2007'deki sahte mail yeniden dolaşımda

GÜNDEM 07.11.2017 - 12:13, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:50
 

2007'deki sahte mail yeniden dolaşımda

Son günlerde daha önce sahte olduğu tespit edilen mailin paylaşımı, vatandaşları korku ve paniğe sevk ediyor.   2007 yılında Adalet Bakanlığı Bilgi İşlem Daire Başkanlığı ismi kullanılarak "Halka açık alanlarda AIDS bulaştırmaya çalışanlar var" uyarısı yapılan sahte mail sosyal medyada yeniden paylaşılmaya başlandı.   2007 yılında art niyetli kişiler tarafından paylaşılan sahte mail, 2016 yılında tekrar yayınlanmış ve halkı korku ve paniğe sevk etmişti. Son günlerde bu sahte mail yeniden paylaşılmaya başlandı. İşi ciddiye alan duyarlı vatandaşlar bulundukları grup ve ortamlarda paylaşarak iyi niyetli davransa da, insanları korku ve paniğe kapılmalarına yol açıyor.     AYNI MAİL 2007'DE DE SOSYAL MEDYAYA DÜŞTÜ Mail gruplarında ve sosyal medya hesaplarında paylaşılan belgenin 2007 tarihinde de yayınladığı ve sahte olduğu anlaşıldı. Bakanlık 2007 yılında yaptığı açıklamada, e-postanın kendileriyle ilgili olmadığını, hakim Açıkmeşe’nin ismini kullanan art niyetli kişilerce gönderildiğini ifade etmişti.   2007’de Adalet Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, şunlar kaydedildi: "Son günlerde internette ve mail ortamında 'Adalet Bakanlığı Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığından Halkımıza Uyarı' başlıklı ve AIDS ile ilgili bir yazı; Adalet Bakanlığı resmi web sayfası logosu, Bilgi İşlem Dairesi ve Tetkik Hakimi Turan Açıkmeşe'nin adı kullanılarak e-mail olarak gönderilmiştir.   Bakanlığımızda görev yapan kişilerin isim ve adres bilgilerine internet sayfamızdan ulaşmak mümkün olduğundan, isimlerin art niyetli kişiler tarafından başka amaçlar için kullanılması da mümkündür.   Söz konusu olan e-mailin bakanlığımız ve tetkik hakimi Turan Açıkmeşe ile hiçbir ilgisi yoktur" Denildi.

Son günlerde daha önce sahte olduğu tespit edilen mailin paylaşımı, vatandaşları korku ve paniğe sevk ediyor.

 

2007 yılında Adalet Bakanlığı Bilgi İşlem Daire Başkanlığı ismi kullanılarak "Halka açık alanlarda AIDS bulaştırmaya çalışanlar var" uyarısı yapılan sahte mail sosyal medyada yeniden paylaşılmaya başlandı.

 

2007 yılında art niyetli kişiler tarafından paylaşılan sahte mail, 2016 yılında tekrar yayınlanmış ve halkı korku ve paniğe sevk etmişti. Son günlerde bu sahte mail yeniden paylaşılmaya başlandı. İşi ciddiye alan duyarlı vatandaşlar bulundukları grup ve ortamlarda paylaşarak iyi niyetli davransa da, insanları korku ve paniğe kapılmalarına yol açıyor.

 

 

AYNI MAİL 2007'DE DE SOSYAL MEDYAYA DÜŞTÜ

Mail gruplarında ve sosyal medya hesaplarında paylaşılan belgenin 2007 tarihinde de yayınladığı ve sahte olduğu anlaşıldı. Bakanlık 2007 yılında yaptığı açıklamada, e-postanın kendileriyle ilgili olmadığını, hakim Açıkmeşe’nin ismini kullanan art niyetli kişilerce gönderildiğini ifade etmişti.

 

2007’de Adalet Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Son günlerde internette ve mail ortamında 'Adalet Bakanlığı Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığından Halkımıza Uyarı' başlıklı ve AIDS ile ilgili bir yazı; Adalet Bakanlığı resmi web sayfası logosu, Bilgi İşlem Dairesi ve Tetkik Hakimi Turan Açıkmeşe'nin adı kullanılarak e-mail olarak gönderilmiştir.

 

Bakanlığımızda görev yapan kişilerin isim ve adres bilgilerine internet sayfamızdan ulaşmak mümkün olduğundan, isimlerin art niyetli kişiler tarafından başka amaçlar için kullanılması da mümkündür.

 

Söz konusu olan e-mailin bakanlığımız ve tetkik hakimi Turan Açıkmeşe ile hiçbir ilgisi yoktur" Denildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.