İlahiyatçılar üvey evlat mı?

GÜNDEM 18.11.2017 - 12:58, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:50
 

İlahiyatçılar üvey evlat mı?

Danıştay skandal bir karara imza attı, Milli Eğitim Bakanlığı ise uygulamaya koydu.   Danıştay’ın 4 Kasım’da aldığı İlahiyat Fakültesi mezunlarının Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği’ne atamalarının ikinci önceliğe düşürerek adeta atanmasının engellendiği skandal kararın Milli Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulu’nca uygulamaya konulması büyük tepki çekti.   Akit Gazatesi’nden Harun Sekmen’in haberine göre; Akit’e konuşan akademisyenler ve eğitimciler, “Dünyanın her yerinde formasyon alan fakülte mezunları öğretmen olma hakkına sahip olur. Bu karar ileriye dönük büyük mağduriyetler oluşturur. Bu yanlıştan bir an önce dönülmelidir” dediler.   DİN EĞİTİMİ ZARAR GÖRÜR Danıştay’ın aldığı ve MEB’in uygulamaya koyduğu kararın adaletli bir yaklaşım içermediğini kaydeden Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Yusuf Apaydın, “Bu karar Eğitim Fakültesi dışındaki tüm bölümlere uygulanırsa denir ki standart bir uygulama. Lakin formasyon aldığı halde İlahiyat Fakültesi mezunlarının ikinci önceliğe düşürülmesi adaletli bir uygulama olmaz” dedi. Bu kararın ileriye dönük büyük yaralar açabileceğine dikkat çeken Apaydın, ”Bu durum ilahiyat fakültelerine ve İmam Hatiplere yansır. Din eğitimi kurumlarına olumsuz yansımaları olabilir. Binlerce öğrenciye formasyon da verildi. Dünyanın her yerinde öğretmenlik alanı eğitim alıp öğretmenliğe geçme uygulaması var. Ben bu kararın gözden geçirilmesi gerektiğini düşünüyorum” şeklinde konuştu.

Danıştay skandal bir karara imza attı, Milli Eğitim Bakanlığı ise uygulamaya koydu.

 

Danıştay’ın 4 Kasım’da aldığı İlahiyat Fakültesi mezunlarının Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği’ne atamalarının ikinci önceliğe düşürerek adeta atanmasının engellendiği skandal kararın Milli Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulu’nca uygulamaya konulması büyük tepki çekti.

 

Akit Gazatesi’nden Harun Sekmen’in haberine göre; Akit’e konuşan akademisyenler ve eğitimciler, “Dünyanın her yerinde formasyon alan fakülte mezunları öğretmen olma hakkına sahip olur. Bu karar ileriye dönük büyük mağduriyetler oluşturur. Bu yanlıştan bir an önce dönülmelidir” dediler.

 

DİN EĞİTİMİ ZARAR GÖRÜR

Danıştay’ın aldığı ve MEB’in uygulamaya koyduğu kararın adaletli bir yaklaşım içermediğini kaydeden Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Yusuf Apaydın, “Bu karar Eğitim Fakültesi dışındaki tüm bölümlere uygulanırsa denir ki standart bir uygulama. Lakin formasyon aldığı halde İlahiyat Fakültesi mezunlarının ikinci önceliğe düşürülmesi adaletli bir uygulama olmaz” dedi. Bu kararın ileriye dönük büyük yaralar açabileceğine dikkat çeken Apaydın, ”Bu durum ilahiyat fakültelerine ve İmam Hatiplere yansır. Din eğitimi kurumlarına olumsuz yansımaları olabilir. Binlerce öğrenciye formasyon da verildi. Dünyanın her yerinde öğretmenlik alanı eğitim alıp öğretmenliğe geçme uygulaması var. Ben bu kararın gözden geçirilmesi gerektiğini düşünüyorum” şeklinde konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.