75 yaşındaki hastaya yanlış kan verildi iddiasına soruşturma

DENİZLİ 04.12.2017 - 15:37, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:50
 

75 yaşındaki hastaya yanlış kan verildi iddiasına soruşturma

Denizli Servergazi Hastanesi’nde ameliyat olan 75 yaşındaki bir hastaya yanlış kan verilmesi sonucu öldüğü iddia edilen olayla ilgili Denizli Valiliği’nden açıklama yapıldı. Hastanın ölüm nedeni ile ilgil soruşturma başlatıldığı belirtildi.   Denizli Valiliği’nden yapılan açıkalamada; “01.12.2017 tarihinde Servergazi Devlet Hastanesi Ortopedi servisinde yatan 75 yaşındaki hastaya yanlışlıkla kan verildiği ve takip eden süreçte hastanın hayatını kaybettiği yönündeki bazı basın yayın organlarında yer alan haberler üzerine açıklama yapılması lüzumu oluşmuştur.                                                                                        Sözkonusu olay hakkında Servergazi Devlet Hastanesi Başhekimliğinden alınan bilgi doğrultusunda; 30.11.2017 tarihinde Servergazi Devlet Hastanesi Ortopedi servisinde diz protezi ameliyatı yapılan  75 yaşındaki hasta, serviste fenalaşması üzerine yoğun bakım ünitesine alınmış ve takip eden süreçte yapılan tüm müdahale ve tedaviye rağmen hasta kaybedilmiştir.   Hastaya yanlış kan transfüzyonu yapıldığı iddiaları üzerine olayla ilgili idari ve adli süreç başlatılmıştır. Hastanın ölüm nedeninin tespit edilebilmesi adına otopsi için Adli Tıp Kurumuna sevki yapılmıştır” denildi.

Denizli Servergazi Hastanesi’nde ameliyat olan 75 yaşındaki bir hastaya yanlış kan verilmesi sonucu öldüğü iddia edilen olayla ilgili Denizli Valiliği’nden açıklama yapıldı. Hastanın ölüm nedeni ile ilgil soruşturma başlatıldığı belirtildi.

 

Denizli Valiliği’nden yapılan açıkalamada; “01.12.2017 tarihinde Servergazi Devlet Hastanesi Ortopedi servisinde yatan 75 yaşındaki hastaya yanlışlıkla kan verildiği ve takip eden süreçte hastanın hayatını kaybettiği yönündeki bazı basın yayın organlarında yer alan haberler üzerine açıklama yapılması lüzumu oluşmuştur.                                                                             

         

Sözkonusu olay hakkında Servergazi Devlet Hastanesi Başhekimliğinden alınan bilgi doğrultusunda;

30.11.2017 tarihinde Servergazi Devlet Hastanesi Ortopedi servisinde diz protezi ameliyatı yapılan  75 yaşındaki hasta, serviste fenalaşması üzerine yoğun bakım ünitesine alınmış ve takip eden süreçte yapılan tüm müdahale ve tedaviye rağmen hasta kaybedilmiştir.

 

Hastaya yanlış kan transfüzyonu yapıldığı iddiaları üzerine olayla ilgili idari ve adli süreç başlatılmıştır. Hastanın ölüm nedeninin tespit edilebilmesi adına otopsi için Adli Tıp Kurumuna sevki yapılmıştır” denildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.