılabilirken, ayarlanan yükseklikle 10 kişinin rahat yemek yiyebileceği masaya dönüşüyor. Katlanıldığında yerden tasarruf sağlayan masa evlerde de rahatlıkla kullanılabiliyor.   ÜZERİNDE 2 AY ÇALIŞTI Emekli olduktan sonra üretmeye devam ettiğini, kahve köşesine çekilmediğini anlatan Kurucan, “28 yıl öğretmenlik yaptım. Binlerce öğrenci yetiştirdim. Üniversite hayatımdan okul yıllarımdan elde ettiğim bilgi ve tecrübeleri kendi işyerimde 34 yıldır müşterilerimle paylaşıyorum. Çadır demirleri üzerinde çalışıyorum. Çadır işi de yaz aylarında oluyor. Kış aylarını boş geçirmek zorunda kalıyoruz. Boş durmayı istemedim. Kışında üretime devam etmek için akıllı masayı tasarladım. Tasarımıma marka tescili de yaptırdım” dedi.   İLK PARTİ ÜRETİM YOK SATTI Kendi tasarımı olan akıllı masalardan ilk etapta 100 adet ürettiğini ve kısa sürede satıldığını belirten Kurucan, “İlk parti masalar kısa sürede bitince ikinci parti üretime başladık. Akıllı masaları özellikle ev hanımları çok sevdi. Katlandığında yer kaplamayan masalar evlerde yer kalabalığı yapmıyor. Açıldığında da en az 10 kişinin rahat rahat yemek yemesine imkan sağlayan masalar, hidrolik koluyla kullanıcısına büyük kolaylık sağlıyor. Akıllı masayı biraz daha geliştirmek mümkün. Gelen siparişlere göre akıllı masaya biraz daha donanım yükleyebilirim. Akıllı masaları altı farklı renk seçeneğiyle üretiyorum” dedi

82 yaşındaki emekli öğretmen Hüseyin Kurucan, üzerinde iki ay çalışarak yaptığı ve ismini ‘akıllı masa’ koyduğu masanın seri üretimine geçti.

 

 Yaptığı masaya marka tescili de yaptıran emekli öğretmen Kurucan’ın akıllı masalarını kullanıcılar çok sevdi. İlk partide üretilen 100 masa kısa sürede satıldı, şimdi ikinci parti üretimine başlandı. Denizli’de 28 yıl metal bölümü öğretmeni olarak görev yaptıktan sonra 34 yıl önce sanayi sitesinde açtığı işyerinde kamp çadırı, taziye çadırı, kene savar çadır demirleri imalatını yapan Hüseyin Kurucan, yaz sezonunun bitip kışın çadır işlerinin durması üzerine arayışa geçti. Geçen yıl yaklaşık tasarımını yaptığı hidrolik sisteme sahip akıllı masaların marka tescilini alan Kurucan, bu yıl yaz sezonunun bitmesiyle birlikte akıllı masa üretimine geçti. Tekerlekli birinci sınıf MDF’den üretilen akıllı masalar hidrolik sistemine sahip. Kapalıyken 60 santimetreye 1 metre 20 santimetre uzunluğunda olan tek parmak hareketiyle açıldığında 1 metreye 20 santimetre genişlik ve boya ulaşıyor. İstenildiğinde sehpa olarak kullanılabilen akıllı masa üzerindeki hidrolik sayesinde yer sofrası olarak kullanılabilirken, ayarlanan yükseklikle 10 kişinin rahat yemek yiyebileceği masaya dönüşüyor. Katlanıldığında yerden tasarruf sağlayan masa evlerde de rahatlıkla kullanılabiliyor.

 

ÜZERİNDE 2 AY ÇALIŞTI

Emekli olduktan sonra üretmeye devam ettiğini, kahve köşesine çekilmediğini anlatan Kurucan, “28 yıl öğretmenlik yaptım. Binlerce öğrenci yetiştirdim. Üniversite hayatımdan okul yıllarımdan elde ettiğim bilgi ve tecrübeleri kendi işyerimde 34 yıldır müşterilerimle paylaşıyorum. Çadır demirleri üzerinde çalışıyorum. Çadır işi de yaz aylarında oluyor. Kış aylarını boş geçirmek zorunda kalıyoruz. Boş durmayı istemedim. Kışında üretime devam etmek için akıllı masayı tasarladım. Tasarımıma marka tescili de yaptırdım” dedi.

 

İLK PARTİ ÜRETİM YOK SATTI

Kendi tasarımı olan akıllı masalardan ilk etapta 100 adet ürettiğini ve kısa sürede satıldığını belirten Kurucan, “İlk parti masalar kısa sürede bitince ikinci parti üretime başladık. Akıllı masaları özellikle ev hanımları çok sevdi. Katlandığında yer kaplamayan masalar evlerde yer kalabalığı yapmıyor. Açıldığında da en az 10 kişinin rahat rahat yemek yemesine imkan sağlayan masalar, hidrolik koluyla kullanıcısına büyük kolaylık sağlıyor. Akıllı masayı biraz daha geliştirmek mümkün. Gelen siparişlere göre akıllı masaya biraz daha donanım yükleyebilirim. Akıllı masaları altı farklı renk seçeneğiyle üretiyorum” dedi

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.