"Denizli' ye Yerli Otomotiv Fabrikası Yakışır"

DENİZLİ 25.11.2017 - 12:47, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:50
 

"Denizli' ye Yerli Otomotiv Fabrikası Yakışır"

Ülkemizde 21 milyon motorlu taşıt ve 400 çeşit otomobil markası bulunuyor.Acaba bu taşıt cennetinde bir tanecik milli ve yerli olanına rastlayabiliyor muyuz? Bizim mühendislerimiz, teknisyenlerimiz, işçilerimiz bu kadar mı geri? Otomotiv sanayinde ABD,AB vb. yabancı otomobil tekelleri ülkemizde bu kadar nasıl cirit atabiliyor? Yok mu bunun bir çözümü? Elbette ki var. Çözüm milli sanayide, çözüm yerli üretimdedir.     1936' da kendi uçağını, 1961' de kendi otomobilini yapan Türkiye' ye bu hiç yakışmıyor.Bu dışa bağımlı ekonomik politikaların bir sonucudur.Yoksa Türkiye' nin bunu yapacak milli sanayicisi, mühendisi, teknisyeni ve işçisi fazlasıyla vardır.   FETÖ' de,PKK' da,NATO'da, dış politikada ve daha bir çok  konuda işin vahametini geç kavrayan hükümet, yerli otomobilde nihayet olumlu bir adım attı. 5 kuruluş bir araya gelerek yerli otomobil için sözleşme  imzaladı.Bu adım Türk Sanayisinde bir heyecan yarattı.Yerli otomobil üretimi için İzmir,Kocaeli, Sakarya,Kayseri gibi iller yarışa girdi.   Peki, Denizlimiz,sanayi ve ticaretteki gelişmişlik düzeyiyle, alt yapı ve ulaşım olanaklarıyla,mühendislik ve işçilik birikimiyle, eğitim ve kültürel yapısıyla bunun altından kalkamaz mı? Denizli Anadolu Kaplanlarından birisidir.Kanımızca Denizli sanayisi bu görevi layıkıyla yerine getirebilir.Hem Türk Milli Sanayisine örnek olur, hem de ilimizdeki sanayi ve ticaret hayatına büyük katkı sağlar.Fabrika sahası için,Çardak OSB,Kocabaş bölgesi veya daha bir çok alan bulunabilir.   Burada başta  Vali Karahan ,büyükşehir belediye başkanımıza,Sanayi Odası Başkanımız ve yöneticilerine büyük görevler düşmektedir.Hükümete Ekonomi Bakanı vermiş bir il böyle bir fırsatı kaçırırsa Denizli'ye yazık olur.  

Ülkemizde 21 milyon motorlu taşıt ve 400 çeşit otomobil markası bulunuyor.Acaba bu taşıt cennetinde bir tanecik milli ve yerli olanına rastlayabiliyor muyuz? Bizim mühendislerimiz, teknisyenlerimiz, işçilerimiz bu kadar mı geri? Otomotiv sanayinde ABD,AB vb. yabancı otomobil tekelleri ülkemizde bu kadar nasıl cirit atabiliyor? Yok mu bunun bir çözümü? Elbette ki var. Çözüm milli sanayide, çözüm yerli üretimdedir.

 

 

1936' da kendi uçağını, 1961' de kendi otomobilini yapan Türkiye' ye bu hiç yakışmıyor.Bu dışa bağımlı ekonomik politikaların bir sonucudur.Yoksa Türkiye' nin bunu yapacak milli sanayicisi, mühendisi, teknisyeni ve işçisi fazlasıyla vardır.

 

FETÖ' de,PKK' da,NATO'da, dış politikada ve daha bir çok  konuda işin vahametini geç kavrayan hükümet, yerli otomobilde nihayet olumlu bir adım attı. 5 kuruluş bir araya gelerek yerli otomobil için sözleşme  imzaladı.Bu adım Türk Sanayisinde bir heyecan yarattı.Yerli otomobil üretimi için İzmir,Kocaeli, Sakarya,Kayseri gibi iller yarışa girdi.

 

Peki, Denizlimiz,sanayi ve ticaretteki gelişmişlik düzeyiyle, alt yapı ve ulaşım olanaklarıyla,mühendislik ve işçilik birikimiyle, eğitim ve kültürel yapısıyla bunun altından kalkamaz mı? Denizli Anadolu Kaplanlarından birisidir.Kanımızca Denizli sanayisi bu görevi layıkıyla yerine getirebilir.Hem Türk Milli Sanayisine örnek olur, hem de ilimizdeki sanayi ve ticaret hayatına büyük katkı sağlar.Fabrika sahası için,Çardak OSB,Kocabaş bölgesi veya daha bir çok alan bulunabilir.

 

Burada başta  Vali Karahan ,büyükşehir belediye başkanımıza,Sanayi Odası Başkanımız ve yöneticilerine büyük görevler düşmektedir.Hükümete Ekonomi Bakanı vermiş bir il böyle bir fırsatı kaçırırsa Denizli'ye yazık olur.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.